چاپ خبر
ارتبـاط نوسـان فشـارخـون بـا کـاهـش مهـارت‌هـای فکـری
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   12 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31520

       سپید: مطالعه جدیدی نشان داده نوسان‌های متعدد در فشارخون، با کاهش بیشتر مهارت‌های فکری در افراد سالمند ارتباط دارد. محققان موسسه سرطان راجرز نیوجرسی دریافته‌اند در بین بیماران مسنی که فشارخون سیستولیک آن‌ها (رقم بالایی در موقع خواندن فشارخون) متغیر باشد، سرعت زوال عقل و از دست دادن حافظه کلامی در مقایسه با افراد دارای فشارخون ثابت و طبیعی به‌مراتب بیشتر است. نوسان در رقم پایین فشارخون (فشارخون دیاستولیک) هم با کاهش سریع‌تر توانایی ذهنی در بین افراد در رده سنی ۵۵ تا ۶۴ سال مرتبط است، اما این رقم تاثیری در افراد ۶۵ ساله و بالاتر ندارد.

       «بو کین»، سرپرست گروه تحقیق دراین‌باره گفت: «معمولاً نوسان در فشارخون افراد مسن به‌وسیله پزشکان نادیده گرفته می‌شد؛ بااین‌حال در طول شش سال گذشته، شواهد نشان داده‌اند که نوسان فشارخون در طول ویزیت‌های ماهانه یا سالانه می‌تواند منجر به افزایش احتمال سکته مغزی و برخی بیماری‌های دیگر شود.»

       نوسانات بلندمدت فشارخون می‌تواند عامل پیش‌بینی‌کننده سرعت سریع کاهش عملکرد مغزی در بین افراد مسن باشد. کنترل بی‌ثباتی فشارخون ممکن است راهکار احتمالی حفظ عملکرد مغز در بین افراد بزرگسال باشد. در این مطالعه، کین و همکارانش داده‌های مربوط به حدود ۱۰۰۰ فرد ۵۵ سال به بالا را که در بررسی ۵ ساله سلامت و تغذیه چین شرکت کرده بودند، جمع‌آوری کردند.

       فشارخون این افراد در سه تا چهار بار ملاقات با متخصصان اندازه‌گیری شد. شرکت‌کنندگان همچنین مجموعه‌ای از آزمون‌های فکری را انجام دادند. گرچه این تحقیقات در چین انجام شد؛ در آمریکا نیز نتایج مشابهی دیده شد.

       همبستگی بین نوسانات فشارخون و زوال عقل مرتبط با مشکلات گردش خون دانسته می‌شود. فشارخون پایین و بالا هر دو ممکن است به مغز آسیب بزنند. هدف باید ثابت نگه‌داشتن فشارخون باشد.

       حفظ فشارخون در محدوده طبیعی می‌تواند به جلوگیری از زوال عقل و حتی بهبود وضعیت بیماران مبتلا به کم‌توانی ذهنی کمک کند.
منبع: HealthDay