چاپ خبر
کمک برای ناباروری زوجین با تزریق اسپرم
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   09 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d30516

       پس از رسیدن اسپرم به آزمایشگاه، اسپرم‌ها با استفاده از یک لوله پلاستیکی نازک به نام کاتتر، به داخل رحم تزریق می‌شوند. پس از انجام IUI نیازی به بستری کردن بیمار وجود ندارد اما اکثر پزشکان ۳۰ الی ۶۰ دقیقه بیمار را روی تخت بی‌حرکت می‌خوابانند. بیمار نیازی به استراحت مطلق ندارد و می‌تواند کارهای عادی و روزمره خود را ادامه دهد ولی از کارها و ورزش سنگین بپرهیزید. آزمایش بارداری حداقل دو هفته پس از عمل IUI انجام شده و نتیجه عمل مشخص می‌شود. میزان موفقیت در IUI با توجه به عوامل موثر ذکر شده، بین ۶ تا ۲۶ درصد در هر سیکل درمان است. موفقیت این عمل به عوامل متعددی بستگی دارد. در مواردی که تعداد و کیفیت اسپرم‌های مرد مناسب باشد درصد موفقیت پس از استفاده از این روش بسیار بالاتر از افرادی است که به علت تعداد کم اسپرم ناچار به انجام این عمل می‌شوند. از طرفی بیماری‌های زنان هم نقش مهمی در میزان موفقیت ایفا می‌کند. سن زن و شرایط فیزیولوژیکی او در این زمینه نقش موثری دارد. به‌طور مثال اگر زن بیشتر از ۳۵ سال داشته باشد، احتمال بارداری با این روش کاهش می یابد.

       در صورتی که شرایط هورمونی و رحمی زن و شرایط اسپرم مرد طبیعی و خوب باشد و سن مادر بالا نباشد، می‌توان تا 10 نوبت IUI را توصیه کرد که بهتر است هر 3-2 نوبت آن در ماه‌های پشت سرهم باشد. ولی اگر شرایط هریک از زوجین ضعیف یا نامطلوب باشد، نهایتا 3 نوبت IUI قابل توصیه است و بعد از آن روش‌های قوی‌تر درمان ناباروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) یا تزریق اسپرم به سیتوپلاسم تخمک در محیط آزمایشگاه (میکرواینجکشن یاICSI ) استفاده می‌شود.

پی‌گیری‌های لازم بعد ازانجام عمل IUI
       1) معمولا ۶ الی ۱۲ روز بعد از تخمک‌گذاری، لانه‌گزینی جنین در هر قسمتی از رحم می‌تواند رخ دهد و لازم است ۲ هفته پس از انجام IUI، تست حاملگی (βHCG) از طریق آزمایش خون انجام شود.
       2) در صورت مثبت بودن نتیجه تست، لازم است پس از ۴۸ ساعت، مجددا جهت انجام تست حاملگی اقدام کرد. این تست جهت بررسی روند افزایش هورمون بارداری (βHCG) و تایید رشد جنین انجام می‌شود.
ادامه دارد...
منبع: labtestsonline.org