چاپ خبر
رژیـم‌های غـذایی سالـم ممکن است اثـر یکسـانی بر افـراد نداشتـه باشنـد
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   08 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3428

هنگامی‌که دو نفر به‌طور مشابه از رژیم غذایی کاهنده وزن واحدی پیروی می‌کنند، اما یکی از آن دو در کاهش وزن موفق نمی‌شود، بر اساس یک بررسی اخیر ممکن است مشکل این باشد که بدن‌های این دو نفر پاسخ‌های متفاوتی به غذاهای واحد می‌دهند.

        این بررسی نشان داد در دو نفری که غذای مشابهی می‌خورند، یکی ممکن است دچار اوج‌گیری میزان‌های قند خون شود و شخص دیگری این اوج‌گیری را تجربه نکند. بالا رفتن میزان قند خون در طول زمان ممکن است به مشکلات بهداشتی مانند دیابت و چاقی بینجامد.

        این پژوهشگران می‌گویند: «ایده زمینه‌ساز رژیم‌های غذایی با ضریب گلیسمیک پایین این است که پاسخ گلیسمیک (قند خون) به یک غذای معین خصوصیت ذاتی آن است و به‌این‌ترتیب ما باید بتوانیم با بررسی پاسخ میانگین گروه کوچکی از افراد به آن غذا، پیش‌بینی کنیم که یک شخص معین به غذا چگونه واکنش نشان می‌دهد.»

        اما این بررسی همچنین نشان داد که افراد متفاوت پاسخ‌های بسیار متفاوتی به غذاهای مشابه نشان می‌دهند، هرچند که پاسخ‌های هر فرد از روزی به روز دیگر ثابت می‌ماند.

        این پژوهشگران درمجموع دریافتند که شرکت‌کنندگان، گوناگونی گسترده‌ای در پاسخ‌های قند خونشان به یک نوع غذای واحد، مانند نان نشان می‌دهند. آنان همچنین به‌طور عمده‌ای در نوع غذایی که باعث بالاترین افزایش در میزان قند خونشان می‌شد، با یکدیگر متفاوت بودند. این پژوهشگران همچنین دریافتند که دو وعده غذایی استانداردشده که طوری طراحی شده‌اند ضریب گلیسمیک معادل داشته باشند، ممکن است پاسخ‌های متضادی از لحاظ پاسخ قند خون در یک فرد ایجاد کنند.
منبع: Reuters

ترجمه: زیبا مغربی