چاپ خبر
سازمان بهداشت جهانی: ایران در آستانه ریشه کنی مالاریا
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   24 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31713

ایران در آستانه ریشه‌کنی مالاریا قرار گرفته است. ایران در سال ۲۰۱۳ فقط ۵۱۹ مورد مالاریا را گزارش کرده که نسبت به سال ۲۰۱۲، 50 درصد کاهش نشان می‌دهد.
ایران همچنین برای تمام افرادی که به مراکز بهداشتی عمومی مراجعه کرده‌اند، داروی ضد مالاریا فراهم کرده است. آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی درباره مالاریا نشان می‌دهد که در شرق مدیترانه و در ایران و عربستان، مالاریا فقط به صورت تک‌کانونی مشاهده می‌شود.
اما 6 کشور از جمله افغانستان، پاکستان و یمن کشورهایی هستند که احتمال ابتلا به مالاریا در آنها زیاد است. در حالی‌که در منطقه شرق مدیترانه شایع‌ترین نوع مالاریا نوع خطرناکتر فالسیپارم است، در ایران، افغانستان و پاکستان شایع‌ترین نوع مالاریا، ویواکس گزارش شده.
در ایران ویواکس بیش از80 درصد موارد را شامل می‌شود. علاوه بر این ایران و افغانستان کشورهایی هستند که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ بیش از 75درصد کاهش در موارد ابتلا به مالاریا گزارش کرده‌اند.افغانستان در کنار ایران جزو کشورهایی هستند که بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ برای بیش از 60درصد جمعیت در خطر ابتلا، پشه‌بند آغشته به پشه‌کش فراهم کرده‌اند.
مالاریا در دنیا
وضعیت سازمان بهداشت جهانی در گزارش سال ۲۰۱۴ خود، نصف‌شدن موارد مرگ ناشی از مالاریا را در دنیا «دستاوردی عظیم» توصیف کرده است.
بر‌اساس این گزارش مالاریا در تمام دنیا دیده می‌شود و 2/3 میلیارد نفر در خطر ابتلا به مالاریا و 2/1 میلیارد نفر در معرض خطر جدی دچار شدن به این بیماری قرار دارند.به گزارش این سازمان، بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۳، 3/4 میلیون نفر جان خود را به دلیل مالاریا از دست دادند که از این بین9/3 میلیون نفر کودکان زیر پنج سال در منطقه جنوب صحرای آفریقا بودند.اما موارد ابتلا و مرگ ناشی از مالاریا کاهش قابل توجهی نشان می‌دهد. بر اساس آمارها، در سال ۲۰۱۳ در دنیا ۱۹۸میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند که به ۵۸۴ هزار مرگ منجر شده است.
مارگارت چن، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، گفت: «این دستاورد عظیم نتیجه بهبود تجهیزات، تعهد سیاسی بیشتر و شکوفایی اقدامات منطقه‌ای و افزایش قابل‌توجه بودجه‌های ملی و بین‌المللی است.»در سال‌های اخیر، دسترسی به داروهای ضد مالاریا و همچنین راه‌های پیشگیری از ابتلا از جمله استفاده از پشه‌بند در دنیا بیشتر شده است. خانم چن همچنین به خطر مالاریای مقاوم به درمان اشاره کرد و گفت اگر به این موضوع توجه نشود موارد مرگ ناشی از مالاریا دوباره سیر صعودی خواهد گرفت.
منبع: WHO