چاپ خبر
2 کشته و 12 مجروح ایرانی در تصادف در جاده چذابه-العماره
آنهایی که به کربلا نرسیدند
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   09 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3676

هر روز به تعداد زائران اربعین حسینی اضافه می‌شود. روز چهارشنبه روز اربعین حسینی است و از هفته پیش دسته‌دسته ایرانی‌ها خودشان را به نجف می‌رسانند که به راهپیمایی عظیم نجف تا کربلا بپیوندند. خیلی‌ها خاطرات خوبی از این سفر معنوی دارند و بعضی‌ها هم حسرت به دل مانده‌اند، چرا که مجبور شده‌اند از نیمه راه بازگردند.

       چند نفر از آنهایی که از مرز چذابه رد شده بودند در جاده العماره تصادف کردند. این حادثه هم کشته داشت و هم مجروح. عصر روز شنبه بود که این تصادف اتفاق افتاد. دو مینی‌بوس که یکی زائران ایرانی و یکی زائران غیرایرانی را به همراه داشتند با هم برخورد کردند. اطلاعات درباره تلفات این حادثه متناقض است. اسکندر اسدی، نماینده سازمان حج و زیارت استان خوزستان گفته بود که این تصادف یک کشته عراقی و 11 مجروح ایرانی داشته است و همه زخمی‌ها هم با چهار دستگاه آمبولانس به بیمارستان‌های اهواز منتقل شده‌اند. اما دیروز شهریار میرخشتی، رییس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی خوزستان اعلام کرد که بین کشته‌شدگان دو زائر ایرانی هم هستند: «این حادثه موجب کشته شدن 11 زائر شده است. در میان کشته‌شدگان، دو زائر ایرانی نیز وجود دارد. مجروحان ایرانی این حادثه، پس از انجام اقدامات اولیه به ایران تحویل داده شدند. حال دو تن از مجروحان این حادثه وخیم است و شکستگی‌های متعدد دارند و ضربه مغزی شده‌اند ولی صدمات بقیه مجروحان جدی نیست.»‌
به زائرانی که در این راهپیمایی شرکت کرده‌اند، خدمات ویژه‌ای ارائه می‌شود تا در مسیر با مشکلی روبه‌رو نشوند. آنهایی هم که مشکلاتی داشته‌‌اند به نیروهای هلال‌احمر که در مسیر حضور دارند، مراجعه کرده‌اند. به گفته ناصر چرخ‌ساز، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از روز اول تا هشتم آذرماه به ۲۳ هزار و ۷۰۵ زائر حسینی خدمات درمانی ارائه شده است؛ تعدادی سرپایی درمان شده‌اند و بعضی‌ها هم که مشکل حادتر داشته‌اند به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

       چرخساز درباره تعداد پایگاه‌های هلال‌احمر گفته است: «۷۰ پایگاه و پست ثابت، موقت و سیار درون مرزی در این طرح فعال است. در طرح ملی امداد و نجات اربعین حسینی ۶۳ دستگاه آمبولانس، ۲۹ دستگاه موتورسیکلت آمبولانسی، ۲۴ دستگاه خودروی عملیاتی، هفت دستگاه خودروی فرماندهی و ارتباطی، چهار دستگاه اتوبوس آمبولانسی و پنج فروند بالگرد برای ارائه خدمات امدادی به زائران به کار گرفته شده است.

یک و نیم میلیون زائر ایرانی
       به گفته سردار اسکندر مومنی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، از خروج یک میلیون و 400 هزار زائر اربعین از مرزهای مهران، شلمچه و چزابه تا صبح یکشنبه خبر داد: «حدود 50 درصد این زائران از مرز مهران و 50 درصد دیگر از مرزهای شلمچه و چزابه خارج شده‌اند. این آمار نسبت به سال گذشته حدود 47 درصد افزایش داشته است.»

       مومنی با توجه به ازدحام در مرز مهران از زائران دیگری که هنوز به مرز نرسیده‌اند، خواست مرزهای دیگری را برای خروج انتخاب کنند: «زائران اربعین با توجه به زیرساخت‌ها و راه‌های محدود ارتباطی شهر مهران، پایانه‌های مرزی چزابه و شلمچه را برای خروج از کشور انتخاب کنند.»

       روزهای گذشته جاده ایلام به مهران هم ترافیک سنگینی داشت. با این حال دیروز سردار موسی امیری، جانشین پلیس راهور نیروی انتظامی گفت ترافیک این جاده روان‌تر شده است: «ترافیک در همه جاده‌های استان ایلام که به مرز مهران منتهی می‌شود، سنگین ولی روان است.» او از همه رانندگانی که به سمت مرز مهران درحال حرکت هستند، خواست با عجله و شتاب رانندگی نکنند.»

       مومنی اطمینان داده که جاده‌ها امن است: «از نقطه صفر مرزی تا شهرهای مجاور، در حوزه انتظامی و ترافیکی و با تلاش گسترده همه دستگاه‌های نظامی و انتظامی و به‌خصوص همراهی خوب مردم، امنیتی کامل برقرار است.»

بیماری واگیردار نداریم
       بعضی از زائران اربعین حسینی نگران بیماری‌های واگیردار در عراق هستند ولی سردار سیدمحمدرضا سیداحمدیان، معاون بهداشت و درمان نیروی انتظامی اعلام کرده است تاکنون هیچ نوع بیماری واگیرداری از زائران کربلای معلی گزارش نشده است با این حال او از همه زائران خواسته است نکات بهداشتی را رعایت کنند: «زائران باید با رعایت نکات بهداشتی از بیماری‌های احتمالی همچون آنفلوآنزا، وبا، اسهال و استفراغ جلوگیری کنند. میکروب و ویروس‌ها در اجتماع و تجمعات، بیشتر قابل انتقال هستند. با نزدیک شدن به فصل سرما، ویروس سرماخوردگی به وفور در محیط پخش می‌شود. بیماری‌های تنفسی و گوارشی در تجمعات زیاد اتفاق می‌افتد و بهترین راهکار شستن دست‌ها قبل از صرف غذا، تغذیه مناسب و مفید و مصرف مایعات فراوان است.»

ثبت راهپیمانی اربعین در یونسکو
       آئین پیاده‌روی اربعین با همکاری دو کشور ایران و عراق، در فهرست میراث معنوی یونسکو ثبت می‌شود. فرهاد نظری، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی به ایسنا گفته است: «در تلاش هستیم این آئین را به صورت مشترک با عراق در فهرست میراث معنوی یونسکو ثبت کنیم. «پیاده‌روی اربعین» یکی از بزرگترین گردهمایی‌های بشر در چند سال گذشته بوده است، به همین دلیل رایزنی‌های اولیه‌ای انجام شده و در صحبت با آقای جلالی، سفیر ایران در پاریس درخواست کرده‌ایم تا در این زمینه با نماینده عراق وارد مذاکره شود. از وزارت امور خارجه خواسته‌ایم تا با همتایان خود در این زمینه مذاکراتی داشته باشد. امیدواریم این پرونده زودتر به نتیجه برسد.»