چاپ خبر
تایید دارویی جدید برای درمان نوعی سرطان خون
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   18 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31991

بیماران سیستم خدمات ملی سلامت در انگلستان و ولز که مبتلا به لوکمی لنفوسیتیک مزمن (CLL) هستند، از این پس می‌توانند از مزایای درمانی داروی جدید Gazyvaro که در 2 دسامبر 2014 چراغ سبز «موسسه ملی برای تعالی سلامت و مراقبت (NICE)» انگلستان به آن روشن شد، بهره‌مند شوند.
Gazyvaro پیش‌نویس توصیه‌نامه‌ای را دریافت کرده که در آن بر استفاده از این دارو در ترکیب با شیمی‌درمانی chlorambuci- برای درمان بیماران بزرگسال مبتلا به CLL که قبلا درمان نشده‌اند یا افرادی که بیماری‌های همزمان دیگری دارند که آنها را برای دریافت درمان فول دوز مبتنی بر fludarabine مناسب نمی‌بیند و همچنین برای بیمارانی که درمان مبتنی بر bendamustine برای آنها مناسب نیست، تاکید کرده است. این تاییدیه تنها 2 ماه پس از رد اولیه دارو از سوی NICE آمده است.
متخصصان معتقدند تصمیم اخیر NICE مبنی بر تایید داروی جدید، راهی جدید پیش پای پزشکان قرار می‌دهد تا این دسته از بیماران را به‌نحو موثری درمان کنند.
بسیاری از بیماران مبتلا به CLL همزمان به بیماری‌های دیگری نیز مبتلا هستند، مانند دیابت و بیماری قلبی، بنابراین نمی‌توانند تحت درمان‌های تهاجمی قرار گرفته و پیش‌آگهی بدی در انتظار آنهاست. Gazyvaro درمان قابل تحملی را به این بیماران هدیه می‌دهد که در مقایسه با درمان‌های کنونی، باعث افزایش بقای آنها و ارتقای قابل توجه دوره‌های خاموشی بیماری خواهند شد. تایید و ورود این دارو به بازار دارویی انگلستان و ولز خبر خوشی است برای تمام بیمارانی که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند.
Gazyvaro نخستین type II آنتی‌بادی مونوکلونال anti-CD20 است که برای درمان CLL طراحی شده تا تهاجمی‌تر از type I این آنتی‌بادی‌ها، مانندMabThera® (rituximab) به سلول‌های سرطانی خون حمله کنند. Gazyvaro این توانایی را دارد تا مستقیما سلول‌های سرطانی را جستجو کرده و به آنها متصل شود. همچنین به سیستم ایمنی بدن هشدار می‌دهد که سلول‌های سرطانی دشمن هستند و باید آنها را از بین ببرند. Gazyvaro نشان داده که در ترکیب با کموتراپی، پروفایل تحمل‌پذیر وقابل پذیرشی دارد.
شایع‌ترین عوارض جانبی که با این دارو دیده می‌شود، واکنش‌های مرتبط با تزریق است، به‌طوریکه 21 درصد بیماران با این واکنش‌ها روبرو می‌شوند، اما پس از دریافت اولین دوز کامل درمان این واکنش‌ها دیگر رخ نخواهد داد.
از دیگر عوارض جانبی می‌توان به نوتروپنی، ترومبوسیتوپنی، عفونت‌ها، آنمی و لوکوپنی اشاره کرد. این دارو از 8 دسامبر 2014 در دسترس بیماران قرار گرفته است.
Medica- News Today