چاپ خبر
کسری بودجه متوسط خانوارهای شهری
ماهیانه 120 هزارتومان
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   13 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31891

       آمار نشان می‌دهد خانوارهای شهری در سال ۹۳ بالغ بر ۱ میلیون و ۴۹۳ هزار تومان کسری بودجه داشته‌اند و بر این اساس 5/4 درصد هزینه‌های شهری‌ها در این سال پوشش داده نشده است. بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود از نتایج بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری ایران خبر داده است در حالی که هزینه خانوار ایرانی در سال 93 به 32میلیون 875 هزار تومان رسید، درآمدهای خانوار با احتساب درآمد پولی و غیر‌پولی ناخالص در محدوده 31 میلیون و 382 هزار تومان باقی ماند. به این ترتیب در سال 93 نیز کسری بودجه خانوار ایرانی پابرجا ماند. مهم‌ترین بخش هزینه خانوار ایرانی را مسکن و خوراک تشکیل می‌دهد، به‌طوری که محاسبات صورت گرفته نشان می‌دهد بیش از 58 درصد هزینه خانوار صرف خوراک و مسکن می‌شود. بانک مرکزی در این گزارش به بررسی شاخص‌های مختلف در این مورد پرداخته و اعلام کرده است: «مقایسه حداقل دستمزد 93 (ماهانه حدود 26152 هزار ریال) با متوسط هزینه ناخالص ماهانه یک خانوار شهری (27397 هزار ریال) نشان می‌دهد که حداقل دستمزد پرداختی به کارگران حدود 95 درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهد.»

       بررسی‌های این بخش نشان می‌دهد که در بخش‌های مختلف نسبت به سال 92، هزینه‌های گروه بهداشت و درمان 8/18 درصد، حمل ونقل 1/40 درصد، ارتباطات 7/22 درصد، تفریح و امور فرهنگی 18 درصد، تحصیل 6/23 درصد، رستوران و هتل 9/11 درصد و کالا و خدمات متفرقه 7/19 درصد افزایش داشته است. همچنین بر اساس این گزارش بانک مرکزی و در بخش بررسی متوسط هزینه یک خانوار شهری درسال 1393 به تفکیک گروه‌های هزینه حاکی از آن است که در شش‌گروه هزینه‌ا‌یی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، دخانیات، پوشاک و کفش، مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها، بهداشت و درمان، تفریح و امور فرهنگی، هزینه خانوار بیش از 15 درصد در مقایسه با سال قبل رشد داشته است.

       بررسی هزینه ناخالص خانوارهای شهری به تفکیک گروه‌های هزینه نشان می‌دهد، به جز دخانیات در تمامی گروه‌ها نسبت به سال قبل افزایش داشته است. همچنین بر اساس جدول بررسی متوسط درآمد ناخالص سالانه یک خانوار و سهم گروه‌های مختلف درآمدی و مقایسه سال 93 با سال 92 شاهد روال افزایشی و کاهشی در این جدول هستیم. بر این اساس به‌طور کلی در مجموع درآمد پولی و غیر پولی ناخالص سالانه یک خانوار نسبت به سال 92، 3/13 درصد افزایش یافته است.
تسنیم