چاپ خبر
موضوع مذاکرات لاریجانی
با مراجع و علمای قم چه بود؟
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   09 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d3017

علی لاریجانی که نمایندگی قم در مجلس را برعهده دارد، روز پنجشنبه به دیدار آیات عظام رفت. رئیس مجلس در سفر به قم با حضور در بیوت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی، آیات‌الله حسینی بوشهری، رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور و امام جمعه قم، جواد فاضل لنکرانی و استادی دیدار و گفت‌وگو کرد. وی همچنین با آیت‌الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیات عظام مکارم شیرازی، وحید خراسانی، نوری همدانی، آیت‌الله مومن عضو فقهای شورای نگهبان و حجت‌الاسلام رفیعی دیدار و گفت‌وگو کرد. دیدار لاریجانی با محمد یزدی، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در آستانه انتخابات مجلس دهم و خبرگان رهبری با اهمیت ویژه تلقی شده است.

برای مذاکرات انتخاباتی زود است
       سیدرضا اکرمی، رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، درباره اهمیت دیدار علی لاریجانی با آیات عظام به روزنامه «سپید» گفت: «آقای لاریجانی، نماینده شهر قم است و هر از چند گاهی به قم می‌رود و با مردم و آیات عظام دیدار و گفت‌وگو دارد. طبیعی هم هست که در این دیدارها درباره مسائل سیاسی روز، مسائل منطقه و آینده کشور صحبت بشود. من فکر می‌کنم یکی از محورها می‌تواند مسئله سوریه و نقش ایران در بحران سوریه باشد؛ که مسئله مهم و روز سیاسی است. نحوه اجرایی شدن برجام و مسئله منا هم از اهم مسائل روز است. اما من بعید می‌دانم که در این دیدارها درباره انتخابات مجلس آینده و انتخابات خبرگان صحبت شده باشد.» اکرمی دراین‌باره می‌گوید: «هنوز نه داوطلبان شرکت در انتخابات خبرگان نه ثبت نام کرده‌اند و نه اینکه تایید و ردصلاحیت آنها مشخص است و نه هنوز زمان تبلیغات است؛ لذا صحبت کردن درباره این مسئله لزومی ندارد. اما اینکه آقای لاریجانی از شرایط امروز نیروها و جریان‌های سیاسی بگوید طبیعی است.»

علما با لاریجانی هم‌نظر هستند
       محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، هم دراین‌باره به خبرنگار «سپید» گفت: «علی لاریجانی به‌عنوان نماینده قم با آیات عظام دیدارهایی را دارد. البته من هم از جزئیات این دیدار اطلاعی ندارم؛ اما آنچه گاهی از بیوت مراجع عظام به گوش می رسد این است که آنها اصلا با اقدامات تندروها و جبهه پایداری هم رای نیستند و خیلی از این اقدامات ناراضی هستند. درواقع شکاف بین اصولگرایان و جبهه پایداری و تندروی‌های آنها می‌تواند موضوع صحبت باشد و در این مورد علما با آقای لاریجانی هم‌نظر هستند. البته باید به این هم اشاره کرد که این فقط بعد از برجام نیست که محافظه‌کاران عملا از تندروها عبور کرده‌اند؛ بلکه این شکاف را ما از انتخابات سال 92 شاهد بودیم که آقای ولایتی از آقای جلیلی حمایت نکرد. این به یک معنا شکاف در جبهه اصولگرایان بود. اما بعد از برجام این شکاف در نتیجه عملکرد پایداری‌ها پررنگ‌تر شد و در جریان بررسی برجام نشان دادند که آنها گاهی از رهبری هم جلوتر حرکت می‌کنند.