چاپ خبر
مراسم بزرگداشت انوشیروان ارجمند
روحش بهار بود، در خزان به ابدیت پیوست
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   26 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31454

«کجا رفتی، کجا رفتی، من بی‌قرارم، به سر سودای آغوش تو دارم»؛ این شعر در کنار عکس زنده‌یاد انوشیروان ارجمند و این جمله که «روحش بهار بود و در خزان به ابدیت پیوست» بر روی بنری که در مراسم تشییع این هنرمند در تالار وحدت نصب‌شده بود، به چشم می‌خورد. مراسم تشییع پیکر انوشیروان ارجمند، بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون، صبح سه‌شنبه (25 آذرماه) با حضور چهره‌هایی از سینما، تئاتر و تلویزیون در هوای ابری و بارانی تالار وحدت برگزار شد. حسن پورشیرازی، آتیلا پسیانی، داریوش فرهنگ، رضا کیانیان، محمود دعایی،‌ سعید داخ، کوروش تهامی، شکرخدا گودرزی، فخرالدین صدیق‌شریف، رضا تاج‌بخش، مریم بوبانی، محمود پاک‌نیت، سیامک اطلسی، هدایت هاشمی، پرویز پورحسین، محمدرضا ورزی، محمود عزیزی، محمد فیلی و ... از جمله افرادی بودند که در مراسم تشییع پیکر انوشیروان ارجمند حضور داشتند.
برای انوشیروان ارجمند دست بزنید
در این مراسم برزو ارجمند، بازیگر و تنها پسر انوشیروان ارجمند درحالی‌که به‌شدت اشک می‌ریخت از حضار خواست تا دقایقی برای پدرش دست بزنند و خودش هم به‌شدت با دستانش کف می‌زد. او در توضیح دلیل این کار گفت: «پدرم همیشه به من می‌گفت وقتی از یک نمایش بیرون می‌آیی از صدای کف مردم می‌توانی بفهمی که چکار کردی.»
این بازیگر جوان سپس درحالی‌که بغض‌کرده بود، به پیکر پدرش اشاره کرد و خطاب به او گفت: «پدرم قول می‌دهم مثل خودت سرم به پایین باشد و مثل خودت بی‌حاشیه باشم. باباجان مقابل این‌همه آدم بهت قول می‌دهم که راهت را ادامه بدهم و مواظب هر آنچه دوست داشتی باشم.» او سپس گفت: «پدر من عاشق خونه باغش بود. بابا جان قول می‌دهم که مواظب همه‌چیز باشم. قول می‌دهم که مواظب مادر، خواهر، همسر و فرزندم باشم و پسر خوبی برایت بمانم.»
برزو ارجمند همچنین با بیان اینکه پدرش بازیگر بی‌حاشیه‌ای بود، یادآور شد: «این روزهای پایانی عمر پدر که در بیمارستان گذشت، متاسفانه مطالبی در برخی جاها از زبان پزشکان خواندم که واقعاً این حرف‌ها را نزده بودند. پزشکان بیمارستان همه تلاششان را کردند و پدرم را روی چشمانشان گذاشتند. الان هم قصد شلوغ‌کاری ندارم، چراکه پدرم واقعا بی‌حاشیه بود.»
وی سپس از افرادی که برای تشییع پیکر پدرش، انوشیروان ارجمند آمده بودند، تشکر کرد.
چرا داریوش ارجمند ساعاتی پس از فوت برادرش به تلویزیون رفت؟
داریوش ارجمند برادر انوشیروان ارجمند طی سخنانی کوتاه گفت: «همه ما خواهیم رفت و هیچ‌کس ماندنی نیست. گفتنی‌ها را گفتند. من در حال حاضر که در این جایگاه ایستاده‌ام به عنوان یک رفیق، همراه و شاگرد، راجع به برادرم حرف می‌زنم. از مدتی قبل که برادرم، انوشیروان در بیمارستان بستری بود، به برنامه «بعضی»های علی ضیاء دعوت شدم تا اینکه روزی که برادرم درگذشت همان شب باید در یک برنامه زنده حضور پیدا می‌کردم. این برایم خیلی سخت بود اما به دلیل اینکه برنامه نمی‌توانست فرد دیگری را جایگزین کند و هماهنگ شده بود، در برنامه حاضر شدم و از برادرم گفتم. علی دهکردی، بازیگر سینما و تلویزیون به من گفت که کم پیش می‌آید، هنرمندی در کمتر از پنج ساعت فوت کند و در همان روز یک برنامه زنده برایش تدارک دیده شود.» ارجمند همچنین تاکید کرد: «نوکری مردم افتخار ماست و برادرم انوشیروان همیشه معتقد بود که باید برای مردم کار کرد.» این هنرمند پیشکسوت همچنین بیان کرد: «همه ما خواهیم رفت، آنچه که می‌ماند فقط نگاه‌هاست. نوکری مردم افتخار ماست. برادر من هم همیشه معتقد بود که باید برای مردم کار کرد.» همچنین علی مرادخانی، (معاون هنری وزیر ارشاد)، احمد مسجد جامعی (عضو شورای شهر)، دکتر پورحسین (قائم‌مقام معاون سیما که به نمایندگی از همکاران سازمان صداوسیما آمده بود)، ایرج راد (رئیس خانه تئاتر)، ایوبی (معاونت سینمایی) و حسین پاکدل (بازیگر) از جمله سخنرانان مراسم تشییع پیکر انوشیروان ارجمند بودند و اجرای مراسم هم برعهده سیدجواد یحیوی بود.
همه خانواده انوشیروان ارجمند اهل هنر هستند
در ادامه این مراسم احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: «ابتدا به بهار و برزو، فرزندان انوشیروان ارجمند، عرض تسلیت می‌گویم. همچنین به تمام کسانی که دغدغه سینما، تئاتر و تلویزیون دارند غم از دست دادن آقای ارجمند را تسلیت می‌گویم. آقای ارجمند ویژگی‌های زیادی داشتند که شاید همه شما به باطن پاک و ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی او به یک اندازه آشنا نباشید، ایشان شخصیت بی‌ادعایی داشت و به‌هیچ‌وجه برای خودش جایگاه ویژه‌ای قائل نبود. او همیشه طی این سال‌هایی که در عرصه هنر فعالیت داشت، کارهای خاصی انجام می‌داد و به قول خودش در میان کارهایش همیشه چیزی به‌عنوان نذری برای سیدالشهدا (ع) کار می‌کرد و در کارهای مربوط به سیدالشهدا (ع) حضور داشت. او همیشه در کارهایش علاوه بر نقش خودش به همه عوامل کمک می‌کرد.»
مسجدجامعی همچنین اظهار کرد: «خوشحالم که همه خانواده انوشیروان ارجمند اهل هنر هستند و یقین دارم که راه این بزرگوار به‌واسطه خانواده هنرمندش و همچنین دوستدارانش ادامه پیدا خواهد کرد.»
ممنون که اجازه دادی دخترت باشم
در ادامه این مراسم، بهار ارجمند، تنها دختر انوشیروان ارجمند، که بازیگراست با صدایی بلند و فریادکنان خطاب به حضار می‌گفت: «ناز قدمتان، استوار حق، باطل ناحق. همت مردونه، مُهرِ مِهر علی شایسته شان همه مردم ما. برای برقراری همه پیشکسوتان و سلامتی آنها صلوات. مرشد من وقتی دهن به نقد باز می‌کرد معرکه می‌کرد.»
دختر انوشیروان ارجمند سپس اظهار کرد: «34 سال فرزند دو مرشد بودم. مرشد اول مادرم، کیهانم و مرشد دوم همه‌چیزم پدرم بود، استادم بود، رفیقم بود.»
وی سپس با بغضی که در گلو داشت با صدای بلند فریاد زد: «ممنون بابا، ممنون که اجازه دادی دخترت باشم. مطمئن باش راهت را ادامه می‌دهم. مادر قول می‌دهم راه انوشیروان ارجمند را استوار ادامه بدهم. برزو جان، بوی بابا را می‌دهی، سرت را بلند کن.» بهار ارجمند در پایان سخنانش از تمام حضار که در مراسم تشییع پیکر پدرش حاضرشده بودند، تشکر کرد. در پایان پیکر انوشیروان ارجمند در میان بدرقه مردم، مسئولان و هنرمندان از تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت‌زهرا (س) برده شد.
ایسنا