چاپ خبر
کوتاه از اقتصاد
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   18 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d32015

علی ربیعی در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد، گفت: «فساد با کاهش رفاه رابطه تنگاتنگی دارد و توسعه را گران می‌کند، البته دو نوع فساد «یقه آبی» و «یقه سفید» مشاهده می‌شود که فساد یقه آبی مرتبط با عام مردم و در سطح خرد صورت می‌گیرد که برنامه‌ریزی برای کنترل آن ساده، ولی گران است. فساد یقه سفیدها در سطح کلان رخ می‌دهد و کار دولت را سخت می‌کند که ما برنامه داریم با هر نوع فساد مقابله کنیم.» وی ادامه داد: «فساد باید از حالت سیاسی و حالت «بگم‌بگم» خارج شود، ضمن اینکه هیچ‌گاه مبارزه با فساد از جیب مسئولان خارج نمی‌شود و آن یک برنامه‌ریزی مقطعی در مبارزه با فساد را می‌طلبد در حالی که فساد باید همراه با تهیه پیوست‌دار طبیعی باشد. مناقصه‌ها و مزایده‌ها باید به صورت شفاف باشد و البته قبح فساد نیز نریزد.»
معاون وزیر نیرو با ارائه 7 بسته سرمایه‌گذاری به شرکت‌های آلمانی برای مشارکت در صنعت برق ایران، اعلام کرد: تهران آماده مشارکت با برلین در حوزه نیروگاه‌سازی است.
رییس سازمان شیلات کشور از تایید 18 شرکت شیلاتی توسط دامپزشکی روسیه خبر داد و گفت: «با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته و سفر هیات روسی به ایران، تا 20 روز آینده اولین محموله محصولات شیلاتی ایرانی (میگو و قزل‌آلا) به این کشور صادر شود.»
رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی گفت: «اگر به اجرای طرح توازن فولاد توجه نشود، کمبود سنگ آهن در آینده به عنوان یکی از بحران‌های کشور مطرح خواهد شد.»
وزیر جهاد کشاورزی از پیگیری 8000 پرونده اراضی تداخلی (زمین‌های اجدادی مردم که به نام منابع طبیعی سند زده شده‌اند) خبر داد و تاکید کرد: «نباید هیچ امضای طلایی داشته باشیم؛ ممنوعیت یا آزادی صدور مجوز باید برای همه باشد.»
آمارها نشان می‌دهد در 10 سال اخیر یک‌میلیون افغانی از بازار کار ایران خارج‌شده‌اند. دولت با اجرای سیاست‌های جدید اعزام کارجویان ایرانی به بازارهای بین‌المللی، به دنبال خروج بازار کار از بحران است.
هیئت تجاری 36 مدیر شرکت‌های صنعتی آلمان شرط بازگشت به صنایع پتروشیمی ایران را توافق ایران با گروه 1+5 و لغو تحریم‌های بین‌المللی اعلام کردند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی کشورمان در راس یک هیئت اقتصادی برای شرکت در نوزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان، وارد اسلام‌آباد شد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: «مبارزه با فساد تنها مربوط به حاکمیت نیست، بلکه بخش خصوصی نیز باید در این زمینه اهتمام داشته باشد تا اعتماد حاکمیت به بخش خصوصی افزایش یابد.»