چاپ خبر
بیل گیتس: واکسن ایدز شاید10 سال دیگر
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   10 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d35364

بیل گیتس، میلیاردری که تاکنون میلیون‌ها دلار صرف اهداف بشردوستانه، به‌خصوص بهبود داروهای مبارزه با ایدز کرده است، هفته گذشته گفت که امیدوار است واکسن ایدز تا 10 سال آینده در دسترس مردم قرار گیرد، هرچند هنوز نمی‌توان به درمان این بیماری امیدوار بود.
گیتس در حاشیه کنسرتی که در پاریس برای کمک به بیماران ایدزی برگزار شده بود، گفت: «احتمالا اولویت اول، تهیه واکسن است. اگر واکسنی داشته باشیم که بتواند مردم را محافظت کند، می‌توانیم جلوی اپیدمی را بگیریم.»
از سال 1981، حدود 78میلیون نفر به ویروس ایدز مبتلا شده‌اند. براساس گزارش سازمان ملل متحد، تا امروز 39میلوین نفر براثر ابتلا به بیماری مرده‌اند و حدود 35میلیون نفر، غالبا در کشورهای فقیر، با این ویروس ازبین‌برنده سیستم ایمنی بدن زندگی می‌کنند .
گیتس عقیده دارد، جستجو برای یافتن واکسن ایدز، بیش از حد انتظار به درازا کشیده است. وی به گزارشگران گفته است، بنیاد بیل و ملیندا گیتس سالانه حدود 400میلیون دلار خرج تحقیقات بیماری ایدز می‌کند و تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب این کار را ادامه خواهد داد.
«تحقیقات درباره واکسن ایدز بخش بزرگی از بودجه بنیاد ما را صرف خود کرده است، اما در بهترین حالت، رسیدن نتیجه ممکن است تا 5 سال یا حتی 10 سال طول بکشد.»
«هنوز عده زیادی از مردم آلوده می‌شوند و ما باید توجهمان را بر کنترل آلودگی معطوف کنیم. به‌نظر می‌رسد، یافتند درمانی برای این بیماری کاری است بسیار دور از دسترس. آزمایش بر روی حیوانات هم حتی به نتایج امیدوارکننده نرسیده است.»
گیتس امیدوار است، واکسن‌ها بتوانند تا 15 سال آینده، فلج اطفال را از میان ببرند و گسترش ایدز و مالاریا را مهار کنند.
امروزه تنها راه زندگی با ایدز مصرف طیف متنوعی از داروهای ضدویروس است که در دهه 1990 به بازار آمدند و می‌توانند تکثیر ویروس را متوقف سازند، اما درمانی برای بیماری نیستند.
پیدا کردن واکسن یکی از نومیدکننده‌ترین بخش برای ماجرای ایدز است.
واکسن‌های سنتی که برپایه استفاده از آنتی‌بادی برای مهار ویروس استفاده می‌شوند، به دلیل تغییر شکل مدام ویروس تاکنون موثر نبوده‌اند. در بسیاری از واکسن‌ها از کشته‌شده یا ضعیف‌شده ارگانیسم‌ها استفاده می‌شود، اما کشته‌شده ویروس اچ‌آی‌وی خواص آنتی‌ژنیک ندارد و استفاده از نوع زنده هم می‌تواند مشکلات بیشتری به بار آورد. بیمار مبتلا به ایدز باید در تمام مدت عمر خود دارو مصرف کند ، با انواع اثرات جانبی این داروها کنار بیاید و هزینه‌های سرسام‌آور آنرا تقبل کند. برای بسیاری از نظام‌های سلامت دنیا، بیماری ایدز مسئله‌ای بسیار هزینه‌بر است.در ماه فوریه، دانشمندان اعلام کردند که نوعی دارو را امتحان کرده‌اند که در میمون‌ها بر انواع حیوانی ویروس ایدز توانسته موثر باشد.ضرورت پیدا کردن واکسنی برای ایدز وقتی جدی شد که تلفات این بیماری به 25میلیون نفر رسید. درواقع، در سال 2002، ایدز اولین دلیل مرگ به دلیل ابتلا به بیماری‌های عفونی در آفریقا بود.
منبع: فرانس‌پرس