چاپ خبر
دانش آشتیانی به دنبال شکستن طلسم
وزارت علوم قربانی چیست؟
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   26 آبان 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d33839

میلی منفرد، فرجی دانا و نیلی احمدآبادی نام‌هایی هستند که نمایندگان برای تصدی وزارت علوم روی نام آنها خط قرمز کشیده است و حالا نوبت به فخرالدین احمدی دانش آشتیانی شانس خود را امتحان کند.
روز یکشنبه وزیر پیشنهادی روحانی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به سیاق پیشینیان خود به مجلس رفت و در جمع فراکسیون رهروان ولایت که اکثریت کرسی‌های مجلس را در اختیار دارند برنامه‌ها و سوابق خود را توضیح داد. بعدازاین هم برخی از نمایندگان سوالاتی از او پرسیدند و درنهایت مقرر شد که روز سه‌شنبه فراکسیون رهروان نظر خود را درباره وزیر پیشنهادی علوم اعلام کند.
چه برچسب‌هایی به وزرای پیشنهادی زده‌شده است؟
به گزارش خبرآنلاین پیش ‌از این مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور درباره دانش آشتیانی بابیان اینکه هیچ حاشیه منفی نسبت به احمدی‌دانش آشتیانی وجود ندارد، گفته بود: «در طول سال‌های گذشته فخرالدین احمدی‌دانش آشتیانی از تمام حواشی سیاسی که مجلس بر آنها حساسیت دارد به دور بوده است.» اما واقعا مشکل نمایندگان با حواشی سیاسی وزرای معرفی‌شده است؟ در جلسه رای اعتماد به میلی منفرد و نیلی احمدآبادی و نیز در جریان استیضاح فرجی دانا، مخالفان بیش از آنکه به برنامه‌ها یا عملکرد وزرای موردنظر روحانی توجه کنند به جهت‌گیری‌های سیاسی او توجه می‌کردند و اکثرا آنها را به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و در برخی موارد به حوادث سال 78 ربط و نسبت می‌دادند. روح‌الله حسینان، نماینده تهران درباره آخرین گزینه روحانی برای وزارت علوم همچنین چیزی را مطرح کرده است و گفته است: «رویکرد مجلس نسبت به وزیر پیشنهادی علوم مثبت نیست. سوابق سیاسی احمدی‌دانش آشتیانی در سال 78 بیشترین علل مخالفت نمایندگان را در بردارد.»
تعامل با دولت یا...
در جلسه دیروز فراکسیون رهروان نیز این مسائل مطرح‌شده است. وزیر پیشنهادی علوم نیز در خصوص امضای نامه در مجلس ششم، معاونت وزارت علوم در زمان معین، عضویت در ستادهای انتخاباتی در سال 88 و عضویت در حزب مشارکت، به ابهامات نمایندگان پاسخ داد. اخباری که دیروز از نشست فراکسیون بیرون آمد حاکی از این بود که دانش آشتیانی نامه مجلس ششم گفته است که این نامه را امضا نکرده و در آن زمان از وزارت علوم جداشده بوده است. وزیر پیشنهادی علوم در خصوص عضویتش در حزب مشارکت نیز اعلام کرد که عضویتش در این حزب به‌عنوان ابزاری برای حضور در فعالیت‌های دولت بوده و در ابتدای دولت به این حزب پیوسته است و در ادامه با مشاهده تندروی‌ها، از حضور در جلسات حزب خودداری کرده و کم‌کم جداشده است. اعضای فراکسیون رهروان ولایت که اکثریت مجلس را تشکیل می‌دهند سعی می‌کنند موضعی بینابینی بگیرند. البته در جریان استیضاح فرجی دانا و رای نیاوردن نیلی احمدآبادی اعضای این فراکسیون با اقلیت اصولگرایان همسو شده بودند. بهروز نعمتی از اعضای هیئت‌رئیسه فراکسیون رهروان ولایت درباره وزیر پیشنهادی جدید گفته است: «هیچ موضوعی نمی‌تواند خللی به تعامل دولت و مجلس وارد کند. درباره گزینه جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز نباید عجولانه تصمیم گرفت.»
پاسخ‌هایی به انتقادات مخالفان
با توجه به این مسائل به نظر می‌رسد که در جریان انتخاب وزیر علوم، مجلس و به‌خصوص افرادی که سردمدار استیضاح فرجی دانا بودند در حال برخورد سیاسی با این مساله هستند. در این صورت برنده نهایی چه دانش آشتیانی رای بیاورد و چه رای نیاورد دولت است. مسئله دیگری که امروز در جلسه فراکسیون رهروان مطرح شد، معاونت دانش آشتیانی در زمان وزارت مصطفی معین بود. دانش آشتیانی در خصوص معاونت معین در دولت اصلاحات نیز گفت که در زمان فرهادی به معاونت وزارت علوم منصوب‌شده است و زمانی که معین وارد وزارت علوم شده، وی به تقاضای معین در این پست باقی‌مانده است، اما حتی اگر این‌چنین هم نبود نمی‌توان به این خاطر برچسبی به کسی زد. مصطفی معین در دوره‌ای وزیر علوم جمهوری اسلامی بوده است و همکاری با او دلیل بر پذیرش همه نظرات او نمی‌شود. رئیس‌جمهور معتقد است که نباید در وزارت علوم سیاسی‌کاری کرد و گزینه‌ای را هم که انتخاب کرده است، گزینه‌ای است غیرسیاسی و کاملا اجرایی. دانشگاه‌ها هم نیازمند یک مدیر اجرایی قوی هستند. دانش آشتیانی خواستگاهی از درون وزارت علوم دارد و پیشینه او کاملا اجرایی و علمی است. سیاست دولت هم در قبال استیضاح فرجی دانا و وزرای پیشنهادی قبلی که رای نیاوردند هم تمکین سیاسی و جلوگیری از ایجاد فضای قطبی و افراط گرایانه است.