چاپ خبر
شروع آزمایش واکسن جدید ابولا روی انسان
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   24 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d30736

آزمایش واکسن جدید ابولا برای اطمینان از بی‌خطر بودن آن، در دانشگاه آکسفورد آغاز شده است. این واکسن جدید، پیش‌تر در میمون‌ها ایمنی کامل در مقابل ویروس ابولا ایجاد کرده بود.
این دومین باری است که در چند ماه اخیر آزمایش واکسن ابولا روی انسان در این شهر انگلستان انجام می‌شود. قرار است در این مرحله واکسن روی ۷۲ فرد سالم ۱۸ تا ۵۰ سالم آزمایش شود و تیم تحقیقاتی قصد دارد کار تزریق واکسن را به تمام داوطلبان در یک ماه آینده به پایان برساند. یک یا دو ماه بعد، دوز دوم واکسن به این افراد تزریق خواهد شد.
تزریق اول، سیستم ایمنی را آماده مبارزه با ویروس می‌کند و تزریق دوم برای تقویت واکنش این سیستم است. دو تزریق، ترکیب متفاوتی دارند، اما هر دو حاوی ژن‌های گونه زئیر ویروس ابولا هستند. تاثیر این واکسن بر تولید پادتن و سلول‌های T در طول یک سال آینده بررسی خواهد شد. دست‌اندرکاران این کارآزمایی بالینی اطمینان داده‌اند که تزریق این واکسن باعث ابتلا داوطلبان به ابولا نمی‌شود.
این واکسن را شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» آمریکا تولید کرده است. این شرکت امیدوار است مرحله دوم آزمایش انسانی واکسن ابولا را در سه ماه آینده در اروپا و آفریقا آغاز کند و در نیمه سال ۲۰۱۵، واکسن برای استفاده در سه کشور لیبریا، گینه و سیرالئون آماده باشد. جانسون اند جانسون می‌گوید، تا پایان سال جاری میلادی می‌تواند دو میلیون دوز واکسن تولید کند.
شیوع سریع ویروس مرگبار ابولا، که فعلا درمانی برای آن وجود ندارد، به تحقیقات برای ساخت واکسن ابولا شتاب زیادی بخشیده است. تقریبا چهار ماه پیش واکسن دیگری در آکسفورد روی انسان آزمایش شد که آن را شرکت بریتانیایی «گلکسواسمیت‌کلاین» و چند موسسه آمریکایی تولید کرده بودند. قرار است نتایج این تحقیق به‌زودی منشر شود و احتمال دارد اواخر همین ماه در کشورهای آفریقایی که بیماری شیوع دارد، این واکسن به کارکنان بهداشتی تزریق شود. همزمان، چند تحقیق محدودتر دیگر در آمریکا و سه کشور آفریقای غربی برای آزمایش واکسن‌های دیگر در جریان است. شرکت داروسازی «مرک» نیز اخیرا با همکاری یک شرکت آمریکایی دیگر، نیولینک‌جنتیکس، آزمایش واکسن سوم ابولا را در سوییس آغاز کرده است. تحقیقات برای ساخت واکسن ابولا در روسیه هم در جریان است.
به گفته دکتر متیو اسنپ که در آزمایش بالینی واکسن ابولا در آکسفورد مشارکت دارد، اینکه سه واکسن به مرحله آزمایش انسانی رسیده‌اند، خبر بسیار خوبی است. به عقیده دکتر اسنب: «مسئله این نیست که چه کسی زودتر واکسن را تولید کند. اینکه چند واکسن در مرحله آزمایش بالینی هستند این احتمال را زیاد می‌کند که تولیدکنندگان جوابگوی نیاز به واکسن باشند و بتوانند برای واکسیناسیون سراسری، واکسن تامین کنند.» وی تاکید دارد: «هر چه انواع واکسن و تولیدکننده‌های آن بیشتر باشد، بهتر است.»
BBC Health