چاپ خبر
کنفرانس آب و هوا در لیما تحت‌الشعاع اختلافات دیرینه
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   25 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31628

نمایندگان سازمان ملل تا پایان جمعه ۱۲ دسامبر، فرصت دارند تا در کنفرانس آب و هوا در پرو، بر سر معاهده تازه جهانی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای به توافق برسند.
اما با آنکه جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در سخنرانی پر شور خود از نمایندگان کشورها درخواست کرد تا اختلافات خود را کنار بگذارند، باز هم احتمال دستیابی به یک توافق تا پایان روز کم است.
شرکت‌کنندگان کنفرانس لیما، پایتخت پرو می‌کوشند معاهده جدید مقابله با گرمایش زمین را برای امضا در اواخر سال ۲۰۱۵ در پاریس تهیه کنند.
جان کری در مقایسه با سایر سیاستمداران آمریکایی بیشترین میزان مشارکت را در موضوعات مربوط به آب و هوا و محیط زیست داشته است.
به همین دلیل حضور او در کنفرانس لیما به عنوان نشانه تعهد آمریکا برای پیشبرد مذاکرات و جبران شکست در مذاکرات کپنهاگ در ۲۰۰۹ تلقی می‌شود.
همچنین با وجود توافقی که از سوی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ رهبر چین اعلام شد، بسیاری انتظار دارند آمریکا دیگر بزرگ ترین تولید کننده گازهای کربنی نباشد.
این توافق شامل اهداف تازه در کاهش تصاعد گازهای کربنی از سوی ایالات متحده و تعهد چین برای توقف روند افزایش این گازها تا سال ۲۰۳۰ است.
جان‌کری خطاب به نمایندگان گفت: «جهان هنوز در مسیری قرار دارد که پایان آن غم انگیز است.» به گفته او دستیابی به یک "توافق بلندپروازانه" دیگر یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت فوری است.اما اختلافات همیشگی روند مذاکرات را به کندی پیش می‌برد.
کشورهای در حال توسعه می‌خواهند بدانند سهم آنها در کاهش تولید گازهای کربنی تا چه حد است.
تاکنون کشورهای ثروتمند موظف به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای بودند، در حالی‌که این الزام برای کشورهای فقیرتر وجود نداشت.
اما نمایندگان کشورهای توسعه‌یافته از جمله آمریکا خواهان پایان دادن به اختلافات قدیمی هستند و برای جلوگیری از تغییر در آب و هوا از همه کشورها درخواست کرده‌اند تا تعهدات جدی به عهده بگیرند.
جان‌کری با اشاره به این موضوع در سخنرانی خود خطاب به نمایندگان گفت که دیگر هیچ کشوری از تعهدات نسبت به کاهش گازهای کربنی آزاد نیست.
او در این باره گفت: «می‌دانم برای کشورهای درحال توسعه این کار بسیار دشواری است. اما باید به خاطر داشته باشیم که این کشورها مسئول تولید بیش از نیمی از حجم گازها هستند و به همین دلیل باید در تلاش‌ها برای مقابله با تغییرات آب و هوایی شرکت داشته باشند.»
در همین حال مانوئل پولگار ویدال، نماینده پرو و رئیس کنفرانس از همه نمایندگان کشورها خواست تا برای پیشبرد مذاکرات تلاش کنند.
او گفت: « ما از لیما با دست‌های خالی بیرون نمی‌رویم.»