چاپ خبر
روایتی از متن و حاشیه گام سوم طرح تحول سلامت
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   15 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d29782

سپید: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به متن و حواشی مرحله سوم طرح تحول سلامت گفت : «١۵ آبان ماه زمان نظارت بر اجرای تعرفه‌های جدید و برخورد با تخلفات تعرفه‌ای در مورد بیماران بستری بود. براساس مصوبه هیات وزیران نظارت بر تعرفه‌ها به عهده ستادی متشکل از رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی، رئیس دانشگاه و دادستان انتظامی نظام پزشکی در هر استان است. نکته مهم در این مصوبه اعتماد دولت به جامعه پزشکی برای نظارت بر اجرای صحیح تعرفه است.» علی جعفریان افزود: «در جریان آغاز این مرحله از طرح حواشی متعددی اتفاق افتاد. از یک طرف برخی از پزشکان به جریان‌سازی‌های رسانه‌ای و برجسته نشان دادن اعضای متخلف این گروه معترض بودند و دریافت‌های خارج از تعرفه را به دلیل نامتناسب بودن و غیرواقعی بودن تعرفه‌ها در طول سال‌های طولانی طبیعی می‌دانستند. از طرف دیگر عده‌ای با اعتراض شدید به افزایش تعرفه خدمات پزشکی، این اقدامات را در مسیر افزایش درآمد پزشکان و فاقد اثرگذاری در ارتقای نظام سلامت می‌پنداشتند. » جعفریان بیان داشت: «اصل بحث تعرفه بر این مبنا شکل می‌گیرد که مابه‌ازای مادی خدمات گوناگون پزشکی را چگونه باید در نظر گرفت. این سوال مهم‌ترین قسمت بحث تعرفه خدمات پزشکی است و بیشتر اظهار نظر‌ها هم در همین مقوله متمرکز می‌شود.
از اینجاست که به دلیل اهمیت موضوع و ناکارآمدی مدل عرضه و تقاضا چنانچه در مشاغل دیگر مورد استفاده است، دولت در هر کشور بر اساس مجموعه عواملی نظیر میزان سختی و ریسک کار، دانش و تجربه مورد نیاز و البته منابع مالی حوزه سلامت، تعرفه خدمات سلامت را تعیین می‌کند و البته در اغلب کشور‌ها بخش حرفه‌ای این تعرفه که مربوط به حق‌الزحمه پزشکان است در بخش دولتی و خصوصی یکسان است. اتفاقی که اکنون در مرحله سوم طرح تحول سلامت رخ داده یک گام مهم در جهت اصلاح تعرفه‌هایی است که در طول دو دهه بدون توجه به میزان تورم و افزایش هزینه‌ها در سطح پایین نگهداشته شده بود. این پایین نگهداشتن مصنوعی تعرفه خدمات پزشکی همراه با تفاوت قابل توجه تعرفه بخش دولتی و خصوصی از یک طرف منجر به کاهش اقبال پزشکان به کار در بخش دولتی و از طرف دیگر باعث رواج دریافت‌های افزون بر تعرفه در بخش خصوصی شد و کار به آنجا رسید که همه ذی‌نفعان شامل مردم، پزشکان و دولت ناراضی شدند.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: «واقعیت این است که در حال حاضر متوسط کارانه پرداختی به حدود ٨٠٠ نفر اعضای محترم هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۵۶۰۰۰۰۰ تومان در ماه است و این با ارقامی که توسط برخی افراد غوغاسالار در فضای رسانه‌ای بیان می‌شود بسیار متفاوت است. از کارانه صد میلیون تومانی هم در این دانشگاه خبری نیست.»