چاپ خبر
تایید داروی جدید کاهنده قند خون
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   07 مهر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d37550

سپید: در ادامه معرفی 10 مقاله برتر ماه آگوست سایت معتبر آموزشی Medscape، در این شماره به مقاله سوم تایید امپاگلیفلوزین (Empagliflozin)، داروی جدید کاهنده قند خون می‌پردازیم.
داروی جدید کاهنده قند خون، امپاگلیفلوزین یا جاردیانس(Jardiance) موفق به اخذ تاییدیه از اداره کل غذا و داروی ایالات متحده در تاریخ اول آگوست 2014 شد. البته این تاییدیه پس از برطرف شدن مشکلات مرتبط با این دارو بود که باعث شده بود سازمان غذا و داروی آمریکا آن را در ماه مارس تایید نکند. این دارو که از دسته sodium glucose cotransporter 2 یا SGLT2 است، به منظور بهبود کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، در کنار رژیم غذایی و ورزش است. این دارو می‌تواند به‌تنهایی یا همراه با داروهای دیگر کاهنده قند خون تجویز شود. لازم به ذکر است که این دارو برای درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 1، کتواسیدوز دیابتیک، نارسایی شدید کلیوی یا بیماری کلیوی مرحله نهایی یا بیماران تحت دیالیز تایید نشده و اندیکاسیون تجویز ندارد.
این دارو می‌تواند باعث دهیدراتاسیون، هیپوتانسیون و به دنبال آن، سرگیجه و یا غش کردن و کاهش عملکرد کلیه باشد. همچنین تجویز دارو در افراد مسن که تحت درمان با دیورتیک‌ها به علل دیگر هستند، آنها را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد.
امپاگلیفلوزین سطح گلوکز پلاسما را با افزایش مقدار ترشح گلوکز در ادرار کاهش می‌دهد. این دارو، سومین مهار کننده خوراکی SGLT2 است که پس از کاناگلیفلوزین (canagliflozin) و داپاگلیفلوزین (dapagliflozin)، مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است. ایمنی و کارآیی داروی مذکور در 7 کارآزمایی بالینی و با حضور نزدیک به 4500 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 تایید شده است.به‌طوریکه افراد دریافت کننده امپاگلیفلوزین در مقایسه با پلاسبو، سطح هموگلوبولین A1c پایین‌تری داشتند. مهم‌ترین عوارض جانبی این دارو، عفونت دستگاه ادراری و عفونت دستگاه تناسلی زنان بود که در کارآزمایی‌های بالینی دیده شد. سازنده امپاگلیفلوزین که شرکت بوهرینگر اینگلهایم است، متعهد شده پس از ورود این دارو به بازار، 4 مطالعه بالینی را در مورد عوارض آن، از جمله تکمیل مطالعه در مورد پیامدهای قلبی ـ عروقی این دارو که اکنون در دست بررسی است، همچنین 3 مطالعه دیگر در مورد تاثیر آن در اطفال به پایان برساند. یکی از این مطالعاتی که در مورد اطفال انجام می‌شود، باید به‌صورت حیوانی و با تاکید بر تاثیر دارو روی رشد کلیه، استخوان و رشد کودکان باشد.