چاپ خبر
«اثر آنجلینا»روی مراقبت‌های عمومی سلامت چه بوده است؟
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   02 مهر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d37809

در ماه می سال گذشته آنجلینا جولی، ستاره معروف هالیوود اعلام کرد تحت عمل جراحی ماستکتومی دوطرفه قرار گرفته تا خطر ابتلا به سرطان پستان را در خود به حداقل برساند. این تصمیم ازآنجا گرفته شد که جولی در آزمایش انجام شده، متوجه شده بود که از نظر موتاسیون ژن BRCA1 مثبت است و خطر ابتلا به سرطان پستان در وی با توجه به سابقه فامیلی مثبت وی، زیاد است.» اخیرا نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که این خبر باعث شده افزایش قابل توجهی در تعداد افرادی که به دلیل داشتن سابقه خانوادگی مثبت، به دنبال بررسی خود در زمینه موتاسیون در ژن BRCA1 باشند، دیده شود.
تیم تحقیقاتی متشکل از پژوهشگران انگلیسی که این مطالعه را منتشر کرده‌اند، معتقدند: «یافته‌های آنها نشان می‌دهد داستان‌هایی از این قبیل (که یک فرد مشهور در زمینه سلامت عمومی خبرساز می‌شود) تاثیرات مثبت و طولانی‌مدت بر سلامت عمومی افراد جامعه خواهد داشت. موتاسیون هر دو ژن BRCA1 وBRCA2 می‌تواند از یک والد به فرد به ارث برسد و این موتاسیون‌ها به‌طور قابل توجهی خطر بروز سرطان پستان و تخمدان را بالا می‌برند. به‌طور تخمینی، 12 درصد زنان در جمعیت عمومی در مقطعی از زندگی‌شان مبتلا به سرطان پستان می‌شوند، این در حالی است که 55 تا 65 درصد زنان با موتاسیون در ژن‌ BRCA1 و 45 درصد از زنان با موتاسیون در ژن وBRCA2 به سرطان مبتلا خواهند شد.» آنجلینا در آن زمان، طی مقاله‌ای که در نشریه نیویورک تایمز منتشر کرد، گفت: «معتقدم که نباید داستان خصوصی‌ام را ناگفته باقی بگذارم، زیرا این بازگویی شاید بتواند جان زنان زیادی را نجات دهد که نمی‌دانند زیر سایه سرطان زندگی می‌کنند. امیدوارم که آنها نیز بتوانند تست‌های ژنتیکی مربوط را انجام دهند و اگر در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان قرار دارند، بدانند که گزینه‌های مناسب درمانی برای آنها وجود دارد.»
در ادامه نتایج این مطالعه که در نشریهBreasCancer Research منتشر شده، محققان به دنبال آن بودند که میزان تاثیر اعلام آنجلینا را بر مراجعات افراد برای انجام تست ژنتیکی مربوط به سرطان پستان میان جمعیت عمومی دریابند. آنها داده‌های جمع‌آوری شده را از 12 کلینیک مربوط و 9 مرکز تست ژنتیک در انگلستان از سال 2012 تا 2013 مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که در ماه‌های ژوئن و جولای 2013، یعنی بلافاصله پس از اعلام موضوع توسط جولی در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال 2012، میزان مراجعه افراد برای انجام تست ژنتیکی 5/2 برای شده است. پس از این 2 ماه، تا اکتبر 2013، مراجعات نصف شد یافت و از آن پس نیز روند کاهش ادامه پیدا کرد. این الگو در زمان ابتلای Kylie Minogue، خواننده مشهور استرالیایی به سرطان پستان نیز دیده شد، به‌‌‌طوریکه در آن زمان شاهد افزایش 40 درصدی در افزایش مراجعه افراد باری انجام تست‌های ژنتیکی بودیم. تمامی این داستان‌ها نشان می‌دهند که حواشی اخبار سلامت افراد مشهور می‌تواند اثر پایدار برای مدت حداقل 6 ماه در افزایش مراجعه برای خدمات درمانی داشته باشد.
Medica- News Today