چاپ خبر
کاربرد کپسول‌های هوشمند برای تشخیص بیماری‌های گوارشی
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   09 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3064

محققان دانشگاه ایندیانا در آمریکا، کپسول‌های الکترونیکی دارویی جدیدی را مهندسی و ابداع کرده‌اند که داروها را مستقیما به کولون رسانده و به نظر می‌رسد، این پتانسیل را دارد تا به گزینه درمانی موثرتر و ارزان‌تری در درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های دستگاه گوارش تبدیل شود.

       محقق ارشد این مطالعه، بابک ضیائی، در توصیف این وسیله گفت: «این دستگاه از دو قسمت تهیه شده: قسمتی که دارو را حمل می‌کند و قسمت دیگر، حاوی مدارهای الکتریکی است که در راستای هدف اصلی کارکرد کپسول، هدف مورد نظر را نشانه‌گیری می‌کند. در این کپسول، یک سوئیچ مغناطیسی قرار گرفته که کمک می‌کند به مارکر مغناطیسی نزدیک شود. این مارکر یا بیرون بدن قرار دارد یا می‌تواند در نزدیکی جایی که می‌خواهید دارو آزاد شود، داخل بدن کاشته شود. زمانی که کپسول به محل مورد نظر می‌رسد، سوئیچ مغناطیسی را نشانه گرفته و خازن را دشارژ می‌کند. شما یک فیوزی دارید که اساسا ضربات را وارد می‌کند.» این واکنش‌ها مکانیسم فنری کپسول را تحریک می‌کند تا کپسول جدا شده و دارو آزاد شود. دارو زمانی آزاد می‌شود که کپسول پس از 8 ساعت گذر از راهی سخت و ناهموار، یعنی محیط اسیدی معده و راه دراز روده کوچک، به کولون می‌رسد. این وسیله، مشکلات پیچیده‌ای را که در سر راه تحویل دارو به قسمت‌های پائینی دستگاه گوارش وجود دارد، برطرف می‌کند.

       محققان سوئیچ مغناطیسی را طراحی کرده‌اند تا مطمئن شوند سیگنال‌های الکترومغناطیسی، مشابه آنچه از تلفن‌های همراه ساطع می‌شود، باعث جداشدن قسمت‌های مختلف کپسول از هم نمی‌شوند. ضیائی افزود که،«تصمیم برای اینکه بیمار مگنت را بپوشد یا در بدن وی کاشته شود، به وزن وی بستگی دارد. اگر بیمار لاغر باشد، می‌تواند آن را بپوشد، اما باید به خاطر داشته باشد که کاملا نزدیک به آن و در حد چند سانتی‌متری خود نگهش دارد. اما اگر بیماری خیلی چاق است، احتمالا نمی‌توان از بیرون آن را هدایت کرد، بنابراین باید آن را در بدن بیمار کاشت.» سیستم تحویل هدفمند دارو می‌تواند به‌طور بالقوه برای درمان انواع مختلف اختلالات گوارشی استفاده شود، مانند عفونت‌های باکتریال، بیماری کرون و سندرم روده تحریک‌پذیر. به این ترتیب، درمان موثرتر و ارزان‌تر خواهد شد. محققان این پروژه تخمین می‌زنند این کپسول می‌تواند برای استفاده در سطح بالا، بسیار ارزان تولید شود.

       تیم تحقیقاتی مذکور در حال حاضر با یک کمپانی بیومدیکال خصوصی کار می‌کنند تا کارآزمایی‌های بالینی آن را آغاز کنند.
منبع: Medical News Today