چاپ خبر
تفاوت‌ روایت‌ها در اجرای یک مصوبه
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   13 تیر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d38117

       سازمان نظام پزشکی می‌گوید برای دانش‌آموختگان فوق لیسانس و Ph.D که رشته‌های پایه آن در حیطه گروه پزشکی نیست، شماره نظام پزشکی صادر نمی‌کند و دقیقا به همین دلیل است که از معاونت آموزشی وزارت بهداشت درخواست کرده این موضوع را به نحو مقتضی به داوطلبان شرکت در آزمون‌های ورودی مقاطع بالاتر اطلاع‌رسانی کنند. این درحالی‌است که دانش‌آموختگان از این موضوع بی‌خبر بودند. آنها که تا دیروز رویای تاسیس مطب و کار در مراکز بالینی با داشتن شماره نظام را درسر می‌پروراندند، حالا با مصوبه‌ای روبرو شدند که جلوی راهشان را سد کرده و هیچ نهادی هم مسئولیت پاسخگویی را به عهده نمی‌گیرد.

روند صدور شماره نظام بدون تغییر ماند
       محمد جهانگیری در گفتگو با خبرنگار سپید به قانون سازمان نظام پزشکی استناد کرد و گفت: «ماده 4 قانون نظام پزشکی شرایط عضویت در سازمان را توضیح داده است. این شرایط همان شرایطی است که برای صدور شماره نظام پزشکی هم درنظر گرفته می‌شود.»

       وی با اشاره به اینکه صدور شماره نظام برای دانش‌آموختگان رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، علوم‌آزمایشگاهی تخصصی و کارشناسان پروانه‌دار صادر می‌شود، افزود: «این قانون است. گروه‌های پزشکی و تخصصی برای اینکه بتوانند به عضویت سازمان نظام پزشکی درآیند باید مقطع کارشناسی را نیز در رشته بالینی تحصیل کرده باشند.»

       جهانگیری اظهار کرد: «اگر بنا باشد ما برای این فارغ‌التحصیلان شماره نظام صادر کنیم، وزارت بهداشت باید این افراد را به عنوان کارشناس پروانه‌دار نظام پزشکی بشناسد و ما در شورای عالی سازمان نظام پزشکی موضوع را بررسی کنیم.»

       پیگیری خبرنگار سپید نشان می‌دهد که دانش‌آموختگان زیادی هستند که دوره دکتری خود را در رشته بالینی خوانده‌اند اما رشته پایه را در یک غیرپزشکی تحصیل کرده‌اند اما همین یک ماه پیش شماره نظام پزشکی گرفته‌اند. یکی از این افراد آقای امامعلی‌زاده است. او گفت: «من در دانشگاه تبریز رشته زیست شناسی خواندم اما در دوره ارشد ژنتیک انسانی در دانشگاه تحت نظارت وزارت بهداشت و دکتری را در رشته ژنتیک پزشکی خواندم. دو ماه پیش فارغ‌التحصیل شدم و یک ماه پیش شماره نظام پزشکی گرفتم.»

       باوجود تجمع هفته گذشته دانشجویان مقابل وزارت بهداشت، معاونت آموزشی هنوز واکنشی دراین خصوص نشان نداده است. اما دانشجویان معترض با استناد به پاسخ نه چندان جدید اینستاگرامی وزیر بهداشت، تصویری هماهنگ از جهت‌گیری وزارت بهداشت ترسیم کرده‌اند.

       یکی از دانشجویان معترض در این خصوص به سپید گفت: «وزیر بهداشت در پاسخ به کامنت دانشجویان که ذیل بسیاری از پست‌هایش دیده می‌شود، گفته که با توجه به کامنت‌های بسیار زیادی در اعتراض به مصوبه جدید نظام پزشکی، مبنی بر عدم اعطای شماره نظام پزشکی به برخی از دانش آموختگان دکتری که رشته کارشناسی و ارشد آنها غیرمرتبط با مقطع دکتری درحال تحصیل است، دریافت کردم. لازم است شما دوستان عزیز بدانید مرکز سنجش آموزش پزشکی و وزارت بهداشت نسبت به موضوع معترض بوده و دبیرخانه علوم پایه پیگیر مصوبه است. ضمنا در صورت اجرایی شدن مصوبه، مفاد آن شامل حال دانشجویانی می‌شود که از امسال وارد مقطع دکتری می‌شوند.»

       رضا لاری‌پور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی نیز روز گذشته درگفتگو با باشگاه خبرنگاران بر اینکه روند فعلی، روند سابقه‌داری است، به سپید گفت: «اگر روندی مرسوم بوده، تغییری اتفاق نخواهد افتاد. مشکل بر سر دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت نیست؛ بلکه گاهی مواردی پیش می‌آید که یک دانشجو در دوره کارشناسی علوم دامی خوانده اما در دوره ارشد می‌خواهد تغذیه انسانی بخواند.»

       وی افزود: «وقتی برای یک رشته اقتصاد سلامت در مقطع ارشد، می‌توان دانشجوی کارشناسی اقتصاد را هم پذیرش کرد اما زمانی‌که یک دانشجو در رشته انگل‌شناسی درس خوانده اما برای مقاطع بالاتر می‌خواهد تغذیه بخواند، شرایط فرق می‌کند.»
مینا دارابی