چاپ خبر
طلسم ساخت پالایشگاه‌ پلاسمای ایران می‌شکند
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   20 تیر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d38315

       واگذاری ساخت پالایشگاه پلاسمای خون ایران به بخش خصوصی، طرحی بود که اگرچه در دولت قبل به تصویب رسید، اما تا امروز به هیچ نتیجه مثبتی نرسیده بود. بخش تاسف‌انگیز ماجرا آنجا بود که این واگذاری در زمانی انجام شد که برخی مراحل ساخت پالایشگاه طی شده بود، اما از آنجاکه براساس قانون، تصویب هر مصوبه‌ای در زمینه خصوصی‌سازی، شرکت مذکور را به حالت فریز درمی‌آورد، این اتفاق در مورد پالایشگاه نیز افتاد. مشکل بعدی این بود که رئیس مجمع این شرکت فریز شده، به جای اینکه وزیر بهداشت و درمان باشد، وزیر اقتصاد و دارایی بود و این مساله، بر معضل سکون طرح، دامن می‌زد.

       اما حالا اخباری به گوش می‌رسد که گویا آلمانی‌ها تمایل زیادی به شراکت در راه‌اندازی اولین پالایشگاه پلاسمای خون ایران با عقد یک قرارداد 200 میلیون دلاری دارند.

       شرکتی که قرار است نخستین پالایشگاه پلاسمای خون خاورمیانه و شرق مدیترانه را با همکاری یک شرکت ایرانی در ایران راه‌اندازی ‌کند، یک شرکت آلمانی به نام «بی‌یوتست» است.

        قرارداد اجرای این پروژه نیز قرار است تا چند روز آینده در تهران با حضور نمایندگان دو طرف به امضا برسد.

       رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه راه‌اندازی پالایشگاه پلاسما در کشور از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است، گفت: «هم‌اکنون تنها ۹ کشور جهان از تکنولوژی روز پالایشگاه‌های پلاسما بهره می‌برند که شامل آمریکا و 8 کشور اروپایی دیگر می‌شوند.» ناصر ریاحی افزود: «البته دو کشور چین و کره جنوبی هم پالایشگاه‌های پلاسما دارند اما تکنولوژی آنها به روز نیست و حالا با راه‌اندازی این پالایشگاه در کشور اتفاق مهمی رخ خواهد داد و ایران به قطب این ماجرا در خاورمیانه و شرق مدیترانه تبدیل خواهد شد.»

       وی تصریح کرد: «این شرکت آلمانی یکی از معتبرترین و بزرگترین شرکت‌های جهان در حوزه داروهای مشتق از پلاسماست که پیش از این هم قرار بود در ایران پالایشگاه پلاسما راه‌اندازی کند، اما به دلیل تحریم‌ها این امر محقق نشد و اکنون شرایط برای این اقدام مهیا شده است.»