چاپ خبر
طرح مباحث تازه در کنگره جراحی بازسازی و زیبایی پستان
افزایش عوارض جراحی‌های برداشتن پستان
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   06 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3135

سرطان پستان از سرطان‌های بسیار شایع زنان است که هرسال تعداد زیادی را زیر تیغ جراحان می‌فرستد. این نقص ظاهری بعد از فشارهای ناشی از سرطان، آنها را از پا درآورده و به مرور در دام افسردگی می‌افتند. برای بررسی و تحقیق بیشتر در این خصوص، انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران امسال برای اولین بار اقدام به برگزاری کنگره جراحی بازسازی و زیبایی پستان به صورت تخصصی کرده است. هرچند تاکنون این جلسات به صورت ترکیبی با کنگره‌های جراحی زیبایی شکم یا بازسازی قسمت‌های مختلف بدن انجام می‌شد اما به دلیل شیوع سرطان پستان در خانم‌ها و افزایش جراحی‌های حذفی پستان لزوم چنین کنگره‌هایی به‌صورت تخصصی پدیدار شد.

       حمیدرضا فتحی، دبیر اجرایی و علمی کنگره جراحی بازسازی و زیبایی پستان علت برگزاری این کنگره را افزایش آمار زنان مبتلا به سرطان پستان عنوان کرد و به خبرنگار «سپید» گفت: «متاسفانه رشته‌هایی که شاید تبحری در این گونه اعمال نداشته باشند اقدام به برداشتن پستان و انجام اعمال ترمیمی می‌کنند که نتایج و عوارض ناشی از آنها رو به فزونی است و به همین دلیل انجمن ما وظیفه خود می‌داند که از لحاظ فرهنگی و علمی از بروز عوارض در این بیماران جلوگیری کند.»

       فتحی با اشاره به حضور مهمانان بین‌المللی در این کنگره گفت: «مهمان‌هایی از کشورهای انگلستان، آلمان، فرانسه، ایتالیا و مکزیک داریم که طی 2 روز همایش در کنگره حاضر هستند. در 2 روز برگزاری کنگره، 36 مقاله ارائه می‌شود و در روز سوم جراحی‌هایی به صورت زنده انجام می‌شود که یک مورد آن، جراحی ترمیمی پستان حاصل از سرطان است و مورد دیگر مرتبط با پروتزاست که به مشکل خورده و ترمیم آن انجام خواهد شد.»

       دبیر علمی این همایش تاکید کرد: «دوست داریم کسانی که تجربه کمتری دارند در این کنگره‌ها حاضر شوند و از تجربه افراد پیشکسوت استفاده کنند. متاسفانه قانون مربوط به پزشکی بسیار قدیمی است و هر پزشکی به خودش اجازه می‌دهد هر کاری را انجام دهد و همین موضوع باعث بروز مشکلاتی شده است.» وی افزود: «انجمن جراحان پلاستیک ایران خود را مسئول می‌داند که به صورت مدون و برنامه‌ریزی شده، دانش همکاران را گسترش دهد و گروه‌های جراحی پلاستیک را به سمتی هدایت کند که به بهترین شکل کار خود را انجام دهند.»

       وی با اشاره به آخرین دستاوردهایی که در جراحی‌های ترمیمی پستان به کار گرفته می‌شود، گفت: «در جراحی‌های رایج پستان از روش‌هایی استفاده می‌شود که قدمتی 40 ساله دارند و عوارض آنها در محل بافت بسیار زیاد است و گاهی تا ضعف عضلات شکم پیش می‌رود. زیرا بافت‌های پایه‌دار ارتباط‌شان با عروق اصلی است و قطع نمی‌شود. این روش باعث از کار افتادن نسبی بیمار می‌شد اما در روشی که از سال 1989 به کار گرفته شد، اولین مورد جراحی میکروسکوپی انجام شد. این کار چند سالی است که در ایران نیز به کار گرفته می‌شود. در این روش میکروسکوپی اتفاقی برای عضلات جدار شکم نمی‌افتد و اعصاب اعضا تداوم خود را دارند.»

       حمیدرضا فتحی در ادامه به اقدامی جدید که به صورت آزمایشی در حال انجام است اشاره کرد و گفت: «کسانی که تحت عمل جراحی حذف پستان قرار می‌گیرند، بخشی از غدد لنفاوی زیر بغل‌شان نیز خارج می‌شود. این موضوع باعث تورم در اندام تحتانی 33 درصد از بیماران می‌شود و برخی اوقات این موضوع باعث ایجاد مشکلات بیشتری برای بیمار می‌شود. زیرا عفونت دست و مسائل مرتبط با لنف گاهی اوقات بیشتر از برداشتن پستان باعث آسیب دیدن بیمار می‌شود. در روش جدید، بخشی از لنف ران را به زیر بغل بیمار پیوند می‌زنیم که این اقدام به مراتب حال بیماران را بهتر خواهد کرد.»

       گفتنی است کنگره جراحی بازسازی و ترمیمی زیبایی پستان از ششم تا هشتم آبان ماه در تالار امام بیمارستان امام خمینی(ره) برگزار می‌شود که 2 روز اول این همایش به ارائه مقاله به صورت سخنرانی اختصاص دارد و در روز سوم این کنگره، جراحی زنده ترمیمی انجام خواهد شد.
مریم مهران‌راد