چاپ خبر
انتشار قوانین جدید تجویزمتفورمین به‌وسیله سازمان غذا و داروی آمریکا
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   30 تیر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d39102

       سازمان غذا و داروی آمریکا به تازگی راهنماهای بالینی جدید تجویز متفورمین را منتشر کرده است که سرخط موارد آن به قرار زیر است:

       پزشکان می‌توانند متفورمین را برای هر بیماری که میزان فیلتراسیون گلومرولی تخمین زده‌ یا eGFR وی بیشتر از30 میلی‌لیتر در دقیقه به ازای هر 73/1 متر مربع از سطح بدنش است، تجویز کنند. از سوی دیگر، نباید متفورمین را در فردی که تحت مطالعه تصویربرداری با ماده حاجب قرار می‌گیرد، قطع کنند، مگر آنکه eGFR کمتر از 60 میلی‌لیتر در دقیقه به ازای هر 73/1 متر مربع از سطح بدنش باشد.

       اگر بخواهیم در این زمینه بیشتر توضیح دهیم، آنکه، ما از نقطه برش (cut-point) کراتینین سرم برای تعیین اینکه آیا متفورمین برای بیماران مبتلا به درجاتی از نارسایی کلیوی تجویز شود یا خیر، استفاده می‌کنیم. حال سازمان غذا و داروی آمریکا این دستورالعمل‌ها را بازبینی کرده و تعداد افرادی را که می‌توانند به‌طور ایمن از متفورمین استفاده کنند، گسترده‌تر کرده است. در این قوانین آمده است:
       eGFR را برای هر بیماری که قرار است متفورمین مصرف کند، تست کنید. اگر میزان آن بیشتر از 45 میلی‌لیتر در دقیقه به ازای هر 73/1 متر مربع از سطح بدنش باشد، مشکلی وجود ندارد. این بیمار برای تجویز متفورمین کاملا مناسب است.

       - برای اغلب موارد، سازمان غذا و دارو آغاز درمان را با متفورمین برای بیماران با eGFR میان 30 و 45 میلی‌لیتر در دقیقه به ازای هر 73/1 متر مربع از سطح بدن توصیه نمی‌کند؛ اما اگر بیماری با این eGFR، روی درمان با متفورمین قرار دارد، لزومی به قطع آن نیست و می‌تواند از منافع آن استفاده کند و حتی تا eGFR برابر 30 هم می‌تواند متفورمین را استفاده کند.

       بیمارانی که eGFR کمتر از 30 میلی‌لیتر در دقیقه به ازای هر 73/1 متر مربع از سطح بدن دارند، نباید متفورمین مصرف کنند.

       این نکته که ما نیاید مصرف متفورمین را در بیمارانی که تحت تصویربرداری‌ با ماده حاجب قرار می‌گیرند، بسیار خوشحال‌کننده است. راهنماهی‌بالینی در این زمینه به قرار زیر هستند:

       اگر eGFR بیشتر از 60 میلی‌لیتر در دقیقه به ازای هر 73/1 متر مربع از سطح بدن است، در مورد ایمنی آن نگران نباشید. می‌توانید تجویز متفورمین را ادامه دهید، مگر آنکه ماده حاجب داخل شریان قرار است تزریق شود. در این موارد، باید برای مدت کوتاهی تجویز متفورمین را قطع و مطمئن شوید که عملکرد کلیه ثابت باقی مانده است.

       اگر eGFR کمتر از 60 میلی‌لیتر در دقیقه به ازای هر 73/1 متر مربع از سطح بدن است (بین 30 و 60)، مانند آنچه قبلا انجام می‌دادیم، باید تجویز متفورمین، پیش از آنکه بیمار تحت تصویربرداری با ماده حاجب قرار می‌گیرد، قطع شود. سپس دوباره 48 ساعت بعد eGFR چک شود. اگر میزان آن در محدوده طبیعی بود، مصرف متفورمین آغاز شود.

       برای بیشتر بیمارانی که eGFR بیشتر از 60 دارند، لازم نیست پیش از انجام تصویربرداری با ماده حاجب، مصرف آن قطع شود. شاید باید واقعا زندگی را آسان‌تر گرفت و این موضوع برای بیماران هم بهتر است.
منبع: Medscape