چاپ خبر
باید‌ها و نباید‌های دکوراسیون داخلی مطب
آرامش و اطمینان برای بیمار
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   05 مهر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d37737

دکوراسیون داخلی مطب یک پزشک می تواند احساس متفاوتی را به بیمار انتقال ‌دهد. به همین دلیل مهم است که فضای داخلی مطب بازتابی مستقیم از نوع کار پزشک ارائه دهد و بیمار نیز اطلاعاتی در زمینه بیماری‌اش دریافت کند. در این فضا باید نشانه‌هایی از رشته تخصصی پزشک دیده شود تا به آرامش و اطمینان بیمار به پزشک معالجش کمک کند و نتیجه‌ای خوشایند از برخورد بی‌واسطه میان بیمار و احساسش درباره پزشک حاصل شود.
اتاق اول: اتاق منشی
در این محدوده، منشی و دیگر کارکنان دفتر حاضر هستند و معمولا فضایی است که کارکنان با ابزار‌هایشان در این محدوده مستقر شده‌اند و به‌صورت ثابت از یک میز با سایز متوسط، کمدهای بایگانی، کامپیو‌تر، فکس و دیگر ابزارهای مرتبط تشکیل شده است.
این محدوده، شلوغ‌ترین محدوده دفتر است و نخستین برخوردی که بیمار با دفتر دارد در اینجا شکل می‌گیرد. در محدوده منشی که ما به آن قلب دفتر می‌گوییم وظیفه خوشامدگویی و آرامش بخشیدن به بیمار را برعهده دارند. بهتر است به بیمار‌ان در‌‌ همان ابتدای ورود خوشامد گفت و اطلاعات اولیه مربوط به بیماری یا ناخوشی‌شان در همین مرحله از آنها گرفته شود و سپس به اتاق انتظار فرستاده شوند به همین دلیل فضای منحصربه‌فردی ایجاد می‌شود که جلوی شلوغی بیش از اندازه فضا را نیز می‌گیرد.
مهم است که در این محدوده آثار کار دفتری منشی یا دستیاران پزشک دیده شود تا احساس دفتر فعال را به بیمار بدهد.
اتاق دوم: اتاق انتظار
صندلی‌های اتاق انتظار باید راحت و آرام باشند و چیدمان آنها به شکلی باشد که هر بیمار فضایی به اندازه و مشخص داشته باشد و گزینه‌های انتخابی‌اش برای نشستن نیز وسیع باشند. اگر صندلی‌ها بیش از اندازه به یکدیگر نزدیک باشند به بیماران احساس ناخوشایندی می‌دهد، مخصوصا به کسانی که نزدیک به گوشه‌ها نشسته‌اند. از لحاظ نور نیز باید حد تعادل برقرار باشد. این فضا باید به اندازه کافی روشن باشد که بیمار بتواند کتاب یا مجله بخواند و آنقدر نورانی نباشد که چشم را بزند. هر کتاب یا مجله‌ای که برای خواندن در اتاق انتظار در نظر گرفته‌اید باید به تعداد فراوان جلوی چشم باشند. اگر تنها به کتاب‌ها یا مجله‌های پزشکی اکتفا کنید، احساس بیماری او را چندبرابر می‌کنید. پزشک متخصص اطفال باید مجله‌ها و کتاب‌های کودک و حتی اسباب‌بازی داشته باشد و تابلوهای روی دیوار باید ساده ولی مهمان‌نوازانه انتخاب شده باشند.
اتاق سوم: اتاق معاینه
اتاق معاینه باید به خوبی روشن شده باشد و به بیمار احساس آسودگی و راحتی بدهد. تابلوهای روی دیوار و دیگر وسایل تزئینی هم در این اتاق نقشی فرا‌تر از ایجاد احساس آرامش بازی می‌کنند، چراکه به بیمار کمک می‌کند تا روی چیزی غیر از درد و بیماری‌اش متمرکز شود و به احتمال فراوان باعث کاهش استرس او می‌شود. برای نمونه تابلوهایی که جملاتی مثبت‌اندیشانه را با فونت متفاوت و پس‌زمینه رنگی نمایش می‌دهند به آرامش فضا کمک بسیاری می‌کنند. عکس‌های خوش‌رنگ از بناهای دیدنی، رنگ دیوار‌ها با طرح‌های ساده‌ای شبیه خطوط منحنی یا طرح‌هایی که یادآور اتاق‌های اندرونی قدیمی باشد به کمک می‌آیند. یک کاغذ دیواری جذاب نیز به خوشایند شدن فضا کمک می‌کند.
به خاطر بسپارید
انتخاب نوع صحیحی از لوازم مطب، عکس‌ها، رنگ و نور می‌تواند مطب یک پزشک را از محیطی ترسناک و بیش از اندازه کلینیکی به مکانی با استرس کمتر تبدیل کند، اما هر کدام از این گزینه‌ها به تنهایی نمی‌توانند تاثیرگذار باشند بلکه باید ترکیب دلنشینی از اینها را در نظر گرفت. برای رسیدن به این ترکیب بی‌نظیر مهم است که میزان فضای در دسترس خود در مطب را در نظر بگیرید تا لوازم موجود بیشتر و بزرگ‌تر از فضای شما نباشند و همه چیز درهم و برهم نشود.
امروزی اما ساده
طراحی داخلی مطب باید امروزی باشد اما نباید بیش از اندازه زرق و برق‌دار باشد. مهم است که لوازم کهنه و قدیمی احساس پزشک تاریخ مصرف گذشته را به بیمار ندهد و پزشک نیز باید مطمئن باشد با عقب انداختن خرید وسایل لازم برای دکوراسیون اطمینان بیمارش را در‌‌ همان ابتدای راه از دست می‌دهد اما مبلمان قدیمی با لبه‌های تیز و وسایل الکترونیکی پخش و پلا در مطب دکتر ترکیب نامتجانسی می‌سازد که آرامش بیمار را برهم می‌زند. بیمار به این ناسازگاری توجه می‌کند و حتی اگر دقیقا نداند به چه دلیل ارتباطش با پزشک را از دست می‌دهد.
منبع: Examiner
ترجمه: نگار مفید