چاپ خبر
دستورالعمل پیشگیری و کنترل آنفلوآنزا (2)
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   29 مهر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d36130

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، دستورالعمل پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فصلی را با استفاده از واکسیناسیون (روزآمد شده برای فصل آنفلوآنزای 2015-2014) منتشر کرد.در شماره گذشته، قسمت نخست آن مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه به دیگر موارد اشاره خواهد شد.
واکسن ویروس زنده ضعیف شده یا واکسن ویروس غیرفعال: کارآیی هر دو نوع واکسن در کودکان و بزرگسالان به اثبات رسیده است. اغلب مطالعات مقایسه‌ای در بزرگسالان یا حکایت از یکسان بودن کارآیی هر دو نوع واکسن داشته یا برتری واکسن غیرفعال شده را در مقایسه با نوع ویروس تضعیف شده نشان داده‌اند، حال آنکه در کودکان مطالعات متعدد خبر از بهتر بودن تاثیر واکسن زنده ضعیف شده داده‌اند. پیشنهادهای این دستورالعمل برای فصل آنفلوآنزای حاضر به قرار زیر است:
تمامی افراد 6 ماهه و بزرگتر باید به صورت سالانه علیه آنفلوآنزا واکسینه شوند. در صورت موجود بودن یک نوع خاص از واکسن نباید مایه‌کوبی را تا به بازار آمدن نوع خاص دیگری به تعویق انداخت.
در صورتی که واکسن زنده ضعیف شده بلافاصله قابل دسترسی باشد باید از این نوع واکسن برای مایه‌کوبی کودکان سالم دو تا هشت ساله که منعی (یا احتیاطی از دسته A) برای دریافت این نوع خاص از واکسن ندارند استفاده کرد. در صورت در دسترس نبودن این نوع واکسن، باید واکسن غیرفعال تزریق شده و نباید انجام مایه‌کوبی تا به بازار آمدن نوع ضعیف شده به تعویق بیفتد. توصیه فوق برای فصل 2014-2015 معتبر بوده و حداکثر تا فصل 2015-2016 قابل استناد خواهد بود.
تزریق واکسن زنده ضعیف شده در افراد زیر ممنوع است: شیرخواران کمتر از دو سال و بزرگسالان بیشتر از 49 سال، خانم‌های باردار، افراد دچار ضعف ایمنی، افرادی با سابقه حساسیت به تخم‌مرغ، کودکان 2 تا 4 ساله‌ای که یا به آسم مبتلا هستند یا در 12 ماه گذشته حداقل یک نوبت حمله خس‌خس سینه در سابقه پزشکی آنان ثبت شده یا والدینشان به‌خاطر می‌آورند که طی 12 ماه گذشته پزشکی به آنان گفته که کودکشان آسم یا خس‌خس سینه دارد، کسانی که ظرف 48 ساعت گذشته داروهای ضدویروسی برای درمان آنفلوآنزا دریافت کرده باشند، کسانی که یکی از موارد منع مصرف ذکر شده را در بروشور واکسن (شامل موارد زیر) دارند: الف- کودکان 2 تا 17 ساله که در حال مصرف آسپیرین یا ترکیبات حاوی این ماده هستند، ب- کسانی که سابقه بروز واکنش‌های حساسیتی شدید را نسبت به این واکسن یا هریک از اجزای تشکیل دهنده آن یا هر نوع واکسن آنفلوآنزا در گذشته دارند.
ارغوان حاج‌شیخ‌الاسلامی