چاپ خبر
اصول انتوباسیون را رعایت کنید
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   26 آذر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31410

شستن دست پرسنل به عنوان یک عمل مهم می‌تواندعفونت بیمارستانی را به صورت موثری کاهش دهد. شست‌وشوی دست دربخش حساسی همچون ICU، اهمیتی مضاعف پیدا‌می‌کند. سپس باید میزان مصرف آنتی بیوتیک‌ها را چک کرد. پس از مشخص شدن میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها باید تلاش‌کرد تا میزان مصرف این دارو، کاهش پیدا ‌کند.
اگراین مهم رخ بدهد مقاومت آنتی‌بیوتیکی کاهش پیدا می‌کند. دراین صورت، بیماربهتر به آنتی‌بیوتیک پاسخ می‌دهد. عامل مهم دیگر این است که وسایل مورد استفاده توسط بیمار مرتب تعویض شود. این حساسیت در مورد بیمارانی که اینتوبه می‌شوند، به مراتب بیشتر است. به منظور کاهش عفونت بیمارستانی لوله‌های رابط مرتب چک شده و تاریخ تعویض آنها نوشته شود. نوشتن تاریخ از آن جهت اهمیت پیدا می‌کند که باید درعرض 48 ساعت این لوله‌ها تعویض شود.
اگردراین مدت زمان لوله‌ها تعویض نشود، در نهایت بستر ایجاد عفونت بیمارستانی را فراهم می‌کند. کمااینکه در مواردی تعویض در زمان مناسب انجام نشده وموجب شده است تا بیماران به عفونت مبتلا شوند. فارغ از تمام موارد، باید کشت دوره‌ای را انجام داد. به محض اینکه مریض تب کرد، باید اسم وی را در لیست قرار داد. پس از قرارگیری در لیست، باید کشت دوره‌ای انجام شود. کشت دوره‌ای شامل کشت خلط بوده و این اطمینان را به ما می‌دهد که فرد دچار پنومونی نشده‌است. اگر بیماری تب کند، بلافاصله آزمایش خلط داده و مشاوره عفونی ‌شود تا اگر مشکلی وجود داشته باشد درهمان مراحل نخست درمان شود.
درحال حاضر با توجه به این مراقبت‌ها، میزان عفونت به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته‌است. در دوران قبل، به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی، عفونت در بیمارستان بیشتردیده می‌شد. با توجه به مراقبت‌های صورت گرفته، دیگرعفونت‌های گسترده تنفسی رخ نمی‌دهد و بیماران بستری شده دربخش مراقبت ویژه، به صورت مرتب رصد می‌شوند.
این نوع پایش، بستری را فراهم
می کند تا بیماری در مراحل اولیه درمان شود و بیماری به مراحل پیشرفته نرسد. خوشبختانه با مراقبت‌های صورت گرفته آمارعفونت‌های بیمارستانی شامل عفونت ادراری، خونی،تنفسی کاهش چشمگیری را داشته است.
یکی ازعوامل موثر در کاهش عفونت بیمارستانی در بیمارستان طالقانی را می‌توان در قبول مسئولیت بخش مراقبت‌های ویژه توسط یکی ازمتخصصان بیمارستان طالقانی دانست. این قبول مسئولیت موجب شده تا بخش مراقب‌های ویژه، شاهد عفونت کمتری باشد و بدین ترتیب عفونت بیمارستانی کاهش محسوسی را داشته باشد. خوشبختانه مجموع این مراقبت‌ها موجب شده‌است تا بیماران کمتر به عفونت بیمارستانی دچار شوند. این اقدام موجب شد تا درهزینه‌های بیمارستانی نیز صرفه‌جویی شود.
منصوره‌السادات حسینی
مسئول کمیته کنترل عفونت بیمارستان طالقانی