چاپ خبر
برابری ادوکسابان با داروی پرمصرف وارفارین
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   20 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d30246

سازمان غذا و داروی آمریکا اخیرا ادوکسابان (Edoxaban) با نام تجاری ساوایسا (Savaysa) را برای پیشگیری از حوادث آمبولیک در فیبریلاسیون دهلیزی غیردریچه‌ای مورد تایید قرار داده است. قرص‌های ادوکسابان خطر حملات مغزی و آمبولی‌های سیستمیک کشنده را در بیمارانی که فیبریلاسیون دهلیزی آنها به دلیل مشکلات دریچه‌ای نیست، کاهش می‌دهند.
فیبریلاسیون دهلیزی، یکی از شایع‌ترین انواع آریتمی‌های قلبی است و انقباضات ناکامل دهلیزی در این بیماران، به تشکیل لخته می‌انجامد. لخته‌ها ممکن است به سوی مغز یا سایر نقاط بدن حرکت کنند. همچنین، ساوایسا برای درمان ترومبوز وریدهای عمقی و آمبولی ریه در بیمارانی که قبلا برای مدت 5 تا 10 روز تحت درمان با یک داروی ضدانعقاد وریدی قرار گرفته‌اند، تجویز می‌شود.
دکتر نورمن استوکبریج، سرپرست بخش داروهای قلبی-عروقی و کلیوی مرکز تحقیق و ارزیابی دارویی سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گوید: «در مبتلایان به فیبریلاسیون دهلیزی، داروهای ضدانعقاد با پیشگیری از تشکیل لخته در قلب خطر سکته را کاهش می‌دهند، بنابراین در دسترس بودن انواع مختلف این دسته داروها برای انتخاب بهترین آنها برای هر بیمار اهمیت فراوانی دارد.»
ایمنی و اثربخشی ساوایسا در درمان فیبریلاسیون دهلیزی غیرمرتبط با بیماری‌های دریچه‌ای قلب در یک مطالعه بالینی با شرکت 21105 بیمار بررسی شد.
مطالعه مذکور، 2 دوز ساوایسا را با داروی ضدانعقاد وارفارین از نظر اثرات آنها در میزان خطر حملات مغزی و امبولی سیستمیک مقایسه کرده است.
نتایج مطالعه نشان دادند که دوز بالاتر ساوایسا در کاهش خطر حملات مغزی با وارفارین برابری دارد. هرچندکه وارفارین دارویی بسیار موثر در کاهش خطر حملات مغزی در مبتلایان به فیبریلاسیون دهلیزی است، اما مصرف آن با خطر بالای خونریزی همراه است. مصرف داروی جدید ساوایسا در مقایسه با وارفارین با احتمال کمتر خونریزی شدید همراه است.
ساوایسا در درمان ترومبوز وریدهای عمقی و امبولی ریوی، روی 8292 بیمار بررسی شد. مطالعه مذکور اثربخشی و ایمنی ساوایسا را با وارفارین در درمان بیماران با ترومبوز وریدهای عمقی یا امبولی ریوی و کاهش میزان عود حوادث ترومبوامبولی سیستمیک وریدی مقایسه کرد.
نتایج نشان دادند که 3درصد از دریافت‌کنندگان ساوایسا وقوع مجدد ترومبوامبولی سیستمیک وریدی را تجربه کردند. این رقم در دریافت‌کنندگان وارفارین 5/3درصد بود.
سایت رسمی FDA