چاپ خبر
کاهش خطر سرطان روده بزرگ با مصرف قهوه
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   24 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d34279

       محققان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که نوشیدن قهوه، بیشتر از 25 درصد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد. در حقیقت، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان قهوه در طول روز می‌نوشند، کسانی که بیش از 5/2 فنجان قهوه در روز مصرف می‌کنند، با کاهش 54 درصدی در شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ مواجه خواهند شد. البته خطرات سلامت نوشیدن قهوه اندک است اما شواهد بیشتری باید جمع‌آوری شود تا بتوان به همگان توصیه کرد برای پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ، به نوشیدن قهوه روی آورند.

       محققان در این مطالعه داده‌های 5145 مورد مبتلا به سرطان روده بزرگ و 4097 مورد فرد سالم را در قالب گروه کنترل بررسی کردند. از شرکت کنندگان در قالب یک پرسشنامه در مورد تواتر مصرف قهوه در طول روز، مصرف قهوه بدون کافئین، قهوه سیاه جوشیده، اسپرسو، قهوه فوری، یا قهوه فیلتر شده، از یک سال قبل از تشخیص بیماری، سوال شد.

به طور متوسط، افراد شرکت کننده 2 فنجان قهوه در طول روز مصرف می‌کردند.

       پس از تعدیل عوامل خطر شناخته شده برای سرطان روده بزرگ، محققان دریافتند که در مقایسه با افرادی که اصلا قهوه نمی‌نوشند، مصرف قهوه با کاهش 26 درصدی ابتلا به سرطان روده بزرگ همراه است. حتی زمانی که افراد

شرکت کننده فقط از قهوه‌های بدون کافئین یا قهوه جوشیده استفاده می‌کردند هم این میزان کاهش خطر به قوت خود باقی ماند.

       در بیان توضیح این علت و وجود رابطه معکوس میان مصرف قهوه بیشتر و کاهش بیشتر خطر سرطان روده بزرگ، شاید بتوان به این نکته اشاره کرد که نوشیدن مایعات گرم یا مصرف بیشتر مایعات ممکن است از طریق مکانیسم افزایش حرکت روده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

       در این مطالعه همچنین مشاهده شد افزایش مصرف قهوه با کاهش بیشتر خطر ابتلا به سرطان همراه است. به طوری‌که نسبت شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ در افرادی که 1 تا کمتر از 2 فنجان قهوه در روز می‌نوشند، 78/0، مصرف 2 تا 5/2 فنجان قهوه در روز، 59/0 و بیش از 5/2 فنجان قهوه در روز، 46/0 خواهد بود.