چاپ خبر
سالانه هـزارمیلیـارد تومـان خرج زخم پـای دیـابتی می‌شود
ویدا رحمانی
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   05 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3605

نشست خبری دومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت، دوشنبه،4 آبان برگذار شد. در این نشست خبری حسین بختو، رئیس کنگره ملی زخم و ترمیم بافت از راه‌اندازی مرکز جامع ترمیم زخم و بافت خبر داد: «حدود چهار الی پنج میلیون نفر مبتلا به دیابت وجود دارد، اعم از دیابت نوع یک و نوع دو. از مجموع این افراد مبتلا به دیابت، سالانه حدود 60 هزار نفر به انواع زخم دچار می‌شوند. 15 درصد از تمامی افراد مبتلا به دیابت نیز در طول عمر خود دچار زخم پای دیابتی می‌شوند که 35 درصد آنها منجر به قطع عضو می‌شود. طول مدت درمان زخم دیابتی نیز طولانی است و اگر به‌صورت علمی به درمان زخم پرداخته شود، حدود چهار الی پنج ماه به طول می‌انجامد و هزینه سنگینی را به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند.»
بختو با بیان این که آماری در آمریکا منتشر شده است، سالیانه بیش از 5000 دلار برای مراقبت از زخم پای دیابتی هر نفر هزینه می‌شود، گفت: «زخم پای دیابتی و زخم‌های مزمن طیف گسترده‌ای از زخم‌ها را دربرمی‌گیرد و چندین حوزه را درگیر عوارض خود می‌کند. برای مثال، برای درمان زخم پای دیابتی به همکاری جراح، متخصص غدد، ارتوپد، عفونی، تغذیه، آموزش بهداشت و... نیاز داریم. در کشور مرکز جامعی که بتواند خدمات را به‌صورت یکپارچه ارائه دهد وجود نداشته و باعث سرگردانی بیمار بین متخصصان مختلف می‌شد. این مساله موجب شدکه ما به تاسیس مرکز جامع ترمیم زخم و بافت اقدام کنیم. این مرکز علاوه بر درمان، به فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی نیز خواهد پرداخت.»
رئیس کنگره ملی زخم و ترمیم بافت هدف از این کنگره را تبادل اطلاعات بین متخصصان و همکارانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند و همچنین ارائه آخرین دستاورد‌ها و پژوهش‌هایی که در زمینه زخم و ترمیم بافت صورت گرفته است، عنوان کرد.
زخم کم اهمیت‌تر از سرطان نیست
سید‌مهدی طبایی، دبیر اجرایی دومین کنگره زخم و ترمیم بافت، در این نشست خبری با تاکید بر این که زخم مساله‌ای است که بسیاری از مردم کشور ما که اغلب نیز از اقشار کم درآمد بوده، با‌ آن رو‌به‌رو هستند، گفت: «موضوع زخم کمتر دیده شده اما تبعات مالی، جانی و از کار افتادگی آن به مراتب بیشتر از بسیاری از سرطان‌ها بیشتر است. مجموع هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم زخم پای دیابتی بالغ بر هزار میلیارد تومان در سال است. در حالی که این مبلغ تنها مربوط به زخم پای دیابتی بوده و انواع دیگری از زخم، مانند زخم فشاری، زخم بستر، زخم وریدی و... نیز وجود دارد و طبق آمار جهانی حدود 10 درصد از بیماران بستری به زخم فشاری مبتلا می‌شوند.» طبایی ادامه داد: «از حدود 8 سال پیش جهاد دانشگاهی در حوزه زخم و ترمیم بافت فعالیت کرده و تلاش داشته کلیه لوازمی را که برای ایجاد یک مرکز جامع زخم نیاز است، تهیه کند تا الگویی از یک مرکز جامع نیز ارائه شود. جهاد دانشگاهی تلاش داشته این مساله را در رسانه‌ها و سیاستگذاری‌های حوزه سلامت نیز مطرح کند. برگزاری کنگره نیز ابزاری است برای آشنایی و خبر رسانی درباره این حوزه و این که محلی برای تبادل اطلاعات دانشمندان و متخصصان داخلی و خارجی باشد. همچنین بتوانیم آخرین دستاورد‌های زخم ترمیم بافت را به‌صورت سالیانه ارائه کنیم.»
مهدی طبایی با اشاره به این که در این گنگره 6 کارگاه تخصصی با موضوع زخم برگذار می‌شود، گفت: «دو کارگاه تخصصی که نیازمند کلینیک بالینی است نیز نهم و دهم آبان ماه در محل مرکز تحقیقات لیزر برگزار می‌شود. وکیوم‌تراپی، اوزون‌تراپی، بیورزونانس، فتوداینامیک‌تراپی و استفاده از لارو در ترمیم زخم از جمله عناوین کارگاه‌هایی هستند که در کنار این کنگره برگزار می‌شوند.»
علاقه‌مندان به زخم و ترمیم بافت گرد هم می‌آیند
پروین منصوری، دبیر علمی کنگره نیز با تاکید بر این که زخم پوستی اهمیت قابل توجه‌ای دارد، گفت: «زخم پوستی قابل دید بوده و به‌همین دلیل در روحیه فرد نیز تاثیرگذار است. از سوی دیگر پوست سطحی دفاعی برای بدن است و هرگونه اختلالی، سیستم ایمنی و حیات فرد را تهدید می‌کند و به همین علت در کنگره کارگاهی با عنوان زخم پوستی و درمان‌های نوین آن برگزار می‌شود.»
دومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت از تاریخ ششم تا هشتم آبان ماه در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگذار می‌شود.