چاپ خبر
کودک شاد در بزرگسالی سالم تر است
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   28 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d31011

محققان فنلاندی می‌گویند، کودکانی که از دوران خردسالی سالم و باثباتی بهره برده‌اند، در بزرگسالی سالم‌تر و متعادل تر هستند.
یک مطالعه درازمدت بیش از هزار زن و مرد قشر مرفه و بالای اجتماع را زیر نظر داشته و آنها را از نظر فاکتورهای رضایت‌مندی عاطفی، رفتار متعادل والدین، ناچیز بودن تاثیروقایع ناگوار در زندگی و قدرت تطبیق اجتماعی بین سنین 18-3 سال سنجیده و در بزرگسالی مشاهده شده که از سلامتی قلب وعروق بیشتری برخوردارند. اندیشه ارتباط بین فاکتورهای اجتماعی و روانی و سلامتی جسمی تازگی ندارد، اما این تحقیق نشان می‌دهد، سلامت قلب قابل پیش‌بینی است و فاکتورهای مختلف بر سلامت قلب تاثیر قطعی دارند. دکتر مارکو الیویانو، استاد دانشگاه هلسینکی، می‌گوید : «توانایی کودک در کنترل هیجانات و کنار آمدن با اطرافیان نقش مهمی در سلامتی وی در بزرگسالی ایفا می‌کند.»
کودکان فنلاندی موضوع تحقیق در سال 1980 بین 3 تا 18 سال بودند و در سال 2007 که مورد بررسی دوباره قرار گرفتند، به سنین بین 30 تا 45 رسیده بودند.برای مطالعه وضعیت رشد و پرورش روانی ـ اجتماعی کودکان سطح تحصیلات، وضعیت شغلی، درآمد، ابتلا به بیماری‌های ذهنی و روانی، مصرف الکل و سیگار و میزان رضایت‌مندی والدین یک به یک در نظر گرفته شده بود. همچنین از والدین سوال شد که کودکشان تا به حال چند بارمحل سکونت و مدرسه‌اش تغییر کرده است؟ تاکنون چندبار با بیماری یا مرگ اطرافیانش مواجه شده است؟ تا چه اندازه در کنترل واکنش‌های احساسی خود وتطبیق یافتن با شرایط موفق بوده است؟ سپس پژوهشگران نتایج به‌دست آمده را از شرایط سال‌های کودکی با وضعیت بزرگسالی آنان مقایسه کردند. انجمن قلب آمریکا معیارهایی هفتگانه در ارتباط با سلامت قلب و عروق وضع کرده: شاخص قد و وزن متعادل، داشتن فعالیت بدنی متعارف، رژیم غذایی سالم، عدم مصرف دخانیات، داشتن فشارخون، کلسترول و قند ناشتا در محدوده سلامت. هر فرد بزرگسال با سلامت معمولی باید سه شاخص از هفت شاخصی را که گفته شد، داشته باشد. مشاهده شد که هرچه تعداد موارد مثبت در کودکی بیشتر بوده، تعداد شاخص‌های سلامت قلب در بزرگسالی نیز افزایش یافته است. توانایی کودک در کنترل عواطف و سطح تحصیلی و درآمد والدین مهم‌ترین موارد تعیین کننده بودند. تیم تحقیق به این نتیجه رسید که هرچه کودک از لحاظ روانی ـ اجتماعی ازموقعیت بهتری برخوردار باشد احتمال اینکه در بزرگسالی به مصرف دخانیات روی بیاورد یا دچار چاقی شود کمتر است.این مطالعه تنها جنبه مشاهده‌گر داشته، بنابراین نمی‌‌توان ادعا کرد که کودکی سالم و باثبات بی‌قید و شرط منتهی به سلامتی در بزرگسالی می‌شود ولی تاثیر آن انکارناپذیر است. آنچه مسلم است داشتن زندگی عاطفی و اجتماعی سالم در کودکی سبب داشتن رفتارهای صحیح و روش زندگی سالم در بزرگسالی می‌شود. دکتر الن اوربینا ریاست بخش قلب بیمارستان کودکان سینسیناتی،در ایالت اوهایو، به والدین توصیه می‌کند، زمان بیشتری را با فرزندانشان بگذرانند و به‌یاد داشته باشند که کودکان از رفتارها و واکنش‌های آنان درس می‌آموزند.
رویترز