روزنامه سپید | اخبار 3 | 03 آذر 1393 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d33289
سپید: رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور از کاهش میزان اسید چرب ترانس در روغنهای مصرفی خانوارها خبر داد و گفت: «قرار است تا پایان امسال اسید چرب ترانس روغنها که در حال حاضر کمتر از ۵ درصد است به زیر ۲ درصد برسد و در نظر است با تلاش بخش صنعت در سال ۹۴ به میزان صفر برسد.» مجید حاجی فرجی در آستانه برپایی «نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران» که ۹ تا ۱۲ آذر ماه در پژوهشگاه نیروی تهران برگزار میشود با اعلام این خبر گفت: «میزان اسید چرب ترانس روغنها در ده سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده که همواره دست اندرکاران حوزه سلامت، سیاستگذاران و مدیران بخش صنعت در زمینه کاهش این میزان تلاش کردهاند.»
وی با اشاره به اینکه منشا بسیاری از بیماریهای قلبی - عروقی مصرف روغنهای با اسید چرب ترانس و چربیهای اشباع بالا است، خاطر نشان کرد: «طی مصوبات شورای سلامت و امنیت غذایی، ابتدا با تغییر نوع روغن خانوار از جامد به مایع گامهایی برداشته شد و قرار است در گامهای بعدی در روغن مصرفی صنایع غذایی به ویژه صنوف که عمدتا از روغنهای اشباع با اسید چرب ترانس بالا استفاده میکنند، تغییراتی صورت پذیرد.» حاجی فرجی با اشاره به اینکه شعار نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران، «علوم تغذیه: چشم اندازهای نوین، نقشهای تازه» است، تصریح کرد: «یکی از چشم اندازهای نوین در علوم تغذیه به ویژه در کشور ما توجه به بحث امنیت غذا و تغذیه است که جزو سیاست و اولویتهای تحقیقاتی انستیتو تحقیقات تغذیه نیز به شمار میرود.» وی گفت: «به دلیل اهمیت این موضوع در کنگره فوق، علاوه بر بحث امنیت تغذیهای، مباحثی از قبیل راهنماهای تغذیهای و تغذیه پایدار، سواد و فرهنگ تغذیهای، ایمنی غذا و سلامت جامعه، تغذیه از سلول تا جامعه، پیشگیری از کوتاه قدی و... در قالب ۱۵ سپموزیوم ارائه میشود.»