چاپ خبر
کاهش آمار مرگ بر اثر سرطان در آمریکا
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   15 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d29811

آخرین گزارش انجمن سرطان آمریکا حکایت از کاهش مرگ‌و‌میر حاصل از این بیماری دارد، اما این دستاورد هنوز نهادهای داوطلبی را که محو سرطان را شعار خود قرار داده‌اند، راضی نکرده است. گزارش می‌گوید، مرگ بیماران سرطانی از سال 1991، سال اوج تلفات این بیماری، تا سال 2011، 22درصد کم شده است.
به بیان دیگر، دستاوردهای پزشکی در این‌باره توانسته از مرگ 5/1میلیون نفر جلوگیری کنند. انجمن سرطان آمریکا پیش‌بینی می‌کند، تعداد مبتلایان به سرطان در این کشور در سال 2015 به 1658370نفر و تعداد تلفات به 589430 نفر برسد. سرطان در سال 2011 مسئول مرگ یک‌چهارم مردم آمریکا بوده و با فاصله‌ای کم بعد از بیماری‌های قلبی دومین عامل مرگ در این کشور به‌حساب می‌آید. آمارها نشان می‌دهند، میزان ابتلای موارد جدید به سرطان در فاصله سال‌های 2007 تا 2011 سالانه در مردان 8/1درصد و در زنان 4/1درصد کاهش پیدا کرده است. انجمن سرطان آمریکا معتقد است، با اعمال روش‌های ضدسرطان در تمامی بخش‌های جمعیت می‌توان این کاهش را باز هم بیشتر کرد.
میزان کاهش مرگ بیماران سرطانی در نقاط مختلف این کشور با‌توجه به عوامل گوناگون تفاوت دارد. در جنوب این کاهش کمتر به چشم می‌خورد، اما هم در جنوب و هم در شمال‌شرق آمریکا میزان مصرف سیگار و چاقی که از عوامل مهم ابتلا به سرطان به‌حساب می‌آیند از یک الگو پیروی می‌کند. در این گزارش عوامل دیگر مانند فاصله بین فقرا و ثروتمندان و تبعیض در دسترسی به سلامت و درمان هم که هر دو باز هم در سال‌های اخیر بیشتر شده‌اند، درنظر گرفته شده است.
میزان ابتلا به سرطان‌های ریه، کولون، پروستات و پستان هم که مسئول مرگ نیمی از مردان و زنان آمریکایی مبتلا بوده به‌شکلی چشم‌گیر پایین آمده است. البته سرطان ریه با میزان تقریبی 27درصد هنوز جزو سرطان‌های بسیار کشنده در آمریکا به حساب نمی‌آید.با کاهش مصرف توتون در ایالات متحده، میزان ابتلا به سرطان ریه هم کم‌شد. این کاهش برای مردان بین سال‌های 1990 تا 2011 حدود 36درصد و در زنان در فاصله سال‌های 2002 تا 2011 حدود 11درصد بوده است. زنان آمریکایی مصرف سیگار را به میزان بالا 20 سال بعد از مردان شروع کردند و تا اواخر دهه 1990 هم میزان این مصرف در بین‌آنان کم نشد، در صورتی‌ که مردان آمریکایی کاهش مصرف سیگار را از اواسط دهه 1980 شروع کرده بودند و این تفاوت کاهش مصرف در ابتلا به سرطان ریه بین مردان و زنان کاملا مشهود است.
طی 20 سال گذشته، میزان مرگ حاصل از سرطان پستان بیش از یک‌سوم (35درصد) و میزان مرگ حاصل از سرطان کولون و پروستات نزدیک به 50درصد کم شده است. انجمن سرطان آمریکا این کاهش را مدیون تشخیص و درمان زودهنگام می‌داند. تقریبا نیمی از مردانی که در آمریکا گرفتار سرطان می‌شوند، مبتلا به 3 سرطان‌های کولون، پروستات و ریه هستند و 3 سرطان عمده در نیمی از زنان مبتلا سرطان‌های پستان، ریه و کولون است. طبق تخمین انجمن در سال 2015 حدود 25درصد سرطان‌هایی که در مردان تشخیص داده می‌شوند، سرطان پروستات و حدود 29درصد سرطان‌های زنان سرطان پستان خواهد بود.
رئیس انجمن سرطان آمریکا می‌گوید، درحال حاضر سرطان علت اول مرگ افراد آمریکایی 40 تا 79 سال است و پیش‌بینی می‌کنیم در چند سال آینده بیماری‌های قلبی را پشت سر بگذارد و به‌دلیل اول تبدیل شود.
منبع: MNT