چاپ خبر
پیکر مهدیه الهی‌ قمشه‌ای به خانه ابدی بدرقه شد
بانـوی ادبیـات به دیـدار دوست شتـافت
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   22 تیر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d38499

       سپید: مهدیه الهی قمشه‌ای از ۲۲ خرداد امسال به دلیل مشکلات تنفسی و عفونت ریه در بیمارستان آتیه بستری شده بود، عصر روز شنبه ۱۹ تیر در سن 79 سالگی بر اثرهمین بیماری درگذشت. مراسم تشییع پیکر این پژوهشگر ادبیات عرفانی صبح دیروز (21 تیرماه) با حضور چهره‌های فرهنگی در مقابل تالار وحدت برگزار شد. پیکر او براساس وصیت خودش، در مقبره خانوادگی‌شان در لواسان به خاک سپرده شد. احمد مسجدجامعی در این مراسم گفت: «ایشان از خاندان وتبار نیکویی بودند و این خاندان بر گردن فرهنگ به‌خصوص فرهنگ دینی و آیینی ما حق دارند. کمتر خانه‌ای است که با ترجمه قرآن الهی قمشه‌ای مزین نشده باشد.» مسجدجامعی درباره اخلاق آن مرحوم بیان کرد:‌ « یکی از مراجع می‌خواست کلاس اخلاقی در حوزه عملیه برگزار کند. به ایشان گفته شد کسی را برای این کار انتخاب کنند که اخلاق نیکی در رفتارش باشد و اخلاق‌فروش نباشد. مرحوم مهدیه الهی قمشه‌ای به این شکل بود.»

       در ادامه، فاطمه هاشمی در سخنانی گفت:‌ «انا لله و انا الیه راجعون بهترین جمله‌ای است که می‌توان درباره مرحوم قمشه‌ای گفت. حضور من در اولین کلاس ایشان باعث علاقه‌ای شد که در سایر کلاس‌های ایشان هم حضور داشته باشم. صحبت درباره ایشان بسیار سخت است. هفته پیش دیدمشان اما امروز در مراسم تشییع‌شان شرکت می‌کنم.»

       رئیس بنیاد بیماری‌های خاص و فرزند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره خصوصیت‌های رفتاری مهدیه الهی قمشه‌ای بیان کرد: «ایشان نسبت به مردم مهرورزی می‌کردند. کمتر افراد متدینی هستند که خدا و مردم را در کنار هم ببینند و معتقد باشند که خداوند مهمترین چیزی که از انسان می‌خواهد این است که به مردم محبت کنیم.»

       این شاگرد مهدیه الهی قمشه‌ای همچنین متذکر شد:« روحیه ایشان همیشه شاد بود. هفته پیش که در بستر بیماری بودند روحیه بسیار شادی داشتند و یک جمله به من گفتند که به خود لرزیدم؛ اما به ایشان افتخار کردم. ایشان گفتند که خسته شده‌ام و می‌خواهم بروم، می‌دانم که آن سمت برای من بهتر است.» همچنین محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید در پیامی این ضایعه را تسلیت گفت:«فقدان خانم الهی قمشه‌ای نه‌تنها برای خانواده و دوستان، بلکه برای تمامی افرادی که باشخصیت گرانقدر، معنوی، علمی و اخلاقی ایشان آشنایی دارند، مصیبت جبران‌ناپذیری است.»

       همچنین رضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پیامی درگذشت مهدیه الهی قمشه‌ای را تسلیت گفت:«این بانوی اندیشمند که خود از تبار نیکان و بزرگان بود و در خاندانی ارجمند و تحت تعلیمات پدر بزرگوارش، فقیه والامقام، مهدی‌محی‌الدین الهی قمشه‌ای پرورش یافته بود، در زندگی پر ثمر خود آثار گرانقدری در حوزه شعر و عرفان و ادبیات قرآنی به یادگار گذاشت که چراغ راه جویندگان طریق معرفت خواهد بود.»

       سیده فاطمه ذوالقدر، پروانه سلحشوری و طیبه سیاوشی شاه عنایتی اعضا کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در پیامی درگذشت مهدیه الهی‌قمشه‌ای قرآن پژوه و شاعر سرشناس ایرانی را تسلیت گفتند. فاطمه راکعی درباره مهدیه الهی‌ قمشه‌ای گفت:« اوعمیق‌ترین اخلاص را داشت و برای من نماد اخلاص عمیق بود.»

       او با بیان این‌که این توکل ناب و تسلیم خداوند شدن در زندگی مرحوم الهی قمشه‌ای دیده می‌شد،اظهار کرد:« پس از فوت فرزندانش به گونه‌ای رفتار می‌کرد که انگار اتفاق خاصی نیافته است. من این رفتار را فقط درکتاب‌ها خوانده بودم که مادری در سوگ فرزندش تضرع و ناله نکند. این رفتار از توکل ناب برمی‌آید. رفتار او برای کسانی که از نزدیک می‌شناختندش بسیار آموزنده بود.»
سروش هنرپیشه