چاپ خبر
روحانی گزینه جدید وزارت علوم را به بهارستان معرفی کرد
ششمین گزینه دولت در مجلس
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   21 آبان 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d34196

در حالی که یک سال و نیم از روی کار آمدن دولت حسن روحانی می‌گذرد، فشارهای مجلس باعث شده تا همچنان وزارت علوم از عدم ثبات رنج برد و در رویدادی کم سابقه در تاریخ پس از انقلاب، امروز رئیس جمهوری ششمین مرد خود را برای این وزارتخانه معرفی کرد.
رییس جمهور روز سه‌شنبه دکتر فخرالدین احمدی دانش آشتیانی را به عنوان چهارمین وزیرعلوم پیشنهادی دولت یازدهم به مجلس معرفی کرد. در زمان قرائت نامه رییس‌جمهوری در صحن علنی مجلس عده‌ای از نمایندگان با «دو» گفتن مخالفت خود را با گزینه جدید اعلام کردند. البته مخالفت زودهنگام این عده از نمایندگان در مورد گزینه‌ای کمتر‌شناخته شده واکنش‌هایی میز در میان دیگر نمایندگان برانگیخت که در نوع خود جالب بود.
دکتر فخرالدین احمدی دانش آشتیانی که دوستانش او را با عنوان «فخرالدین دانش» می شناسند، بعد از جعفر میلی منفرد، جعفر توفیقی، رضا فرجی دانا، محمدعلی نجفی و محمود نیلی احمدآبادی، ششمین شخصی است که روحانی برای اداره وزارت علوم مطرح کرده است.
صرف نظر از خسارت عدم ثبات در مدیریت وزارت علوم بر روند فعالیت پژوهشی، تولید علم و جهاد علمی در دانشگاه ها که از مهمترین تاکیدات رهبر انقلاب است، برخی نمایندگان مجلس و محافل خاص خارج از مجلس با شعار ضد فتنه بودن بودن وزارت علوم، همچنان به مصاحبه و صدور بیانیه و فشار بر دولت در زمینه معرفی وزیر علوم ادامه می‌دهند، بیانیه‌هایی که بعد از عدم اعتماد مجلس به فردی چون نیلی احمدآبادی، خواستار معرفی چهره‌ای «نخبه» و «بی حاشیه» از سوی رئیس جمهوری شده‌اند، حال آن که در زمان معرفی کامران دانشجو، که سابقه ریاست ستاد انتخابات و نیز استانداری تهران در زمان شکل گیری پرونده مهم فساد مالی موسوم به بیمه، این گونه خواسته‌ها کمتر مطرح می‌شد.
دانش آشتیانی کیست؟
آنها که با مدیران وزارت علوم پس از انقلاب آشنایی دارند، می‌دانند که «دانش» از دهه 60 به عنوان یکی از مدیران مطرح وزارت علوم مطرح بوده و در سطح بعد از وزیر، در بخش های مختلف این وزارتخانه فعال بوده است.
وی که با توجه به تخصص مهندسی خود در دوران جنگ از سال 59 تا 64 در دفتر فنی سپاه پاسداران مشغول خدمت بوده، اندکی بعد عهده دار معاونت جنگ وزارت علوم شده و در دوران اصلاحات و هنگام وزارت مصطفی معین، سال ها معاون پشتیبانی و توسعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است.
او علاوه بر این سمت های دولتی و دانشگاهی، در عرصه غیردولتی و تربیتی نیز فعال بوده و سالهاست که مدیریت مجتمع «مفید» را بر عهده دارد؛ مجتمعی فرهنگی آموزشی که مجموعه ای از مشهورترین و موفق ترین مدارس غیرانتفاعی تهران را اداره می‌کند و به نوعی وابسته به دفتر آیت‌الله موسوی اردبیلی، از مراجع تقلید است؛ موسسه‌ای که برخی فعالیت‌ها و روش‌های آن نظیر کارهای گروهی و اردوهای جهادی، به تدریج در کشور رواج یافت.
دانش که دکترای مهندسی زلزله دارد، همچنین عضو هیات علمی و استاد دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی است. وی در سال‌های 66 تا 68، معاون جنگ وزارت علوم و از سال 1376 تا 1382 معاون اسبق طرح و توسعه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در زمان مصطفی معین بود و به نوعی، یکی از استوانه های مدیریت وزارت علوم بعد از انقلاب به شمار می رود.
حتی زمانی که مصطفی معین در سال 84، «جمعیت توسعه علمی کشور» را با عضویت برخی معاونانش نظیر دکتر جعفر میلی منفرد، دکتر غلامرضا ظریفیان، دکتر هادی خانیکی، دکتر صالحی، دکتر بروجردی، مهدی شیرزاد، دکتر فهیمی‌فر و دکتر صدیقی تشکیل داد، دکتر فخرالدین دانش به عنوان مدیر عامل این جمعیت انتخاب شد.
سوابق اجرایی دانش به این شرح است:
حضور در دفتر فنی سپاه پاسداران از سال 59 تا 64 بعنوان مهندس محاسب و مسئول بخش سازه
مدیرکل طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و آموزش عالی از سال 64 تا 68
معاون امور جنگ وزارت فرهنگ و آموزش عالی از سال 66 تا 68
همکاری با قرارگاه خاتم الانبیا در امور مهندسی رزمی جنگ
مسئول ستاد پشتیبانی جنگ دانشگاه ها از سال 66 تا 68
مسئول بر قراری ارتباط اساتید دانشگاه با مسئولان دفاع مقدس برای حل مسایل پژوهشی جنگ
مسئول اعزام دانشجویان طرح 3 ماهه برای حضور در جبهه ها و بکارگیری آنها در حوزه های تخصصی جنگ با هماهنگی فرماندهان لشگرها و قرارگاه ها
برگزار کننده دوره های «دانشگاه در جبهه» برای جبران عقب افتادگی آموزشی دانشجویانی که در جبهه حضور داشتند
معاون امور عمرانی و دفاعی وزارت فرهنگ و آموزش عالی از سال 68 تا 72
معاون اداری و پشتیبانی وزارت فرهنگ و آموزش عالی از سال 76 تا 80
معاون طرح و توسعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قائم مقام وزیر از سال 80 تا 82
عضو شورای گسترش آموزش عالی از سال 76 تا 82
عضو کمیته تخصصی شورای گسترش آموزش عالی از سال 76 تا 82
عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 76 تا 82
عضو شورای تدوین برنامه پنج ساله چهارم علم و فناوری آموزش عالی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
عضو شورای برنامه ریزی سازمان سنجش آموزش کشور از سال 76 تا 82
رئیس مجتمع آموزشی مفید
اکنون باید منتظر ماند و دید نمایندگان مجلس به ششمین گزینه دولت روحانی اعتماد می‌کنند یا آنکه اساسا انتظار دارند رئیس جمهوری یک چهره اصولگرای مخالف اصلاح‌طلبان را بر صدر وزارت علوم بنشاند!