چاپ خبر
نتیجه مثبت واکسن ابولا در20 انسان
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   10 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d32699

اولین آزمایش واکسن ابولا روی انسان نشان داده که استفاده از این واکسن بی‌خطر است و ممکن است به مقابله سیستم دفاعی بدن با این ویروس کمک کند. دانشمندان نتیجه این آزمایش را که روی ۲۰ داوطلب در آمریکا انجام شده مثبت خوانده‌اند. این پژوهش که نتایج آن در در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده، نشان می‌دهد، هیچ‌یک از افراد واکسینه به عوارض جانبی مهمی مبتلا نشده‌اند و بدن همه آنها پادتن تولید کرده‌ است. دکتر آنتونی فوسه از موسسه ملی بهداشت بریتانیا معتقد است: «دررابطه با ایمنی و توانایی تولید واکنش ایمنی مناسب می‌توانیم این آزمایش را یک موفقیت بی‌حد و حصر بخوانیم. اگرچه در مرحله ابتدایی بخش اول این آزمایش بوده است.» این واکسن توسط شرکت داروسازی گلاکسو اسمیت کلاین تولید شده است.
در جریان این پژوهش داوطلب‌ها به دو گروه تقسیم شدند، گروهی دوز پایین واکسن و دیگری دوزی بالایی را از آن دریافت کردند. نتیجه این آزمایش نشان داد که واکنش پادتن در میان افرادی که مقدار زیاد را دریافت‌ کرده‌اند، قوی‌تر بوده است. محققان دریافته‌اند که هفت نفر از داوطلبان با دوز بالای واکسن و دو نفر از آنها با دوز پایین واکسن واکنشی دفاعی لنفوسیتT داشته‌اند که ممکن است در مقابله با ابولا نقش مهمی را ایفا کند. این واکسن با استفاده از نوعی ویروس سرماخوردگی شامپانزه‌ها تولید شده که با مهندسی ژنتیک، قابلیت حمل پروتئین ابولای غیر عفونی را یافته است. قرار است چهار آزمایش دیگر هم روی این واکسن تجربی انجام شود. واکسن آمریکایی دارای دو ظرفیت است که با هدف محافظت در مقابل گونه‌‌های ابولای زئیری و سودانی تولید شده است. ویروس ابولای زئیری موجب شیوع ابولا در هفته‌های اخیر بود. آزمایش‌های مربوط به واکسن‌های یک‌گانه درمقابله با ابولای زئیری در آکسفورد، سوئیس و مالی هم در حال انجام است. درصورتی که این آزمایش‌ها به نتیجه مثبتی بینجامد واکسن های یگانه نیز به هزاران نفر از کارکنان بهداشتی در غرب آفریقا تزریق خواهد شد.
دکتر فوسه می‌گوید: «مرحله بزرگ دوم و سوم آزمایش در غرب آفریقا خواهد بود که نشان می‌دهد این واکسن خوب عمل می‌کند و بی‌خطر است یا نه.» به گفته او، «درصورتی که از حالا تا شش‌ماه آینده شیوع ابولا همچنان به همین شکل ادامه یابد و واکسن موثر واقع شود، می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی در اپیدمی فعلی داشته باشد.» این واکسن را شرکت گلاکسو اسمیت کلاین، غول داروسازی بریتانیا تولید کرده و معتقد است می‌تواندتا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی ماهانه یک میلیون دوز از آن را تولید کند.
Medica- News Today