چاپ خبر
بیش از هفت‌هزار نفر به دلیل تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کرده‌اند
وضعیت قرمزتنفسی دراهواز با باران اسیدی
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   09 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3086

وضعیت اهواز بحرانی است. بارانی که روز چهارشنبه در این شهر بارید، بیش از 7هزار نفر را راهی بیمارستان کرد. از این تعداد چند نفری بستری شده‌اند و بیشترشان هم به خانه‌هایشان برگشته‌اند. اما مهم تعداد کسانی است که در اثر این باران جان خود را از دست داده‌اند. منابع رسمی اعلام کرده‌اند یک نفر کشته شده است اما اخبار غیر رسمی می‌گویند این باران سه جان باخته داشته است.

       اسدالله چراغی، معاون بیمارستان گلستان اهواز به تسنیم گفته است آلودگی هوای اهواز که با باران همراه شده، یک نفر را کشته است: « به دلیل گردوغبار و آلوده شدن هوا بسیاری از مردم اهواز دچار مشکلات تنفسی شده و راهی بیمارستان شدند. از 110 نفر مراجعه‌کننده به بیمارستان گلستان اهواز 8‌ نفر بستری و 2‌ نفر با هدف بازشدن مجاری تنفسی‌شان لوله‌گذاری شدند. یک نفر هم فوت کرد.» این آماری بود که چراغی روز هفتم آبان‌ماه داد.

       اما دیروز تعداد مراجعین به اورژانس‌ها بیشتر شد. ایرج نظری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به ایرنا گفته است: «بعد از بارش باران که از اواخر هفته در استان آغاز شده است، آمار مراجعان مشکل تنفسی به بیمارستان‌های استان تا صبح روزجمعه به بیش از هفت هزار نفر رسید.» به گفته نظری، بیشتر این مراجعان سرپایی مداوا شده‌اند: «بیش از 90 درصد بیماران به صورت سرپایی درمان و حدود 70 نفر بستری شده‌اند. کمتر از یک درصد هم در بخش ویژه بستری‌ شده‌اند. با توجه به اینکه با این اتفاق اسپاسم مجاری تنفسی در بیماران ایجاد می‌شود، داروهای گشادکننده این مجاری، ماسک و اسپری اکسیژن و آمپول برای بیماران تجویز می‌شود. اما افراد بستری شده به دوره درمان طولانی‌تری نیاز دارند. افراد مستعد مشکل تنفسی از جمله بیماران مبتلا به آسم، قلبی، ریوی، زنان باردار، افراد مسن و با سیستم ایمنی ضعیف واکنش بیشتری به این وضعیت آب و هوایی نشان می‌دهند.» با این که سازمان هواشناسی اعلام کرده بود این مشکل در باران‌های بعدی وجود ندارد، نظری توصیه کرده است که مردم تا حد امکان از منازل خود خارج نشوند و در و پنجره‌ها را هم بسته نگه دارند.

       آماری جان‌علی خورشیدی، عضو شورای شهر اهواز به «سپید» می‌دهد، جالب است: «بهداشت و درمان خوزستان اعلام کرده است تاکنون توانسته همه مراجعات را سامان‌دهی کند. به نظر می‌رسد در باران‌های بعدی این مشکل را نداشته باشیم. البته اسیدی بودن باران قبلی نیز اثبات نشده است، اما در کل استان خوزستان بیش از سه هزار مراجعه به مراکز درمانی داشته‌ایم. در شهر اهواز 600نفر به دلیل تنگی‌نفس پس از بارندگی به مراکز درمانی مراجعه کرده و 400 نفر در بیمارستان امام(ره) و 125 نفر در بیمارستان گلستان بستری شده‌اند.» خورشیدی مدعی است که آرتی، رییس بیمارستان گلستان تاکید کرده است تشخیص این که این اتفاقات ناشی از باران اسیدی باشد، اثبات نشده است.

       دیروز «سپید» با نمایندگان خوزستان در مجلس تماس گرفت تا درباره این اتفاق صحبت کنند اما هیچ‌یک از آنها فرصت صحبت کردن نداشتند. عارف زورقی، مدیرخبرگزاری فارس در اهواز حرف‌های جالبی برای «سپید» داشت: «منابع رسمی می‌گویند این حادثه یک کشته دارد اما منابع غیررسمی این تعداد را سه نفر اعلام کرده‌اند. ایدنی، رییس دانشکده علوم پزشکی گفته است آنهایی که مشکل تنفسی داشته‌اند، دچار مشکل شده‌اند. اما مردم این نظر را قبول ندارند. هر کسی که در آن باران بیرون از خانه بود، شرایط تنفسی‌اش به مشکل خورد و به بیمارستان رفت.»

       مردم خوزستان گلایه دارند که چرا مسوولان هیچ هشداری به آنها نداده بودند. زورقی هم یکی از این افراد است: «این اولین باری نیست که باران اسیدی می‌آید. سال پیش هم این اتفاق افتاد. نماینده‌های مجلس، اعضای شورای شهر و... مدام از این آلودگی‌ها صحبت می‌کنند اما کسی کاری انجام نمی‌دهد. بیشتر اعضای کمیسیون انرژی مجلس را نمایندگان خوزستان تشکیل می‌دهند؛ نایب‌رییس و دبیر و اعضای دیگر. آنها از پارسال تا امروز می‌توانستد فشار بیاورند و کاری کنند که این اتفاق امسال هم نیفتد، حداقل می‌شد در سطح شهر تابلوهای پایش آلودگی هوا نصب کرد تا مردم بدانند وضعیت هوا چطور است و بیرون نیایند. هیچ هشداری به مردم داده نشده بود.»

       مردم خوزستان سال‌هاست که با مشکل آلودگی هوا روبرو هستند. زورقی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب را عامل اصلی این آلودگی‌ها دانست: «چاه‌های نفت اطراف اهواز را گرفته است. باد که می‌وزد، همه آلودگی‌ها را به شهر می‌آورد. در هوای ابری هم وضعیت بدتر می‌شود. کارخانه فولاد داخل شهر است. شرکت الکل‌سازی هم مشکل‌ساز شده است. در ماهشهر، پتروشیمی آلودگی تولید می‌کند و در آبادان پالایشگاه داخل شهر است. این سه، شهرهای اصلی خوزستان هستند که با مشکل آلودگی روبرو هستند، اما کسی به فکرشان نیست. مدیریت بحران هم که تشکیل شده بود برای جلوگیری از سیل بود نه باران اسیدی.»
لیلی خرسند