چاپ خبر
نـارسـایی قلبـی با رژیـم غـذایی سـالـم بهبـود می‌یـابـد
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   08 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3430

پزشکان مکزیکی در تحقیقی که در کنگره قلب و عروق 2015 ارائه کردند، مزایای رژیم غذایی سالم و ورزش را در بیمارانی که نارسایی قلبی دارند، نشان دادند.

        کنگره سالانه انجمن قلب و عروق مکزیک، از 21 تا 25 نوامبر در شهر آکاپولکو برقرار شد و متخصصان جامعه قلب و عروق از سرتاسر جهان برای این کنگره برنامه خاصی دارند.

        نارسایی قلبی، بیماری است که زندگی فرد را تهدید می‌کند، زیرا قلب قادر نیست خون کافی را برای نیازهای بدن پمپاژ کند. علائم این بیماری عبارت از تنگی نفس، تورم اندام‌ها و کوفتگی بدن هستند.

        در مکزیک 750هزار بیمار با نارسایی قلبی زندگی می‌کنند و این بیماری همچنان در حال گسترش است. پیش‌بینی می‌شود 75هزار بیمار دیگر امسال به نارسایی قلبی دچار شوند.

        به گفته آرتورو اورا، محقق ارشد این مطالعه، تنها 25درصد از مردان و 38 درصد از زنانی که به نارسایی قلبی دچار هستند، پس از گذشت 5 سال زنده می‌مانند. او اضافه می‌کند: «داروها می‌توانند نارسایی قلبی را بهبود بخشند، اما برای اغلب بیماران آینده هنوز خیلی روشن نیست.»

        تحقیقات پیشین این پزشک نشان می‌دهد که 40 درصد بیماران مکزیکی که نارسایی قلبی دارند به دیابت هم دچار هستند، 41 درصد کلسترول بالا دارند، 57 درصد تری‌گلیسیرید بالا دارند، یک‌چهارم آنها چاق هستند، 55درصد فشارخون بالا دارند، 31 درصد سیگاری هستند و کمتر از 1 درصد آنها فعالیت فیزیکی دارند.

        ورزش هوازی منظم به بیمارانی که نارسایی قلبی دارند توصیه می‌شود تا علائم این بیماری و توانایی خود برای فعالیت‌های روزانه را بهبود بخشند، اما برای مزایای رژیم غذایی سالم مشاهدات بیشتری نیاز است. به گفته آرتورو اورا، راهنماهای مشخصی برای اینکه بیماران قلبی چه مقدار کربوهیدرات، چربی و پروتئین باید بخورند وجود ندارد. برای این بیماران محدودیت سدیم و مایعات وجود دارد، اما هیچ راهنمایی برای مصرف سایر مواد معدنی ارائه نشده‌اند.

        این پزشک و گروه همکارش، تاثیر رژیم غذایی و ورزش را بر روی بیمارانی که دچار نارسایی قلبی هستند کشف کرده‌اند. در این مطالعه 84 بیمار که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند (شامل 40 تا 50درصد کربوهیدرات، 30 تا 40درصد پروتئین و 20 درصد چربی)، ورزش‌های استقامتی و هوازی انجام می‌دادند و فشارخون و آب ذخیره‌شده بدن خود را کاهش داده بودند، با 38 نفر دیگر از بیماران مقایسه شدند.

        اورا می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهد که رژیم کم کربوهیدرات و ورزش برای بیمارانی که نارسایی قلبی دارند مفید هستند. ممکن است به این دلیل باشد که ضریب تنفسی کربوهیدرات بیشتر از چربی و پروتئین است، به این معنا که این مواد به اکسیژن و تنفس بیشتری برای سوخت‌وساز بدن نیاز دارند. به‌علاوه دریافت مقدار بیشتری از چربی غیراشباع می‌تواند عملکرد سلول‌های بدن را بهبود بخشد. ورزش عملکرد سلول‌های اندوتلیال رگ‌ها را بهبود می‌بخشد، درنتیجه مواد غذایی و اکسیژن بهتر به سلول‌ها می‌رسند و مواد زائد بهتر پاک‌سازی می‌شوند.

        محققان در مطالعه دیگری، تاثیر مصرف سدیم، پتاسیم و منیزیم را در مرگ و بستری شدن 129 بیمار که دچار نارسایی قلبی بودند بعد از گذشت 2 سال تعیین کردند. آنان دریافتند که دریافت سدیم در بیمارانی که مرده بودند 88 میلی‌گرم در روز کمتر بود. همچنین بیمارانی که کمتر از 200 گرم در روز منیزم مصرف می‌کردند نزدیک به 3 برابر بیشتر از سایر در معرض خطر بستری شدن و مرگ قرار داشتند.
منبع: eurekalert.org

ترجمه: ملیکا بهزادی