چاپ خبر
آزمایش مپولیزوماب برای درمان نگهدارنده آسم
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   19 آبان 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d34451

داروسازی جی‌اس‌کی (GSK)، اعلام کرده است که درخواست ثبت داروی مپولیزوماب (Mepolizumab)، به‌عنوان درمان نگهدارنده مبتلایان به آسم ائوزینوفیلیک شدید (شمارش ائوزینوفیل حداقل 150 سلول در میکرولیتر در شروع درمان و 300 سلول در میکرولیتر در 12 ماه گذشته) را به سازمان غذا و داروی آمریکا ارائه کرده است. دیو آلن، سرپرست بخش داروهای تنفسی این شرکت گفت: «آسم شدید، می‌تواند عوارض جدی همراه داشته باشد. از سویی دیگر، برای بیمارانی که سطوح بالای ائوزینوفیلی دارند، یعنی بیماری‌شان با وجود دریافت درمان‌های دارویی کنترل نشده باقی‌مانده است، گزینه‌های درمانی بسیار محدودی باقی می‌ماند. ما در تلاش هستیم که مپولیزوماب را به‌عنوان گزینه ای کمک کننده به این گروه از بیماران معرفی کنیم.»
لازم به ذکر است که هم‌اکنون مپولیزوماب در هیچ کشوری برای اندیکاسیون آسم ائوزینوفیلیک شدید مورد تایید قرار نگرفته است. سازمان جهانی بهداشت تخمین زده که 235 میلیون نفر مبتلا به آسم در سراسر دنیا زندگی می‌کنند. در بسیاری از این بیماران، استفاده از درمان‌های استنشاقی می‌تواند به خوبی علایم بیماری را کنترل کند؛ هر چند که برای جمعیت 10 درصد از این بیماران، آسم شدید با درمان‌های استنشاقی موجود قابل‌کنترل نیست.
آسم اغلب با تجمع ائوزینوفیل‌ها در بافت ریه تشخیص داده می‌شود. به‌طور کلی، میزان ائوزینوفیلی با شدت و دفعات عود آسم در ارتباط است. به علاوه، اینترلوکین5 اصلی‌ترین محرک رشد، فعال‌سازی و بقای ائوزینوفیل‌هاست و سیگنال دهی لازم برای حرکت ائوزینوفیل‌ها از مغزاستخوان به ریه را فراهم می‌کند.
مپولیزوماب، یک مونوکلونال آنتی‌بادی انسانی IgG1 اختصاصی برای اینترلوکین5 است که به اینترلوکین5 متصل شده و از چسبیدن آن به گیرنده‌هایش روی سطح ائوزینوفیل‌ها ممانعت می‌کند. جلوگیری از اتصال اینترلوکین5 از این راه، سطوح ائوزینوفیل در خون، بافت و خلط را کاهش می‌دهد. هم‌اکنون، اثربخشی مپولیزوماب در بیماری‌های ائوزینوفیلیک انسدادی مزمن ریه و گرانولوماتوز ائوزینوفیلیک همراه با پلی‌آنژیتیس در دست بررسی است.
Newswise