چاپ خبر
آزمایش‌ها از ابتلای پزشک نیویورکی به ابولا خبر می‌دهند
ترس در نیویورک
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   05 آبان 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d35709

پزشکی که به تازگی از مناطق ابولازده در غرب آفریقا به نیویورک بازگشته است به این بیماری مبتلا شده و این خبر توسط مقام‌های رسمی تایید شده است.
کریگ اسپنسر، 33 ساله، پزشکی که در حوالی هارلم زندگی می‌کند روز پنج‌شنبه23 اکتبر (اول آبان) پس از بروز نشانه‌هایی شبیه به بیماری ابولا همانند تب 39.5 درجه‌ای به بیمارستانی در نیویورک منتقل شد. آزمایش‌های اولیه در روز پنج‌شنبه نشان می‌دهند، اسپنسر که هفته گذشته از گینه به آمریکا بازگشته است به این ویروس مبتلا شده است و مقامات رسمی در مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها CDC) گروهی را به نیویورک فرستاده‌اند تا آزمایش‌های پیشرفته‌تری انجام دهند و نتیجه آزمایش‌ها را با آزمایش‌های اولیه تطبیق دهند. مقامات این مرکز همچنین در کنفرانسی که روز پنج‌شنبه در بیمارستان محل استقرار اسپنسر برگزار شد اعلام کردند که چهار نفر دیگر را که با اسپنسر در تماس بوده‌اند تحت مراقبت دارند. مورگان دیکسون، نامزد اسپنسر و دو تن از دوستانش در قرنطینه هستند، در حالی که نفر چهارم که یک راننده تاکسی است و کمتر در معرض خطر بوده است از راه دور تحت نظر است.
اسپنسر در هفته گذشته مسافرت‌های کوتاهی به اطراف نیویورک داشته است و دو شب را در رستوران‌ها و اماکن عمومی گذرانده است، یعنی پیش از آنکه نشانه‌های بیماری را بروز دهد. تب او در روز پنج‌شنبه و بین ساعت‌های 10 تا 11 صبح آغاز شد. او بلافاصله با سازمان پزشکان بدون مرز، سازمانی که در آفریقا برای آنها کار می‌کرد تماس گرفت و آنها نیز به مرکز سلامت نیویورک خبر دادند. در همین فاصله کارهای لازم برای انتقال اسپنسر به بیمارستان بلوو انجام شد؛ بیمارستانی که برای بیماران ابولایی طراحی شده است و شرایطی آماده برای مراقبت از این بیماران دارد.
در کنفرانس خبری که روبروی بیمارستان برگزار شد، اندرو کومو، فرماندار نیویورک گفت: «می‌دانم کلمه ابولا به تنها می‌تواند ترسی عمیق در جان مردم بیندازد اما ابولا تنها از راه برخورد و مواجهه با بیمار ابولایی منتقل می‌شود و زمانی نشانه‌های بیماری بروز می‌یابد که فرد به شدت مریض شده است.» اندرو کومو اشاره‌ای به مرگ توماس دانکن می‌کند و می‌گوید: «می‌دانم که در موقعیتی ترسناک قرار گرفته‌ایم. شما خبرهای مربوط به بیماری را درباره دانکن می‌شنیدید و می‌ترسیدید، چه برسد به امروز که این خبرها دیگر درباره دالاس نیست و به نیویورک رسیده است اما هرچقدر آگاهی شما درباره بیماری بیشتر باشد از میزان ترس شما کاسته خواهد شد.»
آپارتمان محل سکونت اسپنسر همان شب قرنطینه شد و مسئولان مرکز سلامت در نیویورک در صحنه حاضر شده و به جمع‌آوری اطلاعات پرداختند. از سوی دیگر گفتگوهایی از سوی «کارآگاهان پزشکی» در حال انجام است که به دنبال سرنخ‌هایی درباره رفت و آمد اسپنسر در روزهای گذشته می‌گردند و قصد دارند از روی عابربانک و خریدهایی که انجام داده است متوجه شوند، دقیقا به چه نقاطی در حاشیه نیویورک رفته است. سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرده، اسپنسر به تمام قوانین موجود در راهنمای بازگشت از کشورهای ابولازده پایبند بوده است. اسپنسر در تاریخ 18 سپتامبر در صفحه فیس‌بوک خود عکسی با لباس‌های مخصوص منتشر کرده، نوشته است که همراه با سازمان پزشکان بدون مرز به گینه می‌رود و در تاریخ 16 اکتبر در صفحه شخصی‌اش خبر داده که از غرب آفریقا بازگشته و به بروکسل رسیده است. اسپنسر در صفحه‌ شخصی‌اش در لینکده نوشته است که فوق‌تخصص پزشکی اورژانس دارد و در بیمارستان پریسباتریان نیویورک دانشگاه کلمبیا کار می‌کند. بلافاصله پس از اعلام در روز پنج‌شنبه این بیمارستان بیانیه‌ای منتشر کرد و هرچند اسمی از اسپنسر نیاورد اما نوشت:« یکی از همکاران ما که برای کمک به حل بحران پزشکی به مناطق محروم رفته بود» و خبردادند که اسپنسر پس از بازگشت به کشور به محل کار خود نرفته و در نتیجه هیچ بیماری را در این بیمارستان معاینه نکرده است.
مقام‌های رسمی در تلاشند تا به شهروندان نیویورک ثابت کنند که خطری در شهر آنها را تهدید نمی‌کند و مدام به آنها خبر می‌دهند که گرفتن بیماری ابولا به این سادگی‌ها نیست و شما حتما باید در معرض مایعاتی باشید که از بدن فرد مبتلا ترشح می‌شود. در این شرایط دو آمبولانس به صورت تمام‌وقت در فرودگاه‌های نیویورک مستقر هستند و تنها 5 فرودگاه در کل کشور اجازه پذیرش مسافرانی را که از کشورهای غرب آفریقا به آمریکا می‌آیند، دارند. در حالی که ترس عمومی به نیویورک منتقل شده است، در روز پنج‌شنبه مرکز بهداشت این ایالت برای کاهش ترس کارکنانی که در بخش سلامت و بهداشت نیویورک کار می‌کنند، کنفرانسی علمی درباره این بیماری برگزار کرد.
منبع: New York Times
ترجمه: نگار مفید