چاپ خبر
ساپرس کردن طبیعی هپاتیت C به‌وسیله ژن‌ها
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   09 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3062

محققان استرالیایی در بررسی‌های خود پرده از گروهی از ژن‌ها برداشتند که می‌توانند ویروس هپاتیت C را ساپرس کنند تا کبد را عفونی نکند. برای نخستین‌بار است که محققان نشان داده‌اند پروتئین‌های آنتی‌ویرال، تحت عنوان پروتئین‌های IFITM، در بدن و به وسیله پاسخ ایمنی طبیعی تولید شده و مانع ورود ویروس به سلول‌های کبدی می‌شوند. با شبیه‌سازی کردن این خانواده از ژن‌ها و بروز آنها به‌طور جداگانه در سلول‌های کبدی، محققان در آزمایشگاه مشاهده کردند که سلول‌های مذکور در مواجهه با عفونت هپاتیت C، مقاومت کرده و آلوده نمی‌شوند. این پروتئین‌ها، در واقع، مراحل بسیار ابتدایی سیکل زندگی ویروس را، بوسیله مهار ورود و پخش شدن ویروس به داخل سلول‌های کبدی، بلوک می‌کنند.

       در حالی که قبلا در آزمایشگاه نشان داده شده بود، پروتئین‌های IFITM1، IFITM2 و IFITM3 عملکرد ضد ویروسی علیه تعدادی از ویروس‌های مختلف، مانند ویروس هپاتیت سی دارند نقش واقعی پروتئین‌ها در ساپرس کردن عفونت به صورت یک راز باقی مانده بود.

       محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: «ما توانستیم اثر متقابل خاصی میان پروتئین‌ها و پروسه ورود HCV را به درون سلول‌ها کشف کنیم. به نظر می‌رسد پروتئین‌ها با هم و در یک مسیر خاص عمل می‌کنند تا ویروس را هدف قرار دهند. این تحقیق، درک دانشمندان را از پاسخ میزبان به عفونت و پروسه ورود HCV افزایش داده و راهی است به سوی ابداع درمان‌های مختلف تا این پاسخ طبیعی را افزایش دهند یا با شبیه‌سازی بتوانند این ویروس را به طور اختصاصی هدف قرار دهند. قدم بعدی آن است که مشخص شود این پروتئین‌ها چگونه می‌توانند ویروس‌های دیگر را، مانند عفونت هپاتیت B، مهار کنند. نتایج این مطالعه در Journa- of Biologica- Chemistry منتشر شده است.
منبع: Medical News Today