چاپ خبر
برگزاری سمینار نقشه راه سلامت ایران
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   07 آبان 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d35432

دکتر کامران باقری‌لنکرانی، رئیس سمینار نقشه راه سلامت جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری که دیروز 5 آبان در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد اظهار کرد:« 5 و 6 آذرماه سمینار کشوری نقشه راه سلامت ایران برگزار می‌شود. با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام‌معظم‌رهبری و اجرای طرح تحول سلامت در کشور توسط وزارت بهداشت تصمیم بر آن شد که این سمینار برگزار شود تا بدانیم برای بهبود این مسیر نیاز است چه اقدامات دیگری انجام دهیم.»
لنکرانی ادامه داد: «خوشبختانه طرح تحول سلامت از اردیبهشت‌ماه در کشور اجرا شده و آثار مثبت آن نیز در جامعه دیده می‌شود. البته باید پذیرفت که مشکلات و کمبودهایی هم در طرح وجود دارد که باید نقاط چالش‌برانگیز آن اصلاح شوند. پیش از این مردم مجبور بودند برای درمان بیماری‌های خود هزینه‌های زیادی را متحمل شوند و با اجرای طرح هزینه‌ها کاهش یافت. پیش از اجرای این طرح نیز کانون‌های هزینه‌های طاقت فرسا وجود داشت که به مراکز محدودی می‌توانستند خدمات دهند که در 10سال گذشته افزایش یافت و در قسمت دولتی در همه استان‌ها ایجاد شده و تا به امروز علاوه بر خدمات بخش بستری خدمات بخش سرپایی را نیز شامل می‌شوند.»وی خاطرنشان کرد: «طرح تحول سلامت توانسته است بسیاری از هزینه‌هایی که برای درمان بیماران می‌شد را کاهش دهد و در این زمینه خوب عمل کرده است. مشکلی که وجود دارد موجب نگرانی شده است، مربوط به تعرفه‌هاست که با اعلام تعرفه‌های جدید در 15 آبان‌ماه آن مشکل نیز حل می‌شود. اگر بخواهیم نگاه کلی به این طرح داشته باشیم طرح خوب بوده است.»وزیر سابق بهداشت گفت: «دلیل اینکه از برخی بسته‌های این طرح خوب استقبال نشده است این است که تنها عامل آن مشکل هزینه نبوده است. به عنوان مثال اگر از بسته حمایت از زایمان طبیعی خوب استقبال نشده مربوط به این است که تنها نیروی رانشی این مبحث هزینه نبوده است. نیروهای دیگری نیز وجود دارد که تاثیر زیادی در انجام عمل سزارین دارد. تمایل به سزارین با اجرای این طرح کمتر نشده، بلکه بین بخش دولتی و خصوصی توزیع شده است. افرادی که در گذشته برای سزارین به بیمارستان‌های دولتی مراجعه می‌کردند به بیمارستان‌های خصوصی مراجعه می‌کنند، بنابراین میزان سزارین در بیمارستان دولتی کاهش یافته و در بیمارستان‌های خصوصی افزایش یافته است که نشان می‌دهد، باید بیشتر روی این موضوع کار شود. به عنوان مثال باید در این طرح به زایمان بدون درد با کیفیت و نقش ماماها در زایمان توجه ویژه‌ای شود تا بتوانیم اثرات آن را مشاهده کنیم.»وی ادامه داد: «رضایت مردم از این طرح خوب بوده و در آمارهای مختلف نشان می‌دهد رضایت مردم حدود 70 درصد است. برای افزایش قوت این طرح باید سایر بسته‌های آن نیز اجرا شود.»
لنکرانی عنوان کرد:« نکته دیگری که در مورد این طرح وجود دارد این است که قیمت مراقبت باید معقول باشد. درست است که امسال بودجه خوبی برای این طرح فراهم شد و دولت توانست هزینه‌های درمان را تامین کند، ولی هزینه‌ها نیز باید اصلاح شوند.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت گفت: بخش خصوصی نیز باید در این طرح سهیم شود و اجرای این طرح تنها برعهده دولت نباشد. در برخی بخش‌ها کیفیت خدمات بخش خصوصی بهتر است و در برخی بخش‌ها نیز بیمارستان‌های دولتی بهتر ظاهر می‌شوند. کیفیت خدمات باید در هر دو بخش افزایش یابد و کم‌کم باید به این سمت برویم که دولت خرید خدمات انجام دهد نه ارائه خدمات.لنکرانی گفت: یکی از مباحثی که در این سمینار مورد بحث قرار می‌گیرد نظام سلامت انگلیس است که بر پایه پزشک خانواده اجرا شده است. کشورهای دیگر نیز پس از انگلیس از همین روش استفاده کرده‌اند. ما در این سمینار می‌خواهیم برنامه پزشک خانواده را بازخوانی کنیم و تلاش کنیم اشکالاتی که هم‌اکنون در نظام سلامت انگلیس و کانادا وجود دارد که همان لیست‌های انتظار طولانی است را نداشته باشیم.وی بیان کرد: مشکلی که در برنامه پزشک خانواده در ایران داریم این است که بیمه‌ها با این برنامه خوب همکاری نکردند و همچنین پزشکان ما برای پزشک خانواده بودن تربیت نشده بودند به همین دلیل نیز مشکلاتی در اجرای برنامه ایجاد شد. باید در برنامه‌های آموزشی تغییراتی ایجاد کنیم تا پزشکان برای این سمت آموزش ببینند.وزیر سابق بهداشت گفت: در این سمینار مباحثی از قبیل طب سنتی، پیشگیری، سواد سلامت، ارتباط مردم با سلامت، ارتقا سلامت و سلامت در همه قوانین مورد توجه قرار می‌گیرد. تعدادی از وزای سابق بهداشت نیز در این سمینار حضور خواهند داشت و در مورد مسائل مختلف بحث و بررسی می‌شود.
وی افزود: یکی از مباحثی که در این سیمنار مطرح می‌شود بررسی وضعیت سلامت در انگلیس است. انگلیس اولین کشوری است که نظام سلامت خود را متحول کرد. به همین دلیل نیز مهمانی از انگلیس نیز در این سمینار حضور خواهد داشت. مهمانانی نیز از کشورهای هندوستان، کره و کانادا در این سمینار حضور خواهند داشت. 2 سازمان خارجی نیز در این سمینار همکاری دارند. امیدواریم با اجرای این برنامه‌ها بتوانیم قوانین نظام سلامت را بهتر اجرا کنیم.
لنکرانی ادامه داد: 140 مقاله پژوهشی به دبیرخانه این سمینار ارسال شده که 65 مقاله به صورت پوستر و 5 مقاله به صورت سخنرانی ارائه می‌شود. در این سمینار 30 سخنرانی تخصصی نیز وجود خواهد داشت. 7 آذر نیز کارگاه ترجمان دانش برگزار می‌شود که بحث اصلی آن مشکل شکاف بین دانسته‌ها و اقدامات عرصه سلامت است.