چاپ خبر
اثرات قلبی ـ عروقی فعالیت جنسی (3)
ویاگرا و قلب
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   29 مهر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d36141

ویاگرا چه اثری ممکن است داشته باشد؟ تا همین اوخر وضعیت زیستی انسان محافظتی غیرارادی (و شاید ناخواسته) برای مردان در مقابل بیماری قلبی ایجاد می‌کرد. علت این بود که بسیاری از چیزهایی که بیماری قلبی ایجاد می‌کنند، مانند سیگار کشیدن، دیابت، فشار خون بالا، میزان غیرطبیعی کلسترول، باعث اختلال نعوظ هم می‌شوند. عامل پیوند دهنده مشترک این دو آتروسکلروز(رسوب چربی در دیواره شریان‌ها) است که هم به شریان‌های تغذیه‌کننده قلب و هم به شریان‌های آلت تناسلی آسیب می‌زند.
داروهای برطرف کننده اختال نعوظ مانند سیلدنافیل (ویاگرا)، واردنافیل (لویترا) و تالدافیل (سیالیس) این وضعیت را تغییر داده‌اند. 70 درصد مردان دچار اختلال نعوظ به آنقدر به این قرص‌ها پاسخ می‌دهند که بتوانند مقاربت جنسی را انجام دهند. فعالیت جنسی برای اغلب مردان مبتلا به بیماری قلبی بی‌خطر است، اما آیا استفاده از این قرص‌ها برای داشتن فعالیت جنسی راه بی‌خطری است؟
در مردانی که بیماری شریان‌های کورنری قلب آنها حالت پایداری دارد و فشار خون آنها تحت کنترل است، پاسخ مثبت است، البته با یک شرط بسیار بسیار مهم.
مردانی که از داروهای نیتراتی از هر شکلی برای بیماری قلبی استفاده می‌کنند، نمی‌توانند قرص‌های برطرف کننده اختلال نعوظ را همزمان مصرف کنند. این محدودیت تمام اشکال داروی نیتروگلیسرین، چه نیترات‌های طولانی‌اثر، چه اسپری‌ها، برچسب‌های پوستی و ضمادهای پوستی و آمیل نیترات را در بر می‌گیرندو خوشبختانه درمان‌های دیگری برای اختلال کارکرد نعوظی وجود دارد مانند پمپ‌های خلا، داروی تزریقی آلپروستادیل و قرص‌های پیشابراهی که برای مردان مبتلا به بیماری قلبی، حتی اگر در حال مصرف داروهای نیتراتی هم باشند، بی‌خطر هستند.