چاپ خبر
وقتی کاردان‌ بهداشت‌دهان به بهداشت‌کار تبدیل می‌شود
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   02 تیر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d36405

       «وقتی کاردان‌ بهداشت دهان به بهداشت‌کار تبدیل می‌شود» تیتر گزارشی است که در تاریخ سی و یکم خرداد ماه در همین صفحه منتشر شد. باتوجه به درخواست آقای حسن رمضانی یکی از مصاحبه‌شوندگان این گزارش، برای احترام به حق مصاحبه‌شونده و علی‌رغم آنکه ازنظر محتوایی متن جدید با متن منتشر شده در تاریخ سی و یکم، تفاوتی ندارد؛ این گزارش به همراه سخنان ایشان برای بار دوم منتشر می‌شود.»

       تربیت تکنسین یا بهداشت‌کار سلامت دهان و دندان برای خدمت در مناطق محروم تدبیر وزارت بهداشت برای برطرف کردن نیازهای مردم مناطق محروم به خدمات سطح اول دندانپزشکی است. علی‌یزدانی، عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت می‌گوید که خودش این طرح را به وزیر پیشنهاد داده است و اولین ارائه دهنده این پیشنهاد خود اوست.

       این درحالیست که رئیس هیئت مدیره انجمن دندان پزشکان عمومی ایران شاخه البرز، در نامه‌ای به وزیر بهداشت از او خواست که این طرح متوقف شود.

       به گفته حسن رمضانی، براساس طرح تبدیل وضعیت کاردان بهداشت دهان به بهداشت‌کار دهان ودندان قرار است تعداد 200 نفر از کاردان‌های بهداشت دهان که در حال حاضر در سطح کشور به ارایه خدمات بهداشتی وپیشگیری مشغول هستند با تبدیل وضعیت به بهداشت‌کار دهان و دندان برای ارایه خدمات درمانی در مناطق محروم تبدیل شوند و پس از 6 سال خدمت، بدون شرکت در کنکور سراسری وارد مقطع دکترای دندانپزشکی می‌شوند . او با اشاره به چالش‌های تغییر وضعیت نیروی ارائه کننده خدمات بهداشتی به نیروی ارائه کننده خدمات درمانی، می‌گوید:

       در این طرح «ارایه خدمات درمانی دندانپزشکی در شهرها ومناطق برخوردار توسط دندانپزشک و ارایه این خدمات در مناطق محروم توسط بهداشت‌کار دهان ودندان برنامه ریزی شده است که از مصادیق بارز ظلم و بی عدالتی نسبت به مردم شریف مناطق محروم است.»

       رمضانی تعداد فارغ التحصیلان و دانشجویان دندانپزشکی بومی متعهد موجود در تمام استانهای کشور را کافی می‌داند و اضافه می‌کند: «به نظر می‌رسد حتی تعداد دندانپزشکان موجود بیش از حد نیاز باشد بنابراین در چنین شرایطی دیگر نیازی نیست نیروی درمانی آن‌هم در سطح کاردانی تربیت شود.

       او با تاکید بر اینکه ما همچنان به تمام کاردان‌های بهداشت دندان نیاز داریم، اضافه می‌کند: «اگر این نیروهای بهداشتی وارد حوزه درمانی شوند، خدمات بهداشتی کاهش پیدا می‌کند. از سوی دیگر به دلیل نبود نظارت این نگرانی وجود دارد که برخی بهداشت‌کاران دهان و دندان،‌ دست به خدمات درمانی سطوح تخصصی‌تری بزنند.» رمضانی درتوضیح آخرین اقدامات برای تربیت نیروی بهداشتی در سطح کاردانی بهداشتی می‌گوید: «در سال 86 و 87 حدود 200 نفر کاردان بهداشت دهان و دندان تربیت شدند. در سال گذشته با تصویب برنامه تکنسین سلامت دهان این نیروی جدید در قالب تکنسین سلامت دهان و دندان بومی و باتوجه به سوابق تحصیلی از طریق سازمان سنجش براساس نیازهای اعلام شده از طرف شبکه های بهداشت ودرمان شهرستان‌ها کشور پذیرفته شدند.»

       وی اضافه می‌کند: «در شرایطی که بیش از نیاز مناطق محروم، دندانپزشکان فارغ‌التحصیل وجود دارند که آماده هستند برای ارائه خدمات به این مناطق بروند، چرا باید نیروهای سطح اول خود را از دست بدهیم؟ ما به این نیروهای سطح اول که در زمینه بهداشتی خدمات ارائه می‌دهند نیاز داریم و باید تعدادشان را بیشتر کنیم. بنابراین با درایتی که از وزیر محترم بهداشت سراغ داریم از ایشان انتظار می‌رود ضمن توقف طرح تبدیل وضعیت نیروهای بهداشتی به درمانی،ساز و کاری طراحی کنند تا با ایجاد انگیزه‌های مالی و معنوی با حضور دندانپزشکان بومی نیاز کلیه مناطق کشور رفع شود .
مینا دارابی