چاپ خبر
درست و نادرست‌های میگرنی (2)
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   21 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d30344

5. اغلب موارد میگرن با خوردن غذاهای خاصی ارتباط دارد
این یقینا باوری نادرست است.
برای مثال شکلات را در نظر بگیرید که بسیاری از افراد آن را در شروع میگرن‌شان مقصر می‌دانند، در حالی که تحقیقات چنین ارتباطی را ثابت نکرده است.
اما اساس این باور نادرست چیست؟
درست پیش از شروع یا در حدود زمان شروع سردرد میگرنی مرحله‌ای به نام «مرحله پیش‌آگاهی» وجود دارد. در این مرحله پیش‌سردرد ممکن است احساس خستگی بیش از حد معمول کنید، احتمالا بیشتر خمیازه بکشید، در گردنتان احساس سفتی کنید، دچار نوسان خلقی شوید، یا نیاز به ادرار کردن بیش از حد معمول پیدا کنید. بسیاری از افراد در این مرحله همچنین میل شدیدی به خوردن شیرینی یا غذاهای شور پیدا می‌کنند. به نظر می‌رسد که این تصور ارتباط میان برخی از غذاها و میگرن ناشی از همین میل به خوردن چیزی شیرین در مرحله پیش‌سردرد باشد. شما شکلات را می‌خورید و بعد سردردتان شروع می‌شود و شکلات را مقصر می‌‌دانید، در حالی که سردردتان به هر حال با یا بدون آن رخ می‌داد.
با این وجود پرهیز از خوردن غذاهایی مانند هات‌داگ، گوشت‌های نمک‌سودشده و پنیرهای کهنه در افراد دچار میگرن کار درستی است- این غذاها حاوی مواد شیمایی به نام نیترات‌ها هستند که اثرشان در تحریک میگرن ثابت شده است. نوشیدن الکل نیز یک عامل دیگر آغازگر سردرد میگرنی است و دقیقا معلوم نیست که چرا.
کافئین (ماده محرک موجود در قهوه، چای و نوشابه‌های کولادار) نیز در برخی از افراد تحریک‌کننده ایجاد میگرن است، گرچه در برخی دیگر به خصوص درست در شروع حمله میگرنی ممکن است سردرد را تخفیف دهد.
برخی افراد شروع حمله میگرن‌شان را به تغییرات آب و هوایی نسبت می‌دهند. در این مورد هم دانشمندان نمی‌دانند چرا اینگونه است، اما درستی گزارش‌های این افراد درباره این رابطه ثابت شده است.
بالاخره اینکه چشم‌انداز آینده برای شناخت بیشتر میگرن چیست؟
دانشمندان با تصویربرداری از فعالیت مغز در بیماران که علائم «مرحله پیش‌آگاهی» را تجربه می‌کنند قصد دارند دریابند که کدام بخش‌های مغز مسئول ایجاد این سردرد است.
همچنین یک پژوهش اخیر نشان داده‌ است که نوشیدن آب ااز بطری‌ها و لیوان‌های پلاستیکی ممکن است باعث تحریک حمله سردرد میگرنی شوند. دانشمندان می‌گویند ممکن است ماده بیسفنول (BPA) موجود در بطری‌های پلاستیکی در تشدید سردرد میگرنی نقش داشته باشد.
این پژوهشگران به بیماران مبتلا به میگرن توصیه کرده‌اند که منابع بالقوه آلودگی با BPA را در زندگی روزانه خود حذف کنند که علاوه بر بطری‌های پلاستیکی، شامل ظرف‌های پلاستیکی قرار داده شده در اجاق‌های مایکروویو و دستگاه‌های خنک‌کننده آب در ادارات می‌شوند، را حذف کنند.
منبع: The Guardian