چاپ خبر
احداث نخستین بیمارستان هسته‌ای کشور حاشیه‌ساز شد
ساخت بیمارستان در بوستان ولایت قانونی است؟
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   06 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3152

دویستمین جلسه شورای شهر تهران روز گذشته در حالی برگزار شد که بار دیگر اختلاف‌نظرهای نمایندگان مردم تهران درباره چگونگی اجرای طرح ارتقا کیفیت در منطقه 12 از بعد اجتماعی در مقابل اصحاب رسانه بالا گرفت. اختلاف‌نظری که منجر به جروبحث میان پنج عضو شورا با یکدیگر شد و تا پایان جلسه نیز ادامه داشت. این اختلاف‌ها از آنجایی شروع شد که رئیس کمیسیون سلامت شورا در تذکر پیش از دستور با اشاره به افتتاح نخستین بیمارستان هسته‌ای کشور در بوستان ولایت اعلام کرد که احداث این بیمارستان هسته‌ای مجوزی برای زیرپاگذاشتن قانون توسط شهردار نیست. انتقادی که با همراهی رئیس کمیسیون بودجه و اعتراض‌های نایب‌رئیس کمیسیون حمل‌ونقل همراه شد. درروند ابراز این اختلاف‌نظرها نیز بارها رئیس کمیسیون شهرسازی تلاش کرد برای پاسخ به این شبهات، توضیحاتی را عنوان کند که با ممانعت رئیس شورا، آتش این اختلاف‌نظرها شعله‌ورتر شد. تا جایی‌که وی یک‌بار قصد کرد به‌منظور اعتراض صحن علنی شورا را ترک کند، اما با پادرمیانی نایب‌رئیس کمیسیون سلامت، بار دیگر روی صندلی خود جای گرفت.

ساخت بیمارستان به معنای مجوز نقض قوانین نیست
       رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، ضمن تشکر از دولت برای ساخت بیمارستان هسته‌ای گفت: «باوجوداینکه ساخت بیمارستان هسته‌ای برای شهر تهران از ارزش بسیار زیادی برخوردار است و سرمایه‌ای برای کشور به‌حساب می‌آید اما اهمیت این موضوع مجوزی برای زیرپاگذاشتن قانون توسط شهردار نیست.» این جمله نخستین اعتراض رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورا به روند تجاوز شهرداری به حریم فضای سبز بوستان ولایت باهدف ساخت بیمارستان هسته‌ای بود که در پی آن اختلاف‌نظر اعضای شورا بالا گرفت.

       وی با تاکید بر اینکه باید از دولت به‌ویژه وزارت بهداشت و سازمان انرژی هسته‌ای برای ساخت بیمارستان هسته‌ای در تهران تقدیر و تشکر کرد، افزود: «بدون شک با همدلی بین دستگاه‌ها، مسیر پیشرفت کشور سریع‌تر طی خواهد شد. به‌ویژه در شرایط کنونی که استفاده از دانش هسته‌ای جزئی از حقوق ملت ایران به‌حساب می‌آید.» حافظی با تاکید بر اینکه باید اجرایی کردن دستاوردهای علمی به‌ویژه در زمینه پزشکی با موضوع دانش هسته‌ای، شوراهای اسلامی سطح کشور، از طریق شورای عالی استان‌ها و مجلس شورای اسلامی، اقدام به ساخت مراکز متعدد آموزشی، درمانی و پژوهشی کنند، یادآور شد: «قرار است که بیمارستان هسته‌ای تهران در بوستان ولایت ساخته شود که پنج سال پیش باتدبیر مقام معظم رهبری بخشی از عرصه عمومی شهر محسوب شد. اما به نظر می‌رسد شهرداری به این مهم توجه چندانی ندارد.»

       رئیس کمیسیون سلامت شورا با تاکید بر اینکه صیانت از فضای سبز بوستان ولایت بر عهده شهرداری است، متذکر شد که در خصوص بهره‌برداری از این بوستان، شورای عالی معماری و شهرسازی مصوبه‌ای دارد که هم ریاست شورای شهر و هم سایر اعضا از آن مطلع هستند. به‌طوری‌که در جلسه 24 شهریورماه سال 1393 شورای عالی شهرسازی و معماری، اعلام شد که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و ضرورت تخصیص حداکثری فضای بوستان به فضای سبز، طرح ساماندهی اراضی قلعه مرغی(بوستان ولایت) باید در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد و تمامی فضای سبز این محدوده مورد صیانت واقع شود. حال‌آنکه با ساخت این بیمارستان شاهد تجاوز به بخشی از این فضای سبز خواهیم بود.»

       به گفته وی، بر اساس این مصوبه شورای عالی شهرسازی، تمامی مصوبات قبلی کمیسیون ماده 5 شهر تهران در ارتباط با این موضع باطل‌شده‌اند و مصوبه جدید با در نظر گرفتن تامین حداکثری فضای سبز و حداقل بارگذاری فیزیکی توسط شهرداری تهران موردبررسی و تصویب قرارگرفته است.»

مجوز ساخت در تنها 20درصد بوستان ولایت
       رئیس کمیسیون سلامت شورا در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه باید شهردار قبل از طی مراحل قانونی و اخذ مجوز لازم برای ورود و تصمیم‌گیری در مورد این ملک، اقدامات لازم را انجام می‌داد، متذکر این مهم شد که انجام مراسم کلنگ زنی روز دوشنبه، به‌مثابه تصرف در مال غیر محسوب می‌شود و به همین دلیل خواستار تذکر به شهردار توسط رئیس شورای شهر شد. حافظی با یادآوری اینکه مساحت بوستان ولایت 300 هکتار است و تنها برای 20 درصد این ملک امکان مجوز ساخت‌وساز وجود دارد، بار دیگر به تاکیدات رهبری اشاره کرد و گفت: «بعد از رهنمودهای رهبری که منجر به توقف طرح جامع تهران شد، مقرر شد طرح جامع جدیدی تهیه و برای تصویب به شورا ارسال شود تا بعد از تصویب آن در شورا در کمیسیون ماده 5 بررسی و سپس راهی شورای عالی شهرسازی شود. اما هنوز این مراحل اجرانشده شاهد هستیم که بار دیگر مطابق طرح تفصیلی قبلی شهرداری تهران اقدام کرده است و این به معنای زیرپا گذاشتن قوانین است.

جانب عدالت را رعایت کنید
       با طرح این انتقاد از سوی رئیس کمیسیون سلامت شورا در صحن علنی دویستمین جلسه پارلمان شهری تهران، اسماعیل دوستی، نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورا در اعتراض به این گفته‌ها اعلام کرد که هنوز این اقدام شایسته آغاز نشده، طرح چنین انتقاداتی تنها منجر به دلسردی در جامعه می‌شود و بس!

       وی خطاب به حافظی درباره ضرورت ساخت بیمارستان هسته‌ای اظهار کرد: «بنده معتقدم قبل از این برنامه قالیباف شهردار تهران باید با حضور در صحن علنی شورای شهر توضیحاتی را ارائه می‌داد که امروز به تصرف آقای قالیباف وارد نشویم اما اینکه هر اقدام خوبی را نیز زیر سوال ببریم به‌دوراز عدل و انصاف است.» نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر متذکر شد: «با ساخت بیمارستان هسته‌ای ریسک بزرگی توسط وزارت بهداشت، سازمان انرژی هسته‌ای و شهرداری تهران اتفاق افتاد. چراکه می‌خواهند برای تهران یک بیمارستان یک هزار تخت‌خوابه بسازند. اگر هزینه ساخت هر تخت را 20 میلیون تومان برآورد کنیم، درمی‌یابیم که قرار است بودجه هنگفتی صرف ارتقا شاخص‌های درمان کشور شود. پس اینکه عنوان می‌شود شهرداری تصرف در مال غیر داشته صحیح نیست و نباید این اقدام مشترک بین سازمانی را این‌گونه زیر سوال ببریم.»

ارتقای شاخص‌های بهداشتی جنوب تهران
       در ادامه جلسه احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر نیز با تاکید بر اینکه ساخت بیمارستان هسته‌ای شاخص بهداشت و درمان را ارتقا می‌دهد، عنوان کرد:«که قرار بود بیمارستان هسته‌ای در منطقه 2 ساخته شود اما باتدبیر شهرداری ساخت این بیمارستان در جنوب شهر انجام شد. مسئله مهمی که سبب افزایش شاخص بهداشت و درمان در جنوب پایتخت می‌شود.» وی با انتقاد از اینکه برخی اعضا تنها قصد تخریب هر اقدامی رادارند، افزود: «شهرداری قرار نیست بابت این پروژه هزینه کند و مانند متروی اقماری، دولت باید پول این ساخت‌وساز را بپردازد و شهرداری تنها مجری پروژه است. پس بد نیست در مقابل اصحاب رسانه کمی جانب انصاف را هم رعایت کنیم.»

[b]جلسه با حال و هوای اعتراض

       هنوز بحث و اختلاف‌نظرها بر سر چرایی و چگونگی اجرای پروژه ساخت بیمارستان هسته‌ای در میان اعضا ادامه داشت که محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی با بالا آوردن دست درخواست نوبت برای شفاف‌سازی اذهان عمومی داشت که این اجازه از سمت مهدی چمران، رئیس شورا صادر نشد و در ادامه منجر به درگیری لفظی میان این دو عضو مجلس شهری تهران شد. از یک‌سو بلندگوی رئیس کمیسیون شهرسازی روشن نمی‌شد تا وی بتواند توضیحاتش را بیان کند و از سویی دیگر به‌محض اینکه وی قصد ارائه توضیحات می‌کرد، مورد عتاب رئیس شورا قرار می‌گرفت. رفت‌وبرگشت این اعتراضات نیز منجر به نارضایتی وی از نحوه اداره جلسه و ترک صندلی‌اش شد. هرچند که این ترک صندلی چنددقیقه‌ای بیشتر طول نکشید و با پادرمیانی حقانی، دیگر عضو شورا بار دیگر جلسه به روال عادی بازگشت.

روزهای ملتهب شورای چهارم
       به نظر می‌رسد این روزها، فضای شورای شهر تهران ملتهب شده است. از یک‌سو اخبار متعددی به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه جبهه‌ای اصولگرا در داخل شورا در حال شکل‌گیری است که با عضویت گروه ورزشکاران رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته است. تا جایی‌که این خبرها روز گذشته از سوی عباس جدیدی، یکی از ورزشکاران شورای شهر تکذیب شد. از سویی دیگر جبهه‌ای از اصلاح‌طلبان در تلاش‌اند تا روحیه اعتدال و عدل را بار دیگر به شورای شهر بازگردانند به‌طوری‌که منتقدان سرسخت دیروز به مدافعان معتدل امروز بدل شده‌اند. هرچند که روند اداره جلسات و رفت‌وبرگشت اخطارها و تذکرهای پیش از دستور حکایت دیگری دارند.
چکاوک ابراهیمی