چاپ خبر
3 روش محاسبه مالیاتی برای پزشکان مشخص شد
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   22 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d33494

       سپید: معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی به تشریح جزئیات تفاهم در خصوص مالیات سال 94 پرداخت. بنا بر شیوه‌نامه جدید نحوه تعیین درآمد مالیاتی پزشکان در شش گروه طبقه‌بندی شده‌است.

       محمد جهانگیری در گفت‌و‌گو با سپید گفت: «امسال در همه مشاغل حدود 13 میلیون معافیت مالیاتی داشتیم؛ یعنی مازاد این 13 میلیون تومان درآمد سالانه در سال 94 مشمول مالیات می‌شود و باید تا سقف 25 درصد مالیات آن را پرداخت کنند.»

       به گفته او «وقتی 50 میلیون‌تومان درآمد شما شامل مالیات شود تا سقف 15 درصد به آن مالیات تعلق می‌گیرد. همچنین اگر درآمد شما، بین 50 تا 100 میلیون باشد،

       20 درصد و بالاتر از 100 میلیون تومان درآمد هم 25 درصد مالیات تعیین می‌شود. باید گروه‌های مختلف از این طریق درآمد خود را در اظهارنامه اعلام کنند.»

       جهانگیری به لغو تفاهم‌نامه‌ای که سازمان نظام پزشکی سال‌های قبل با سازمان امور مالیاتی منعقد کرده بود اشاره و بیان کرد: «تعاملی با سازمان مالیاتی شده که طبق آن افرادی که مایل هستند می‌توانند از مسیرهای مشخص‌شده مالیات بپردازند.»

روش اول؛ مالیات قطعی‌ها
       وی گفت: «کسانی که مالیات قطعی سال 93‌شان یک‌میلیون تومان بوده، 10 درصد به مالیات خود می‌افزایند. همچنین به مالیات 1 تا 5 میلیون تومان در سال 93 شان، 14 درصد اضافه می‌کنند و بالاتر از پنج میلیون تومان مالیات هم 18 درصد رشد می‌دهند و بر این اساس اظهارنامه خود را تا پایان خرداد اعلام می‌کنند.»

روش دوم برای پزشکانی که مالیات قطعی ندارند
       او درباره به اینکه اگر مالیات سال 93 پزشکی قطعی نباشد توضیح داد: «اگر برای آنها برگ تشخیص اعلام کرده‌اند، می‌توانند بدون رشد، آن برگه را مبنای مالیات قرار دهند و نمی‌خواهد درصدی اضافه‌کنند؛ یعنی برگ تشخیص مالیات سال 93 آنها، مبنای مالیات سال 94 آنها قرار می‌گیرد.»

روش سوم: نه مالیات قطعی و نه برگه تشخیص
       وی در پاسخ به سوالی گفت: «اگر پزشکی نه درآمد قطعی داشت و نه برگه تشخیص، می‌تواند مالیات قطعی سال 92 را به‌اندازه سال 93 رشد دهد و دوباره رشد سال 94 را هم به آن اضافه می‌کند.»

       بنابراین گزارش در جدولی نیز اعلام‌شده کسانی که از این روش استفاده می‌کنند باید حداقل‌ها را قبول داشته‌باشند. «ما از 2/5 تا 7 میلیون تومان مالیات رشته‌های درمانی را تقسیم‌بندی کردیم. اگر افرادی مالیات خود را کمتر اعلام کنند، خود سازمان امور مالیاتی به محاسبه آن می‌پردازد. این ارقام در برخی شهرها تفاوت دارد؛ برای مثال در مشهد مالیات حداقل 2 میلیون تومان است و در برخی دیگر از شهرهای کوچک یک‌میلیون تومان. برای مثال متخصص داخلی در تهران که سال‌های قبل یک‌میلیون تومان مالیات داده امسال باید حداقل 2/5 میلیون تومان بپردازد وگرنه از این شیوه‌نامه جدید استفاده نکند.» جهانگیری در توضیح بیشتری بیان کرد: «گاهی یک متخصص اصلا کار نکرده‌است و درآمدش به یک‌میلیون تومان نمی‌رسد؛ او دیگر نیازی ندارد که مالیات خود را افزایش دهد؛ بلکه در مقابل می‌تواند درآمد و هزینه‌های خود را اعلام ‌کند و مالیاتش مشخص ‌‌شود. غالب متخصصان ما بالای دومیلیون تومان مالیات داده‌اند و به‌جز استثناهایی، کسی مشمول مالیاتی کمتر از دو میلیون تومان نمی‌شود. برای مثال ماماها و پزشکان عمومی مشمول این حداقل نمی‌شوند.»

       معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سوال پایگاه خبری نظام پزشکی نیز درباره مالیات جامعه داروسازی توضیح داد: «داروسازان ملزم به رعایت کف نیستند ولی چون درآمد و هزینه‌های آن‌ها شفاف است از این روش می‌توانند در صورت تمایل از روش قانونی جلو روند به‌طور حتم مالیاتشان کمتر خواهد بود.»

       به گزارش سپید همچنین ضرورتی به ارائه پرینت اظهارنامه کاغذی به ادارات امور مالیاتی نیست و کدرهگیری دریافتی از سامانه در تاریخ ارسال به‌عنوان رسید اظهارنامه مالیاتی است.

       بنابراین گزارش ضرورتی به ارائه پرینت اظهارنامه به‌صورت کاغذی به ادارات امور مالیاتی نخواهد بود و کدرهگیری دریافتی از سامانه در تاریخ ارسال به‌عنوان رسید اظهارنامه مالیاتی تلقی می‌شود.
نگین باقری