چاپ خبر
رستمی بعد از شکستن رکورد دسته 85 کیلوگرم وزنه‌برداری جهان
کیانوش را در المپیک ببینید
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   13 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31918

       کیانوش رستمی که هفته پیش با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرامش از رکوردشکنی‌اش خبر داده بود، این بار در مسابقات رسمی رکود جهان را شکست تا حریفان المپیکی‌اش از حالا او را جدی‌ترین نامزد برای قهرمانی بدانند.

       رستمی در مسابقات وزنه برداری جام فجر که گزینشی المپیک هم محسوب می‌شود، رکورد حرکت دوضرب در دسته 85 کیلوگرم را جابه‌جا کرد. رستمی پس از مهار وزنه 210 کیلوگرم ، برای دومین حرکت 220 کیلوگرم را درخواست کرد تا 2 کیلوگرم رکورد دوضرب جهان را ارتقا دهد و توانست آن را مهار کند. او با بلند کردن این وزنه، رکورد مجموع جهان را که 394 کیلوگرم بود نیز یک کیلوگرم ارتقا داد. رکورد دوضرب جهان 218 کیلوگرم بود که یانگ‌ژانگ از چین در سال 1998 این رکورد را به ثبت رسانده بود. کیانوش رستمی در مسابقات جهانی 2015 نیز با درخواست وزنه 219 کیلوگرم به رکورد دوضرب جهان حمله کرده بود اما ناموفق مانده بود. رستمی بعد از این رکوردشکنی گفت: «چند سال بود سخت تلاش می‌کردم تا این اتفاق بیفتد اما چه جایی بهتر از ایران که توانستم هم رکود مجموع و هم دو ضرب جهان را بزنم.» او از همه خواست منتظر هنرنمایی او در بازی‌های المپیک باشند: «تا المپیک دو ماه زمان داریم و با تمرینات سخت و حرفه‌ای که شخصی انجام می‌دهم،‌ ان‌شاا... در المپیک بهترین نتیجه را به دست بیاورم و کیانوش واقعی را در المپیک خواهید دید. خدا را شکر با تجربه و مربیگری خودم توانستم رکورد دنیا را هم در دو ضرب و هم مجموع بزنم. ان‌شاا... این روند خوب تا المپیک ادامه پیدا کند.» رستمی که به تنهایی تمرین می‌کند، در مسابقات هم خودش وزنه انتخاب می‌کند: «در این مسابقات وزنه‌ها را خودم انتخاب کردم.» کیانوش رستمی در حالی رکورد جهان را زد که فقط 250 نفری که داخل سالن مسابقات نشسته‌ بودند این کار او را دیدند. چرا که در آن دقایق شبکه‌های تلویزیون ایران تور دوچرخه‌سواری جیرو ایتالیا را تماشا می‌کردند. این مسابقات با این که گزینشی المپیک است اما پخش زنده ندارد. خبر دیگر آنکه نواب نصیرشلال، نایب قهرمان المپیک لندن برای همیشه وزنه‌برداری را کنار گذاشت و قرار است در آینده‌ای نزدیک مربی شود. او به ایسنا گفته است: «دکتر نوروزی و پزشکان دیگر با بررسی دقیقی که روی مصدومیتم داشتند، اعلام کردند که دیگر نمی‌توانم وزنه بزنم و برای همیشه وزنه‌برداری را کنار گذاشته‌ام. هنوز جا داشت که وزنه بزنم اما این اتفاق نیفتاد و واقعا شوک بزرگ و تلخی برای من بود. برنامه‌ام مربیگری در وزنه برداری است ولی هنوز در شوک هستم. با این حال سلامتی‌ام مهم‌تر بود.»

نصیری بعد از 44 سال مدال المپیک را گرفت
       محمد نصیری به مدال المپیکش رسید. در مسابقات جام‌فجر که در تهران در حال برگزاری است و در حضور تاماش آیان، رئیس بین‌المللی این مدال در مراسمی نمادین به او داده شد. نصیری در بازی‌های المپیک 1972 مونیخ مدال نقره گرفته بود اما این مدال 44 سال بعد به دستش رسید. او داستان جدایی از این مدال را اینطور تعریف کرده است: «40 – 30 سال پیش همه زندگی من را دزد برد.بعدها آقایی از اصفهان در اینترنت مدال نقره المپیک 1972 مونیخ من را به قیمت 10 هزار دلار خرید. پس از آ‌ن با من تماس گرفت که اگر مدال را می‌خواهم پول را بدهم و آن را پس بگیرم. من هم پاسخ دادم که این مدال دیگر به درد من نمی خورد، زیرا افتخارات در تاریخ ثبت شده است. پولی هم ندارم که بابت آن پرداخت کنم بنا‌بر‌این نوش جانت. مرتضی سیف زاده از پیشکسوتان و‌ز‌نه‌بر‌د‌ار‌ی اصفهان با این آقا صحبت کرد و گفت که نصیری پولی ندارد بابت مدال پرداخت کند، بنا‌بر‌این مردانگی کند و در یک مسابقه بین‌المللی آن را به من پس بدهد. واقعا دستش درد نکند. او با مردانگی از پول خود گذشت و واقعا احساس خوشحالی همراه با گریه به من دست داد. بعد از 44 سال دوباره آیان مدال المپیک را بر گردن من انداخت.»