چاپ خبر
مردم به داروهای تولید داخل اعتماد کنند
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   22 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d30420

برای اولین بار در تاریخ 10 یا 15 ساله، واردات دارویی‌مان نسبت به سال قبل کاهش یافته است و تا پایان سال، واردات ما بین 900 تا 950 میلیون دلار خواهد بود که نسبت به 92، 350 میلیون دلار کاهش دارد. این رقم در سال 91، یک میلیارد و 250 میلیون دلار بوده است، در نه ماهه اول سال نسبت به نه ماهه سال گذشته 12 درصد کاهش داریم. به نظر می‌رسد که اولین بار است که سیر واردات دارو نزولی بوده است. دلیل عمده این موضوع توانمندی تولید دارو و تامین نیازهای دارویی در داخل کشور است.
سعی می‌کنیم که سال 94 هم این سیاست را حفظ کنیم و به غیر از داروهای صعب‌العلاج که باید به میزانی
وارد شود، سعی می‌شود که میزان داروهای دیگری را که در داخل تولید می‌شود کاهش دهیم.
دولت با تلاطمی که در بازار دارویی وجود داشت، استقرار یافت و به همین دلیل از اولویت‌های این دولت ایجاد آرامش در بازار دارویی کشور بود. صنعت داروسازی در دولت جدید با مشکلاتی مواجه بود که با حمایت دولت، سازمان دارو و کمک گمرک و دستگاه‌های مربوط، چرخ صنعت تولید داروی ما بهتر چرخید.
البته در این میان نباید تحریم را نادیده گرفت. گرچه کشورهای غربی می‌گویند که تحریم دارو نداریم، اما واقعیت این است که مسیر انتقال پول دچار خدشه شده است و ما نتوانستیم داروهایی را که می‌خواستیم بخریم. در هر حال ما طی چند سال گذشته بحران دارویی داشته‌ایم، مدیریت درونی ما می‌تواند جلوی بروز بحران را بگیرد، این اتفاق در یک سال اخیر که بازار تثبیت شده تا حدی رخ داده است.
اما در حوزه واردات دارو باید این نکته را خاطرنشان کرد که ما دو نوع دارو وارد می‌کنیم،‌ یکی داروهایی که به هیچ عنوان تولید داخلی آنها را نداشتیم و دیگر داروهایی که در داخل مشابه آن را تولید می‌کنیم.
در سال 91 میزان ارزبری واردات دارو حدود 2/1 میلیارد دلار بوده است و سهم داروهای مشابه تولید داخل نیز 650 میلیون دلار بود.
نکته‌ای که درمورد واردات دارو وجود دارد این است مردم باید به داروهای تولید داخل اعتماد کنند، اما بیش از مردم نیاز به اعتماد پزشکان داریم که نظر مساعد بیماران را جلب کنند که داروهای داخلی نیز مانند داروهای خارجی عمل می‌کنند و مردم مطمئن باشند داروهایی که به تایید سازمان دارو می‌رسد، داروهای موثر و مفید هستند و فرقی با داروهای مشابه وارداتی ندارند.
یکی دیگر از نکاتی که در حوزه دارو وجود دارد، نظارت بر کیفیت داروها است. در واقع دولت مسوول نظارت کیفیت داروها است، اما سازمان‌های خصوصی می‌توانند در این زمینه به دولت کمک کنند. واقعیت این است که هیچ دارویی نمی‌تواند بدون تایید وزارت دارو و درمان وارد بازار شود و اگر چنین اتفاقی بیفتد، یعنی دارو تقلبی است و باید از بازار جمع شود.
رسول دیناورند
رئیس سازمان غذا و دارو