چاپ خبر
پزشکان عمومی رژیم ندهند؟
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   22 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d33451

       سپید: مدتی است که بسیاری از پزشکان عمومی به دلایل مختلف علاقه‌مند به حوزه تغذیه شده‌اند و در مطب‌های خود برای بیماران رژیم غذایی تجویز می‌کنند در حالی که آنها تخصص این رشته را ندارند. بسیاری از متخصصین تغذیه معتقدند که پزشکان به دلیل بازار کار ایده‌آل، پرستیژ بالای کاری و محبوبیت زیاد این رشته میان مردم است که علاقه‌مند به کار در این حوزه شده‌اند. از سوی دیگر نیز بسیاری از متخصصین تغذیه خواستار لغو قانون ورود بدون کنکور پزشکان عمومی در دکترای تغذیه شدند.

       یک متخصص تغذیه در این مورد می‌گوید: «پزشکان عمومی تلاش می‌کنند بخش اعظمی از حضور در بخش بالینی را از متخصصین تغذیه بگیرند در حالی که آنها تنها با گذراندن 52 ساعت دوره آموزشی می‌خواهند جایگزین متخصصین تغذیه شوند.»

       همچنین برخی از آنها معتقدند که مسئولین نسبت به اعتراض‌های آنها بی‌تفاوت هستند و حتی اعتراض‌های آنان در شبکه‌های اجتماعی مسئولین پاک می‌شود.

       جلال‌الدین میرزای رزاز، رئیس انجمن علمی تغذیه ایران معتقد است که هیچ قانونی از این روند حمایت نمی‌کند. او به خبرنگار سپید می‌گوید: «مصوبه‌ای در سال 83 بود که در سال 89 تائید شد، مبنی بر اینکه دانشجویان پزشکی که امتحان جامع پزشکی یا پری انترنی را گذرانده‌اند اما وارد دوره انترنی نمی‌شوند، آنها بر اساس این مصوبه می‌توانند رشته‌های علوم پایه را انتخاب کنند و این مسئله تنها مختص رشته تغذیه نیست. آنها بر اساس آنچه در این مصوبه آمده، 30 واحد تخصصی رشته انتخابی خود را می‌گذرانند.»

       با این حال این روزها بسیاری از موسسات دوره‌هایی را برای پزشکان عمومی برگزار می‌کنند و برخی از پزشکان عمومی با گذراندن آنها، می‌خواهند برای بیماران رژیم غذایی تجویز کنند. میرزای رزاز درباره این نگرانی‌ها توضیح می‌دهد: «افرادی هستند که دوره پزشکی خود را گذرانده‌اند و با وجود اینکه مدرکMD گرفته‌اند، دوره‌های مختلفی برای رژیم شناسی می‌گذرانند. با این حال هیچ قانون مدونی وجود ندارد که پزشکان عمومی تنها با گذراندن دوره‌هایی بتوانند متخصص تغذیه شوند. به نظرم برخی از نگرانی خیلی‌ بی‌مورد است و تنها دهان به دهان می‌چرخد.»

       او درباره اقدامات انجمن تغذیه ایران می‌گوید: «در حال حاضر با دکتر کشاورز، دبیر هیئت بورد و دکتر حاجتی، مسئول رشته‌های علوم پایه وزارت بهداشت جلساتی را شروع کرده‌ایم تا این نگرانی‌ها را رفع کنیم.»

       همچنین رئیس انجمن تغذیه ایران طی ارسال نامه‌ای به رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواستار لغو دوره‌های آموزشی تغذیه ویژه پزشکان شد. میرزای رزاز درباره نامه خود می‌گوید: «ما تاکنون دو نامه به جهاد دانشگاهی ارسال کرده‌ایم. قبلا برای برگزاری دوره‌ای در همین خصوص نامه‌ای ارسال کردیم که موجب شد تا این دوره را لغو کنند.» او مجدداً در نامه خود به جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید حفظ شئونات اجتماعی و حریم فعالیت‌های دانش‌آموختگان رشته تغذیه، خواستار لغو این کارگاه و نیز برگزاری دوره‌های مشابه شد.
فاطمه انصاری