چاپ خبر
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان
شلوغی بیمارستان را مدیریت کردیم
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   05 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3570

دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان چهار بیمارستان دارد. آن‌چیزی که بیشتر از همه کار کردن را برای دستیارها این بیمارستان‌ها سخت می‌کند تعداد بالای خود این افراد است. این موضوع از نظر آنها بیمارستان‌ها را شلوغ‌ و نامنظم می‌کند. با این‌حال حمیدرضا رشیدی‌نژاد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعتقاد دارد مدیریت بیمارستان ، شلوغی و تعداد بالا را کنترل کرده‌است. این دانشیار و فوق تخصص قلب و عروق در مصاحبه با سپید به برخی اعتراضات پاسخ داده است.
بالا بودن تعداد دانشجویان منجر به شلوغی فضای بیمارستان با حضور دستیاران نمی‌شود؟
بله ولی مسئولان بیمارستان تا به‌حال سعی کرده‌اند این شلوغی‌ها را مدیریت کند. مدیریت بیمارستان طوری تیم دستیاران را چیده‌است که از اساس فضا شلوغ نشود.
چرا با وجود تعداد بالای رزیدنت‌ها بخش چشم بیمارستان شفا از کمک نیروهای آموزشی استفاده نمی‌کند؟
روال رزیدنت گرفتن با درخواست دانشگاه و موافقت وزارت‌خانه انجام می‌شود. این یک پروسه زمان‌بر است. برای مثال در دو یا سه سال اخیر چند بخش مانند اورولوژی یا طب اورژانس را ارتقا داده‌ایم و این بخش‌ها رزیدنت مورد نیاز را استفاده می‌کنند. اما برنامه این است که در آینده‌ای نزدیک بخش را ارتقا دهیم و به تاسیس مرکزی برای رزیدنت‌های چشم بپردازیم. اگرچه امکانات ما کافی است اما تعداد استادان و نیروهای متخصص باید به اندازه‌ای باشد که بتوانیم این بخش را تکمیل کنیم که در حال حاضر کافی نیست.
به عقیده برخی به علت تعمیرات، این بیمارستان فضای آرامی برای بیماران ایجاد نمی‌کند. حتی بوی رنگ، محیط را از حالت ایزوله خارج می‌کند. برای اینکه فرایند درمان بیمار و تعمیر تداخل نداشته‌باشند چه تدبیری اندیشیده‌اید؟
تعمیرات در بیمارستان‌های ما انجام شده‌است اما بیمارستان همیشه مشکلاتی دارد که باز هم نیاز به بازسازی دارد. برای مثال ممکن است گاهی نیاز به
رنگ‌ زدن داشته باشد. این فعالیت‌ها باید در بیمارستان انجام شود اما تلاش ما بر این است که این‌ها را در حداقل آزار صوتی انجام دهیم.
در حال حاضر ضریب اشغال تخت در بیمارستان‌های زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کرمان چقدر است؟
در بیمارستان شفا، باهنر و افضلی‌پور 75 درصد است. همچنین هر ماه 4 هزار پرونده بستری و 3 تا 4 هزار پرونده سرپایی تشکیل می‌دهیم.
بعد از اجرای طرح تحول سلامت میزان مراجعه بیماران تغییری پیدا کرد؟
از زمان اجرای این طرح 15 درصد به تعداد مراجعان ما افزوده‌شد. همزمان با این افزایش بخش‌ها هم شلوغ تر شد اما خوشبختانه کمبود تخت برای بیماران وجود نداشت. خوبی این طرح این بود که دسترسی به درمان ارزان برای بیماران بسیار راحت‌تر شد و هزینه‌های آن‌ها کاهش یافت.
بعد از این طرح درآمدهایتان به نحوی بود که بتوانید به نوسازی تجهیزات بپردازید؟
درآمدهای بیمارستان به اندازه‌ای که به بازسازی 100 درصدی بپردازیم نیست اما 50 درصد از تجهیزات به‌روز و نوسازی شدند.
آیا بیمارستان دارای کمبود نیرو است؟
در حال حاضر کمبود نیرو، با مدیریتی که شده احساس نمی‌شود.
افزایش تعداد بیماران اورژانس، بیمارستان‌های علوم‌پزشکی کرمان را شلوغ‌تر و بی‌نظم‌ نکرد؟
اکثر بیمارهایی که در بیمارستان بستری می‌شوند از طریق اورژانس به بخش می‌روند اما در حال حاضر اورژانس‌ها نیز در حال توسعه‌اند. تعداد تخت‌های اورژانس افزایش نیافته اما برای مثال اورژانس جدیدی برای بیمارستان افضلی‌پور ساخته می‌شود که ظرفیت آن را به دو برابر بیشتر از امروز افزایش می‌دهد.
یعنی در بیمارستان‌های زیر نظر علوم پزشکی هیچ بیماری به انتظار تخت خالی نمی‌ماند؟
مدیریت تخت به شکلی است که مریض را سریع تعیین تکلیف می‌کنند. یعنی او یا زود مرخص یا بستری می‌شود. تا جایی که معمولا بیماران انتظاری برای گرفتن تخت خالی نمی‌کشند.