چاپ خبر
اکثر مردمان از هوای شهرشان ناراضی هستند
نفس مردم هنگ‌کنگ گرفته‌است
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   05 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d33063

در آخرین نظرسنجی گالوپ که در 2012 که درباره کیفیت هوا از مردم سراسر جهان انجام شده اکثر، آنها از کیفیت هوای شهرهای خود راضی بوده‌اند.در این نظر سنجی هر 5 بزرگسال، تقریبا 4 نفر (78درصد) گفته‌اند از هوای شهرهای خود راضی هستند.
روش تحقیق: این نتایج با استفاده از مصاحبه تلفنی یا رودررو با هزار نفر از ساکنان بالای 15 سال در 135 کشور جهان در سال 2012 استخراج شده است.
گالوپ سوال کرده، «آیا از هوای شهری که در آن زندگی می‌کنید راضی هستید یا خیر؟ آمارهای نظرسنجی این موسسه نشان می‌دهند، میزان رضایت از 76درصد در 2008 به 78درصد در 2012 رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان رضایت آسیایی‌ها 81‌ درصد و اروپایی‌ها 79درصد بوده است، پایین‌ترین میزان رضایت هم مربوط به مردم خاورمیانه و شمال افریقا با 66درصد و جمهوری‌های شوروی سابق با 60درصد بوده است. اما، مردم ایرلند برای دومین دوره متوالی راضی‌ترین مردم بوده‌اند (93درصد)، بعد از آنکشورهای سری‌لانکا، زلاند نو، فنلاند، استرالیا و نپال در رده‌های بعدی رضایت از هوا قرار می‌گیرند. البته یادمان باشد که آتش‌سوزی‌ها مهیب در سال 2012، در خارج از شهر سیدنی استرالیا سبب شد، دولت ضمن هشدار سلامت به ساکنان شهر، هوای این شهر را در مرز بحران اعلام کند.
از سوی دیگر کمترین میزان رضایت در جدول زیر آمده است:
به این‌ترتیب، مشاهده می‌شود کمترین رضایت در بین مردم مناطق مختلف جهان با سطح توسعه متفاوت وجود دارد. هنگ‌کنگ برای دومین دوره متوالی در صدر جدول ناراضی‌ها قرار دارد. هنگ‌کنگ متراکم‌ترین جمعیت جهان را در خود جای داده ، با ترافیک سنگین و استفاده از زغال‌سنگ به‌عنوان سوخت اصلی برای گرم‌کردن و قرار داشتن در قلب صنعتی چین، هنگ‌کنگ از آلوده‌ترین مناطق جهان به‌حساب می‌آید.
در همه جای جهان هوای روستاها از شهرها بهتر است
در مناطق شهری، آمریکایی‌ها با 72درصد و آسیایی‌ها با 70درصد بیش از سایر مردم شهرهای جهان از هوای شهرشان راضی هستند، اما در مناطق مختلف جهان مردم هوای روستاها را بهتر از شهرها می‌دانند. بیشترین فاصله بین رضایت از هوای مناطق روستایی و شهری در جمهوری‌های سابق شوروی دیده شده است، (37 درصد دربرابر 71درصد). هجوم روستاییان جمهوری‌های سابق شوروی به شهرها و فقدان سرمایه‌گذاری در بخش صنعتی، معضل آلودگی هوا را که به سال‌های اتحاد شوروی بازمی‌گردد، شدیدتر کرده است.
درصد کیفیت هوا با سطح توسعه متناسب است
از مردم کشورها با سطح توسعه متفاوت سوال شد:
در شهرها یا مناطقی که زندگی می‌کنید از کیفیت هوا راضی هستید یا خیر؟
براساس نظرسنجی هر قدر سطح توسعه انسانی بالاتر باشد، رضایت مردم از کیفیت هوا نیز بالاتر است. اگرچه، کشورهای صنعتی گازهای بیشتری تولید می‌کنند، به‌نظر می‌رسد اعمال سیاست‌های زیست ‌محیطی قدرتمند ازطرف کشورهای اتحادیه اروپا با بیشترین سطح توسعه صنعتی، توانسته رضایت شهروندانشان را فراهم آورد.
سخن پایانی: کیفیت هوا همچنان از معضلات بزرگ سلامت بشر به‌شمار می‌رود. سازمان جهانی بهداشت در گزارش خود در نواکبر 2012 عقیده دارد، آلودگی هوا مسئول 3میلیون مرگ زودهنگام در سال 2010 در جهان بوده است. هرچند، قبلا آلودگی هوا یکی از عوامل بروز بیماری‌های قلبی و تنفسی شناسایی شده بود، اما بهداشت جهانی سرطان‌زا بودن را هم به آن اضافه کرده و آلودگی هوا را یکی از مهم‌ترین عوامل محیطی در بروز سرطان می‌داند.
مبارزه با آلودگی‌هوا به‌خصوص وقتی اهمیت پیدا می‌کند که به تغییرات آب‌وهوایی کره زمین هم توجه داشته باشیم. دانشمندان عقیده دارند، در آینده مجموع آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی، وضعیت نامناسبی را برای ساکنان کره زمین ایجاد خواهند کرد. میزگرد بین ‌دولت‌ها درباره تغییرات آب‌و‌هوایی می‌گوید، بدون یک تلاش بین‌المللی برای کاهش گازهای آلاینده، کیفیت هوا در شهرهایی که براساس نظرسنجی گالوپ کم‌ترین میزان رضایت در آنجا وجود دارد، در نتیجه تغییرات آب‌و‌هوایی بدتر خواهد شد.